Analistii n-au asteptari mari de la rezultatele financiare ale Apple in T4 2016

Maine compania Apple urmeaza sa anunte rezultatele financiare pentru T4 2016, insa analistii nu au asteptari chiar atat de mari de la compania americana. Mai exact, ei se asteapta ca Apple sa anunte incasari cu 2.5 miliarde de dolari mai mari decat in aceeasi perioada a anului trecut, cresterea fiind una de aproximativ 3% fata de 2015.

Incasarile Apple sunt mai mari edoarece si vanzarile de terminale iPhone ar urma sa creasca cu aproximativ 1 milion de unitati, si aceasta crestere fiind foarte mica. Vanzarile de tablete iPad, sau de Mac-uri, ar urma sa scada in T4 2016 fata de T4 2015, insa Apple ar putea compensa cu incasari mai bune generate de catre serviciile sale online.

Desi incasarile au crescut, marja de cost a companiei Apple ar urma sa scada de la 40.1% la 38.39%, pretul mediu de vanzare al iPhone urmand a scadea deasemenea de la 691 dolari la 688 dolari. In aceasta idee, profitul companiei Apple ar urma sa fie doar putin mai mare fata de aceeasi perioada a anului trecut, insa in acest punct orice crestere este buna dupa un an cu multe scaderi.

Apple a oferit informatii de ghidare destul de moderate pentru T4 2016, semn ca nu se asteapta la cresteri mari fata de anul trecut, dar totusi la un nou record. Perioada sarbatorilor de iarna este cea in care compania Apple inregistreaza cele mai mari vanzari si cel mai mare profit, iar T4 2016 nu ar trebui sa faca abstractie din acest punct de vedere.

apple-venituri-t6-2016