Apple Pay este mai popular decat Paypal pentru plati mobile

Apple Pay este mai popular decat Paypal in ceea ce priveste platile mobile, un nou studiu aratandu-ne care este diferenta intre cele doua sisteme de plata. Vorbim aici doar despre SUA, o tara in care PayPal era oricum foarte popular, asa ca realizarea Apple Pay este una extrem de interesanta si da de inteles ca Apple are un serviciu cu potential foarte mare.

Paypal ocupa a doua pozitie in topul celor mai folosite sisteme de plati mobile in SUA, Samsung Pay fiind deasemenea prezent in top la mijlocul clasamentului. Acest studiu ne arata ca exista foarte multe sisteme de plati mobile in SUA, suport pentru acestea fiind oferit in mod extins la foarte multi retaileri din diverse locatii din SUA.

Anul trecut Paypal era regele platilor mobile in SUA, insa compania Apple cu ai sai fani a reusit sa faca Apple Pay mult mai important decat unul dintre cele mai cunoscute sisteme de plati. Acum o saptamana Tim Cook a anuntat ca Apple Pay a generat cu 500% mai multe plati mobile in 2016 decat in 2015, cresterea fiind una record pentru Apple.

Apple a avut foarte mult de munca in a convinge bancile americane sa accepte Apple Pay, iar mai apoi sa gaseasca retaileri dispusi sa implementeze suport pentru sistem. In final, se pare ca tot acest efort nu a fost in zadar, iar Apple Pay este cel mai popular serviciu de plati mobile din SUA, intrecand si Apple Pay.

“PayPal has been bumped out of its top spot in this year’s survey, with Apple Pay now being accepted at 36% of the retailers participating in the survey. This is up significantly from 16% last year, and signals a growing acceptance by retailers and customers.”

apple-pay-popular-paypal