Super mCharge incarca un smartphone in 20 de minute

Super mCharge este un incarcator dezvoltat de catre compania chinezeasca Meizu, el urmand a permite incarcarea completa a unui smartphone in doar 20 de minute. Aceasta perioada este cu pana la 5 ori mai mica decat dea normala pentru incarcarea unui smartphone, deci Super mCharge se anunta a fi un incarcator cu adevarat revolutionar.

Pentru a dezvolta Super mCharge, cei de la Meizu sustin ca au creat un cablu de date superior celor existente pe piata, el avand un sistem inteligent pentru transferul de energie. Aceleasi sistem este inclus si in telefoanele Meizu, astfel ca Super mCharge poate livra curent la 11V/5A cu 55W, insa cablul in sine poat suporta si pana la 160W.

Pentru ca intregul proces sa functioneze corect si sa permita incarcarea rapida, tehnologia din Super mCharge trebuie sa fie si in telefon, deci doar cele Meizu se vor bucura de ea la inceput. In ceea ce priveste bateriile incarcate de catre Super mCharge, cei de la Meizu spun ca au facut teste pe baterii de 3000 mAh, care s-au incarcat in doar 20 de minute.

Bateriile incarcate cu Super mCharge si-au mentinut 80% din capacitatea de incarcare si dupa 800 de cicluri de incarcare, deci chiar daca utilizatorii si-ar incarca terminalele zilnic, bateria n-ar fi grav afectata nici dupa 2 ani si jumatate, cam acelasi lucru fiind valabil si pentru restul bateriilor care nu sunt incarcate cu Super mCharge.

Desi tehnologia din spatele Super mCharge este impresionanta, cei de la Meizu nu spun cand o vor lansa in mod public pentru smartphone-uri. Avand in vedere ceea ce se afla in spatele Super mCharge, probabil va mai fi nevoie de cativa ani pentru finalizare.

Super mCharge

26 COMENTARII

  1. 11V/5A Tensiunea este mare, ar cam trebui sa se încălzească…dar daca circuitele sunt bune + faptul că se va încălzi doar pentru 20 de minute, il face foarte interesant!

  2. daca in 20 min se incarca o baterie de 3000 mAh wireless charging devine inutil, ar fi chiar culmea sa nu ai 20 de min intr-o zi sa incrci telefonul

  3. O “chinezarie” (Meizu) vs “cea mai inovativa companie”(Apple). 3000mAh=20′ vs 2900mAh=3h (ca atat dureaza incarcarea unui Plus)..
    In afara de tehnologie ultra veche, ce mai ofera Apple?? EXTRA adaosuri!!! Atat.

  4. Daca dai cu 5A intr-o baterie de tip Li-Ion, in 3 luni de zile o arunci. Pentru telefoane cu baterii schimbabile si Li-Po sa zicem ca ar fi util, dar tot iti bati joc de baterie.

  5. Pari sigur pe ceea ce spui, dar adevărul este altul. Un amperaj mare prelungește viața bateriei daca ai și circuite bune.
    Voltajul este cel care aduce căldură.

  6. Lasa-l să-și spună opinia, și poate așa este ajutat și corectat, chiar dacă tu nu pricepi (că tu oricum ești prea limitat că să pricepi ceva)

  7. Adică inginerii ăia de la Meizu, oameni profesioniști în domeniu s-au înșelat, și vii tu Uzzy împreună cu Bourinul ca să îi contraziceți :))) Goooood!

  8. Daca este sa fim sinceri, Meizu nu prea e o companie recunoscuta pentru calitate. Asta nu inseamna ca tehnologia n-ar functiona, dar sa nu ne incredem prea mult in ei.

