Samsung Galaxy S8 – cum va functiona „3D Touch”

Samsung Galaxy S8 va avea un sistem similar 3D Touch din iPhone, cu senzori sensibili la presiune, iar acum aflam cum functioneaza el.

Samsung Galaxy S8 va avea un sistem similar celui 3D Touch din iPhone pentru a permite interactiunea in noi moduri cu ecranul de 5.8 inch implementat de catre Samsung. Samsung a avut nevoie de peste 1 an pentru a prelua aceasta tehnologie a companiei Apple, iar Samsung Galaxy S8 va fi primul sau terminal cu ea integrata oficial.

Cu ajutorul unei persoane care sustine ca a testat Samsung Galaxy S8, astazi aflam si cateva detalii in legatura cu modul in care ar urma sa functioneze aceasta tehnologie. Mai exact, noul sistem force touch din Samsung Galaxy S8 urmeaza sa inlocuiasca butonul Home regasit in vechile modele de terminale Samsung si ar fi sensibil la presiune.

Conform persoanei respective, o apasare usoara peste butonul virtual al Samsung Galaxy S8 va afisa o serie de optiuni pentru controlarea interfetei de utilizator. O apasare mai puternica peste butonul virtual al Samsung Galaxy S8 va genera afisarea unui al doilea meniu de optiuni, iar asta este o noutate interesanta implementata de catre Samsung.

Samsung Galaxy S8 – cum va functiona „3D Touch”

Aceste doua tipuri de apasari inlocuiesc vechile apasari duble si triple ale butonului Home din vechile terminale Samsung, astfel ca Samsung Galaxy S8 va aduce o experienta noua. Apple ofera ceva relativ similar in iPhone 7, butonul 3D Touch fiind sensibil la presiune, insa spre deosebire de Samsung Galaxy S8, vorbim despre un buton fizic, real.

Sursa informatiilor de astazi sustine ca Samsung Galaxy S8 ar putea avea totusi un buton similar implementat in spatele ecranului pentru a emula aceeasi functionalitate. Aceasta posibilitate pare totusi destul de putin probabila, pentru ca Samsung Galaxy S8 va avea probabil senzori de presiune pe intreaga suprafata a ecranului, nu doar in regiunea butonului Home virtual.

“The Galaxy S8’s Virtual Home Button is a pressure-sensitive ability. This function activates according to the pressure of the press. A heavier pressure replaces a menu with a different, deeper menu. This replaces the previous click or double-click or hitting of the home button to attain a shortcut in the software.”

In ciuda acestui lucru, este interesant de aflat ca Samsung Galaxy S8 va afisa diverse meniuri in functie de tipul de apasare facuta pe butonul Home virtual. Apple inca nu ofera asemenea functii in iPhone, desi apasarile puternice pe aplicatii afiseaza informatii din acestea, iar Samsung Galaxy S8 ar putea oferi ceva similar anul acesta.

samsung galaxy s8 3d touch functii