iOS 10 a fost instalat pe 63% dintre iPhone si iPad

iOS 10 a fost instalat pana in momentul de fata pe 63% dintre toate iPhone, iPad si iPod Touch-urile compatibile, rata de adoptie fiind una destul de mica. Au trecut doua luni si jumatate din momentul lansarii iOS 10 pentru iDevice-urile noaster, iar rata de adoptie ar fi trebuit sa fie mai mare, avand in vedere ca in prima luna ea a depasit 50%.

Totusi, cei entuziasmati de schimbarile oferite de iOS 10 au facut update rapid, in timp ce restul au terminale care probabil nu functioneaza chiar tat de bine in noua versiune. Mai mult decat atat, vanzarile iPhone 7 si a altor iDevice-uri cu iOS 10 n-au fost chiar atat de mari pentru a compensa lipsa interesului din partea utilizatorilor existenti.

In ultimii ani compania Apple s-a laudat cu rata de adoptie a sistemului de operare iOS, insa din cauza problemelor intampinate de catre utilizatori ea este mai mica decat in trecut. Apple agaseaza utilizatorii cu mesaje pentru a-si actualiza terminalele, insa nu toata lumea face “greseala”, mai ales daca are un terminal mai vechi in posesie.

Pana la sfarsitul anulul exista sansa ca rata de adoptie a iOS 10 sa depaseasca 70%, insa este destul de greu de spus daca acest lucru se va intampla intr-adevar. Totul depinde si de vanzarile pe care iDevice-urile companiei Apple le vor avea in urmatoarele saptamani.

ios-10-rata-adoptie