Noul MacBook Pro are un port pentru recuperarea datelor

Prima dezasamblare facuta pentru noul MacBook Pro a dezvaluit existenta unui nou conector pe placa de baza a laptop-ului, el avand un rol misterios pana recent. Conectorul este prezent pe placa de baza, insa nu era legat de vreo componenta implementata de catre compania Apple, asa ca pana astazi nimeni nu a stiut ce rol are el.

Astazi s-a confirmat faptul ca Apple a implementat acel conector special pentru a putea recupera datele pe care utilizatorii le salveaza in SSD-ul sudat pe placa de baza. In mod normal, compania Apple poate recupera datele dintr-un HDD dupa ce-l demonteaza dintr-un laptop, insa acum se pare ca a avut ideea de a implementa un conector special pentru asta.

Angajatii din service-urile companiei Apple se vor putea conecta la acest port cu un adaptor special si vor putea prelua orice fel de date dintr-un Mac care refuza sa mai porneasca. Desigur ca se aplica o taxa pentru procedurile de acest gen, insa asa utilizatorii care au laptop-uri defecte, nu vor pierde datele pe care le aveau salvate in ele.

Compania Apple nu a oferit si nici nu va oferi detalii cu privire la acest port existent in noul MacBook Pro, insa el exista si cu siguranta se va dovedi a fi extrem de util pentru multi.

macbook-pro-port-recuperare-date

10 COMENTARII

  1. Problema este ca dispozitivele astea electronice controlate la distanta pot fi defectate la distanta, ca sa mergi la producator sa iti salveze datele contra cost. Nu m-as mira ca peste ceva timp sa apara un nou “gate” in legatura cu datele utilizatorilor.
    Nu am pierdut niciodata date de pe HDDuri sau SSDuri, dar este bine sa iti faci copii de siguranta pe unitati optice, sau alte unitati de stocare externe.

  2. Corect ce spui, back-up-ul te scapa de belele. Se intampla totusi ca intr-o zi din aia speciala, dupa ce ai iesit de la o intalnire, in drum spre birou, sa crape SSD-ul…

  3. SSD samsung nu prea mai crapa de ceva timp…orice macbook nou, si viitoarele mac pro si imac devin din ce in ce mai rezistente datorita faptului ca nu prea mai ai piese mecanice