Cota de piata a iOS continua sa creasca in Europa

Cota de piata a iOS a continuat sa creasca in Europa, cei de la Apple reusind sa convinga tot mai multa lume sa cumpere terminalele iPhone in ultimele 3 luni. Cei de la Kantar au urmarit evolutia pietei smartphone in Europa si mai jos aveti un tabel care ne prezinta concluziile lor privind modul in care au evoluat vanzarile in Europa si alte tari.

Mai exact, cota de piata a iOS, si implicit a iPhone, a scazut in Germania cu 3.2%, fata de aceeasi perioada a anului trecut, cea a Android crescand cu 6.5%. In contrast, in Marea Britanie cota de piata a iOS a crescut ci 9.1% fata de aceeasi perioada a anului trecut, asta in timp ce cota de piata a Android a scazut cu 1.8%, cea a Windows Phone scazand cu 7%.

In Franta cota de piata a iOS a crescut cu 6.5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, Android inregistrand si aici o scadere de 1.7% a cotei de piata. Cota de piata a iOS a crescut inclusiv in Italia si spania cu 3.9% si respectiv 2.2%, Spania fiind singura dintre cele doua tari in care cota de piata a Android a inregistrat o scadere, de 0.8%.

Cota de piata a iOS continua sa creasca in Europa

Per total, in 5 dintre principalele piete smartphone din Europa, cota de piata a iOS a crescut 2.8% fata de aceeasi perioada a anului trecut, Android inregistrand o crestere de 1.7%. Ambele sisteme de operare au inregistrat cresteri mici ale cotelor de piata, insa Windows a inregistrat i scadere de 4.1%, mai mare decat cea a altor sisteme de operare.

In SUA, cota de piata a iOS a crescut cu 6.4%, in timp ce cea a Android a scazut cu 5.1%, Windows Phone inregistrand o scadere de 1.5%. In China cota de piata a iOS a scazut cu 5.4%, in timp ce cea a Android a crescut cu 7.2%, aici vanzarile micilor producatori crescand constant in detrimentul celor de terminale iPhone.

In final raman Australia si Japonia, cota de piata a iOS crescand cu 5.9% si respectiv 3.3%, cota de piata a Android scazand in ambele. Datele prezentate de catre cei de la Kantar acopera cele 3 luni care s-au incheiat la 30 noiembrie 2016, deci nu includ si vanzarile din perioada sarbatorilor de iarna, dar includ Black Friday.

cota-piata-iphone