Apple Pay – recorduri in cresterile de utilizatori si tranzactii

Apple Pay creste intr-un ritm alert in momentul de fata, compania Apple anuntand aseara ca numarul de utilizatori s-a triplat in 2016, numarul de tranzactii crescand cu 500%. Vorbim aici despre toate tarile in care Apple Pay este disponibil, compania Apple extinzand serviciul in multe tari europene in cursul anului trecut.

Apple Pay a tranzactionat miliarde de dolari doar in T4 2016 pentru clientii Apple care folosesc serviciul, 13 tari avand Apple Pay disponibil in momentul de fata. Apple a trebuit sa “lupte” cu bancile din aceste tari pentru a oferi serviciul, majoritatea nefiind dispuse sa accepte termenii celor din Cupertino privind comisionul perceput pentru tranzactii.

Apple Pay a fost lansat in 2014 de catre compania Apple impreuna cu iPhone 6 si ramane un serviciu exclusiv disponibil in anumite produse Apple. Apple a trebuit sa isi creeze o intreaga retea de parteneri pentru a facilita tranzactiile mobile in SUA, insa in alte tari s-a bazat pe compatibilitatea existenta a punctelor de plata cu NFC pentru a facilita platile mobile.

In momentul de fata Apple Pay este un sistem de palti mobile important, dar departe de a avea o cota de piata substantiala in vreo tara in care este oferit. In 2017 Apple Pay va fi lansat in noi tari din Europa si ca vreste substantial, dar ramane de vazut cu cat.

apple-pay-recorduri-2016