Un parlamentar britanic vrea sa interzica tabletele iPad in scoli

Unele dintre scolile britanice sunt norocoase si le ofera elevilor tablete iPad pe care sa le foloseasca in timpul orelor de curs, insa acest lucru ar fi nociv. Un parlamentar britanic este de parere ca scolile ii lasa pe elevi sa petreaca prea mult timp zilnic folosind tabletele iPad, acest lucru putand genera certuri intre elevi.

Politicianul a ajuns pana intr-un asemenea punct incat le-a cerut profesorilor sa confiste tabletele iPad ale elevilor deoarece scolile au devenit prea dependente de aceste produse. Desi politicianul este de parere ca o confiscare ar fi ultima solutie la care ar trebui sa se apeleze, el le cere profesorilor sa gaseasca un echilibru “tehnologic” pentru a rezolva problema.

Politicianul sustine ca in scoli profesorii pierd atentia elevilor in favoarea tabletelor si nu o mai pot cuceri, acest lucru generand tensiune in clase. In final, politicianul este de parere ca elevii trebuie sa petreaca mai mult timp interactionand unii cu altii si nu cu tabletele, lipsa interactiunii umane afectandu-i din punct de vedere psihic.

Argumentele parlamentarului britanic sunt destul de puerile si cu siguranta prezenta tabletelor iPad, sau de alt tip, in scoli este benefica, nu nociva. Foarte multi studenti si-ar dori sa aiba instrumente de acest gen pentru a invata zilnic, iar britanicul vrea sa le scoata din scoli din cauza unei mentalitati invechite.

“A problem in a number of schools which we’ve sought to address is the iPad or the tablet coming into schools and it forming far too much of the school day’s activities of children and it being used inappropriately for some of the bullying and harassment that we know sadly goes on the back of it. That’s why we’ve strengthen the powers of headteachers to confiscate and remove material and so on. Children will be spending more of their life living through a tablet. It is the direction we now know is going to be taking hold for the foreseeable future and we have to respond to that.”

elevi-ipad-scoli