  9. Nu caldura este problema, poti incarca cu pana la 3-5C ai bateriei fara caldura. Dar asta “dauneaza sanatatii” bateriei in timp. Cu cat este mai lenta, cu atat este mai corecta incarcarea. Daca incerci sa incarci 2 baterii identice, una cu 5C, alta cu 0.5C o sa observi ca la fast charge nu intra nici macar toata capacitatea, desi chargerul ti-o da ca fiind full. In fine, este o intreaba polologhie pe tema asta si difera de tehnologia bateriei. Dar repet, daca este vorba de Li-Ion, nu este ok fast charge daca vrei sa ai o baterie “sanatoasa” peste timp, daca schimbi telefonul duopa 6 luni, nu e niciun fel de problema. 🙂

  10. Nu contrazic pe nimeni, nu am afirmat ca nu este posibil, am spus doar ca nu e sanatos pentru baterie si ca ea cu un fast charge va avea durata de viata mai mica 🙂

  11. Eu îmi încerc telefonul cu 5v 4A , in vreo 40 și ceva de minute 3000mah. (OnePlus3)
    Cablul e gros, încărcătorul e mare, și intensitatea mare nu îmi cere tensiune multa pentru a face toată munca.
    Totul merge lejer când ai intensitate multa, tensiune normala și cablu-încărcător-circuite telefon bune.
    Merge că în prima zi, și il am de mai mult de 6 luni 🙂

  12. Este mica diferenta, la tine 1C inseamna 3A, 4A, cu cat incarci tu este putin peste 1C si este ok. Dar daca ai o baterie de sub 2000mAh si dai in ea cu 5000 (adica cu 5A) inseamna ca o incarci cu 2.5C, lucru care nu este tocmai ok. In general tehnologia Li-Po este mai “permisiva” cu treaba asta, dar in timp se vad diferente chiar si aici. Si crede-ma ca am studiat probleme astea la automodele si la drone racing, unde chiar este nevoie de fast charge intre mansele de concurs. Ca sa ma intorc la exemplut tau, ideal ar fi sa dai in el cu 3A, dar nici la 4A nu are probleme. Daca il pastrezi mai mult de un an si ceva, sunt convins ca o sa sesizezi diferente. De ce crezi ca Apple de exemplu nu recomanda incarcarea iPhone-ului cu incarcator de iPad? Cel original da cu 1A si cel de iPad da cu 2.1A si atentie, 1A la bateria de iPhone inseamna 0.5C. Stim toti ca bateriile de la Apple device-uri duc mai mult decat cele de la android si zic eu, ca nu este vorba de calitatea bateriei, si tocmai de incarcatoarele folosite.

  13. Fast charge este ca și cum ai livra marfă cu TIR-ul in loc să folosești căruța. Și normal că apar probleme daca bagi TIR-ul pe un drum limitat la 7,5t
    Dar telefoanele cu fast charge au “autostrăzi” bune și nu e bici o problema.
    Dar cine vrea să continue să livreze cu căruța ca în 2012 e liber sa o faca

  14. E cam farsa faza cu meizu, pentru că o vor aduce pe piața peste vreo 2 ani, și atunci toată lumea va avea sistem de încărcare asemănător…

  15. Ai dreptate, scuză-mă te rog… Mă gândesc că știu oamenii ăia ceva dacă au dezvoltat chestia asta. Dacă ar eșua, ar avea impact reputațional asupra Meizu.

  16. Ai dreptate, dar gândește-te ce consecințe ar exista asupra reputației lor dacă ar veni cu o tehnologie care ar distruge bateriile în mod copilărește :)) În lumea lor, astea sunt greșelile impardonabile. Chiar așa Meizu, este totuși o companie de tehnologie destul de vizibilă, și trebuie să aibă sistem de control intern care să prevadă expunerile inutile la riscuri de genul ăsta.
    Nu vorbim despre Alview sau alții no-name.

  17. Am cumpărat o baterie de pe Kickstarter care se încarcă în 15 minute si are capacitate de 5000 miliamperi.Se numeste ASAP DASH.Într-adevăr se încălzește dar nu peste măsură.