Prima Pagina smartphone Asa se produc si testeaza smartphone-uri in China

Asa se produc si testeaza smartphone-uri in China

Daca v-ati intrebat vreodata cum arata interiorul unei linii de productie pentru smartphone-uri, ei bine in clipul video de mai jos aveti o demonstratie cat se poate de clara. Puteti vedea acolo cum lucreaza angajatii chinezi pentru a asambla terminale Android care sunt vandute nu doar in tara lor, ci si in alte magazine de pe planeta.

Linia de productie este una normala pentru un producator fara prea multe pretentii si vedeti prin cate maini trece un smartphone inainte de a fi asamblat complet. Procesul este unul destul de scurt ca si durata, insa destul de migalos, avand in vedere ca multe componente trebuie montate manual si unele lipituri trebuie facute de catre angajati.

Partea si mai neobisnuita sta in faptul ca testarea se face tot manual, nu ruland un software special care sa verifice toate functiile smartphone-ului respectiv. Aceasta din urma proedura nu asigura in mod neaparat un control mai eficient al calitatii, insa poate ca pot fi descoperite mai usor unele probleme pe care un software le-ar ignora.

iPhone-urile companiei Apple sunt asamblate oarecum similar, oamenii fiind implicati in procesul de montare al unora dintre componente in carcasa. Totusi, testarea calitatii se face intr-un cu totul alt mod, fara a suna manual la diferite numere pentru a testa functia de telefonie mobila a terminalului.

Deci, ce parere aveti ?

 • Cristiano

  wow…zaone…you are the best…multumim pentru acest video…pentru mine este prima data cind vad cum se produce un smart phone si bineinteles cum se lucreaza in o astfel de fabrica…!!!

 • Viorel Predatorul

  Doamne, cat de trista pare atmosfera acolo :(( Sarmanii aia lucreaza ca niste robotei fara nicio expresie pe fata, totul mecanic, ritmic, la cronometru. Toate astea ca fanul sa aiba smartphone-ul la timp, si sa nu faca scandal ca nu sunt produse pe stoc 🙁
  Ce e de remarcat de asemenea este cum se asambleaza componentele fara manusi de protectie…

 • Claudiu Daniel

  Am vazut un reportaj in care arata cum lucreaza 7/7 zile cate 12-14-15ore pe zi , dormeau in niste camine mai multi in camera tot in complexul unde lucrau sa nu piarda timp pe tranport fara saltea pe pat doar pe scanduri/pal acoperit de o patura ai erau numai tineri intre 17-18 pana la 35-38 ani care sunt foooarte usor de facut ce vrei cu ei fara copii fara familie !! Fara vacante , munceau 365 zile /an ! De altfel cu tinerii si la noi e mai usor de lucrat cu ei doar , ca nu stiu mai nimic la 18-20 ani … teorie multa practica yoc !!

 • Srb Srb

  aia dorm cate 5-10 pe 2m patrati

 • Viorel Predatorul

  Absolut, ai mare dreptate! Chiar mă gândeam că prima companie producătoare de smartphone-uri care va renunța la forța de lucru umană în favoarea roboților va cădea în dizgrația mea,și voi renunța la absolute toate produsele ei.
  Este așa de trist că tot chinul atâtor oameni este pentru a face pe alții fericiți… În timp ce unii se chinuie efectiv să trăiască prin asamblarea smartphone-urilor, alții, în altă parte a lumii fac nazuri că nu au primit iPhone-ul dorit…

 • Aitistic Media

  Problema este că am devenit mult prea egoiști, nu apreciem ceea ce avem, vrem din ce în ce mai mult, fără să ne gândim că în timp ce noi cheltuim 700-1000€ pe un telefon, pe planetă sunt oameni care nu au ce mânca. Pentru amărâții ăia care lucrează câte 15 ore pe zi, un telefon de 700€ este doar un vis.

 • Claudiu Daniel

  Alti mai fac si experimente absurde ca insasi viata lor ….sa vada cum reactiona iphone x daca turnam creier incins pe ecran ! Un rezultat evident !
  Mai bine si ar baga capul sa vedem cum reactioneaza la unele experimente !!

 • Florin Gabriel Haja

  De ce nu ar putea angaja și mai mulți oameni la fabricile lor, ca să producă mai multe telefoane deodată și să primească MĂCAR o zi liberă pe săptămână?

 • Claudiu Daniel

  Pt sunt prea hasmesiti, avari, lacomi fomisti si cum mai vrei se le spui ! Cred ca l au prins pe Dumnezeu de picior !
  In Europa cand ajung tin magazinele deschise 17h din 24si 7/7 zile !

 • Claudiu Daniel

  Trebuie mereu sa i multumim lui Isus pt avem legile actuale bune in aceasta privinta in care avem o zi libera chiar doua ! Insa omul care uita istoria va cadea in acelasi greseli !

 • Marius Muntean ✓ᵛᵉʳᶦᶠᶦᵉᵈ

  mda video private