Prima Pagina Apple Pay Apple Pay – recorduri in cresterile de utilizatori si tranzactii

Apple Pay – recorduri in cresterile de utilizatori si tranzactii

Apple Pay creste intr-un ritm alert in momentul de fata, compania Apple anuntand aseara ca numarul de utilizatori s-a triplat in 2016, numarul de tranzactii crescand cu 500%. Vorbim aici despre toate tarile in care Apple Pay este disponibil, compania Apple extinzand serviciul in multe tari europene in cursul anului trecut.

Apple Pay a tranzactionat miliarde de dolari doar in T4 2016 pentru clientii Apple care folosesc serviciul, 13 tari avand Apple Pay disponibil in momentul de fata. Apple a trebuit sa “lupte” cu bancile din aceste tari pentru a oferi serviciul, majoritatea nefiind dispuse sa accepte termenii celor din Cupertino privind comisionul perceput pentru tranzactii.

Apple Pay a fost lansat in 2014 de catre compania Apple impreuna cu iPhone 6 si ramane un serviciu exclusiv disponibil in anumite produse Apple. Apple a trebuit sa isi creeze o intreaga retea de parteneri pentru a facilita tranzactiile mobile in SUA, insa in alte tari s-a bazat pe compatibilitatea existenta a punctelor de plata cu NFC pentru a facilita platile mobile.

In momentul de fata Apple Pay este un sistem de palti mobile important, dar departe de a avea o cota de piata substantiala in vreo tara in care este oferit. In 2017 Apple Pay va fi lansat in noi tari din Europa si ca vreste substantial, dar ramane de vazut cu cat.

apple-pay-recorduri-2016

  • Roasted Wookie

    probabil ne sare din schema si anul asta…

  • Guldur

    Ne sare din schema pentru ca in f multe locatii nu poti plati cu cardul. Mai grav e ca nu poti plati cu cardul la institutii publice, gen posta sau primarii, etc… iar multe magazine mici/medii in Romania nu au POS. Cum ai vrea sa intre Apple in Romania cu Apple pay cand gasesti POS-uri prin mall-uri si la cateva magazine mai mari?

  • david

    Cei care sunt in strainatate si au apple pay si au incercat in romania, poate au observat si ei ca doar pos de la banca transilvania nu functioneaza. In rest am reusit sa platesc peste tot unde am incercat.Nu inteleg de ce la alte pos emise de alta banci functioneaza dar cele de la BT nu vor.