CES 2017: Nurugo – cel mai mic microscop din lume

CES 2017 ne aduce Nurugo, cel mai mic microscop creat vreodata pentru smartphone-uri, iar in clipul video de mai jos puteti vedea cum functioneaza. Numit Micro, aceste microscop are cele mai mici dimensiuni pentru un asemenea dispozitiv si este capabil sa mareasca cu de pana la 400x tot ceea ce se afla in fata camerei smartphone-ului.

Vorbim despre un zoom foarte mare pe care il ofera un microscop atat de mic si totul este posibil prin simpla atasare a sa in fata camerei unui smartphone, orice aplicatie pentru camera putand inregistra imaginile. In mod normal, un gadget de acest gen nu ofera un nivel de zoom atat de mare pentru un smartphone, insa cei de la Nurugo au reusit ceva extraordinar.

Pentru un utilizator obisnuit, Nurugo poate fi un accesoriu prea putin important, insa pentru un cercetator, sau chiar un doctor, el poate fi extrem de important. Nurugo poate inlocui in anumite situatii un microscop real, asa ca aplicatiile sale in lumea reala pot fi multiple si uneori pot contribui chiar la descoperiri stintiifice mult mai rapide.

Deocamdata nu se stie cat va costa Nurugo, insa el urmeaza sa intre intr-un proces de finantare prin Kickstarter in cursul acestei luni, deci daca va obtine banii necesari pentru productie, va fi lansat.