Amprentele pot fi reproduse doar prin poze

Daca va ganditi sa folositi cititoarele de amprente pentru a securiza din ce in ce mai multe gadget-uri, atunci ar fi bine sa fiti extrem de precauti cu pozele pe car ele faceti. Conform cercetatorilor japonezi, un hot poate reproduce amprentele noastre doar prin analizarea pozelor in care acestea sunt vizibile, dar numai daca ele sunt de inalta rezolutie.

Avand in vedere ca majoritatea telefoanelor inteligente sunt capabile sa inregistreze poze de inalta rezolutie in momentul de fata, reproducerea amprentelor se poate dovedi a fi extrem de usoara. In aceasta idee, un hot poate reproduce acea amprenta prin orice fel de metoda si o poate folosi pentru a accesa datele din terminalele noastre, de exemplu.

Cercetatorii din Japonia incearca sa ii educe pe consumatori si sa ii convinga sa incerce sa nu-si faca poze de inalta rezolutie pentru maini in ideea de a nu permite reproducerea amprentelor. Ei le recomanda oamenilor sa nu-si expuna degetele in orice fel de poze pe care le fac, dar e putin probabil ca lumea sa asculte indicatiile lor.

In testele facute de catre cercetatorii japonezi, reproducerea amprentelor a fost posibila, chiar si daca poza a fost facuta la 3 metri distanta de subiect. In aceste situatii, probabil multe dintre pozele existente acum pot fi un pericol pentru detinatorii de gadget-uri care se deblocheaza cu amprenta, asa ca vom vedea tot mai multe metode de a profita de ele.

“Just by casually making a peace sign in front of a camera, fingerprints can become widely available. …fingerprint data can be recreated if fingerprints are in focus with strong lighting in a picture.”

amprente-furt-hoti