Un barbat a fost electrocutat dupa ce a dormit langa un iPhone

12

Un barbat din Huntsville Alabama a avut parte de o dimineata de cosmar in ziua de 22 martie, cand a fost electrocutat de catre incarcatorul terminalului sau iPhone. Conform barbatului, cablul incarcatorului a iesit din iPhone pe parcursul noptii, iar electrocutarea s-a produs dupa ce un lant al barbatului s-a atins de capatul pentru incarcare.

Se pare ca acest contact dintre metale a generat transferul de electricitate, barbatul fiind aruncat din pat pe podea in doar cateva momente. Incercand sa rupa lantul de la gat, barbatul s-a ales cu arsuri de gradele 2 si trei atat pe mana, cat si pe gat, dar a avut foarte mare noroc pentru ca a supravietuit acestui accident cu totul nefericit.

O nepoata a barbatului i-a auzit tipetele si a ajuns la el in camera, in acel punct barbatul afirmand ca era aproape de a lesina din cauza socului foarte puternic. Ajuns la spital, barbatul a fost anuntat de catre doctori ca a avut noroc pentru ca risca sa fie ucis de curentul electric transmis din priza spre gatul sau prin incarcator si lant.

In aceasta situatie nu vorbim despre vreun defect al iPhone, ci despre vina utilizatorului, care a ales sa se culce langa un terminal aflat la incarcat in acel moment. Desi cazurile in care incarcatorul iese din iPhone in mod accidental sunt rare, iata ca exista situatii in care accidentele s-ar putea dovedi a fi mortale, dar din vina utilizatorului.

Avand in vedere toate acestea, trebuie sa aveti foarte mare grija cand va culcati langa terminalele iPhone lasate la incarcat. Acesta este al doilea caz recent de electrocutare in care este implicat un iPhone, dar care s-a produs din vina utilizatorului, cel anterior implicand un barbat care a dorit sa-si incerce iPhone-ul cand facea baie.

“Like so many others, he had grown used to keeping his phone with him in bed, via an extension cord, as it charged overnight. The next morning, Day woke up and rolled over. As he did so, a dog-tag necklace that he was wearing happened to catch on the exposed prongs of the charger head, which had come loose from the extension cord. The metal chain suddenly became a conductor for the electricity — and it traveled straight to Day’s neck.”

barbat electrocutat iphone incarcare

barbat electrocutat iphone incarcare 1