Presedintele Apple s-a intalnit cu Theresa May

Presedintele Apple, Tim Cook, s-a intalnit astazi cu prim-ministrul Marii Britanii, Theresa May, pentru a discuta despre Brexit si alte probleme ale companiei. Tim Cook a fost prezent la 10 Downing Street, biroul oficial al prim-ministrului, in dimineata acestei zile si a fost vazut de catre jurnalisti intrand pentru participa la intalnire.

Intalnirea de astazi are loc la mai putin de o zi dupa ce Tim Cook a primit o diploma onorifica de la universitatea din Glasgow, el vorbind acolo despre Steve Jobs si Donald Trump. In intalnirea de astazi, Tim Cook a vorbit despre investiile Apple in Marea Britanie si importanta ca angajatii din Marea Britanie sa stie sa lucreze in mediul digital.

Theresa May a discutat cu Tim Cook si despre planul Marii Britanii de a parasi Uniunea Europeana pana in 2019, iar din moment ce tara este gazda celui mai mare numar de Apple Store-uri din Europa, problema este mare. Apple a crescut deja preturile produselor si aplicatiilor in Marea Britanie ca urmare a devalorizarii monedei nationale, iar situatia s-a putea inrautati.

Tim Cook este de duminica intr-un tur de forta al Europei, el incepand cu vizite in Franta, continuand ieri cu Germania si reusind sa ajunga astazi in Marea Britanie. Separat de Irlanda, Spania si Italia, este greu de spus unde ar mai putea merge presedintele Apple, avand in vedere ca restul tarilor nu genereaza vanzari chiar atat de mari pentru compania Apple.

tim-cook-intalnire-theresa-may