Super mCharge incarca un smartphone in 20 de minute

Super mCharge este un incarcator dezvoltat de catre compania chinezeasca Meizu, el urmand a permite incarcarea completa a unui smartphone in doar 20 de minute. Aceasta perioada este cu pana la 5 ori mai mica decat dea normala pentru incarcarea unui smartphone, deci Super mCharge se anunta a fi un incarcator cu adevarat revolutionar.

Pentru a dezvolta Super mCharge, cei de la Meizu sustin ca au creat un cablu de date superior celor existente pe piata, el avand un sistem inteligent pentru transferul de energie. Aceleasi sistem este inclus si in telefoanele Meizu, astfel ca Super mCharge poate livra curent la 11V/5A cu 55W, insa cablul in sine poat suporta si pana la 160W.

Pentru ca intregul proces sa functioneze corect si sa permita incarcarea rapida, tehnologia din Super mCharge trebuie sa fie si in telefon, deci doar cele Meizu se vor bucura de ea la inceput. In ceea ce priveste bateriile incarcate de catre Super mCharge, cei de la Meizu spun ca au facut teste pe baterii de 3000 mAh, care s-au incarcat in doar 20 de minute.

Bateriile incarcate cu Super mCharge si-au mentinut 80% din capacitatea de incarcare si dupa 800 de cicluri de incarcare, deci chiar daca utilizatorii si-ar incarca terminalele zilnic, bateria n-ar fi grav afectata nici dupa 2 ani si jumatate, cam acelasi lucru fiind valabil si pentru restul bateriilor care nu sunt incarcate cu Super mCharge.

Desi tehnologia din spatele Super mCharge este impresionanta, cei de la Meizu nu spun cand o vor lansa in mod public pentru smartphone-uri. Avand in vedere ceea ce se afla in spatele Super mCharge, probabil va mai fi nevoie de cativa ani pentru finalizare.

Super mCharge