iOS 10.1 si iOS 10.1.1 nu mai sunt semnate de Apple

Compania Apple a blocat posibilitatea de a mai instala iOS 10.1 si iOS 10.1.1 la doar doua saptamani dupa ce a lansat iOS 10.2 pentru lumea intreaga. Cei din Cupertino au luat aceasta decizie mult mai rapid decat de obicei, iar asta cel mai probabil deoarece saptamana trecuta a fost lansata si o solutie de iOS 10.1.1 jailbreak pe care nimeni nu se astepta sa o vada.

Mai mult decat atat, un sistem de salvare a shsh-urilor pentru downgrade de iOS a fost deasemenea dezvaluit oficial, deci Apple s-a vazut atacata din doua directii. Pentru a limita numarul de persoane care vor putea face iOS 10.1.1 jailbreak, sau downgrade, compania Apple a blocat astazi posibilitatea de a mai instala iOS 10.1 sau iOS 10.1.1 pe iPhone, iPad sau iPod Touch.

Practic iOS 10.1 si iOS 10.1.1 nu mai pot fi instalate de catre vreo persoana incepand de astazi, insa nu mai pot fi salvate nici fisiere .shsh2 de catre cei interesati sa faca downgrade. Din pacate, cei de la Apple s-au miscat extrem de repede cu aceasta operatiune de a securiza iOS-ul, asa ca din pacate ramanem fra jailbreak si downgrade daca nu avem una dintre cele doua versiuni.

Din pacate, cei de la Apple duc o lupta foarte intensa cu cei care fac jailbreak sau care doresc sa faca downgrade, iar pentru iOS 10.2 e putin probabil sa mai apara vreo solutie de jailbreak. In aceasta idee, daca ati pierdut posibilitatea de a mai sahva shsh pentru iOS 10.1 sau iOS 10.1.1, nu veti putea face nici downgrade si nici jailbreak in viitor.

ios-10-1-ios-10-1-1-semnare