Asa se produc si testeaza smartphone-uri in China

Daca v-ati intrebat vreodata cum arata interiorul unei linii de productie pentru smartphone-uri, ei bine in clipul video de mai jos aveti o demonstratie cat se poate de clara. Puteti vedea acolo cum lucreaza angajatii chinezi pentru a asambla terminale Android care sunt vandute nu doar in tara lor, ci si in alte magazine de pe planeta.

Linia de productie este una normala pentru un producator fara prea multe pretentii si vedeti prin cate maini trece un smartphone inainte de a fi asamblat complet. Procesul este unul destul de scurt ca si durata, insa destul de migalos, avand in vedere ca multe componente trebuie montate manual si unele lipituri trebuie facute de catre angajati.

Partea si mai neobisnuita sta in faptul ca testarea se face tot manual, nu ruland un software special care sa verifice toate functiile smartphone-ului respectiv. Aceasta din urma proedura nu asigura in mod neaparat un control mai eficient al calitatii, insa poate ca pot fi descoperite mai usor unele probleme pe care un software le-ar ignora.

iPhone-urile companiei Apple sunt asamblate oarecum similar, oamenii fiind implicati in procesul de montare al unora dintre componente in carcasa. Totusi, testarea calitatii se face intr-un cu totul alt mod, fara a suna manual la diferite numere pentru a testa functia de telefonie mobila a terminalului.

Deci, ce parere aveti ?

https://www.youtube.com/watch?v=OgIQz68Lo8Q