Un barbat a fost electrocutat dupa ce a dormit langa un iPhone

Un barbat din Huntsville Alabama a avut parte de o dimineata de cosmar in ziua de 22 martie, cand a fost electrocutat de catre incarcatorul terminalului sau iPhone. Conform barbatului, cablul incarcatorului a iesit din iPhone pe parcursul noptii, iar electrocutarea s-a produs dupa ce un lant al barbatului s-a atins de capatul pentru incarcare.

Se pare ca acest contact dintre metale a generat transferul de electricitate, barbatul fiind aruncat din pat pe podea in doar cateva momente. Incercand sa rupa lantul de la gat, barbatul s-a ales cu arsuri de gradele 2 si trei atat pe mana, cat si pe gat, dar a avut foarte mare noroc pentru ca a supravietuit acestui accident cu totul nefericit.

O nepoata a barbatului i-a auzit tipetele si a ajuns la el in camera, in acel punct barbatul afirmand ca era aproape de a lesina din cauza socului foarte puternic. Ajuns la spital, barbatul a fost anuntat de catre doctori ca a avut noroc pentru ca risca sa fie ucis de curentul electric transmis din priza spre gatul sau prin incarcator si lant.

In aceasta situatie nu vorbim despre vreun defect al iPhone, ci despre vina utilizatorului, care a ales sa se culce langa un terminal aflat la incarcat in acel moment. Desi cazurile in care incarcatorul iese din iPhone in mod accidental sunt rare, iata ca exista situatii in care accidentele s-ar putea dovedi a fi mortale, dar din vina utilizatorului.

Avand in vedere toate acestea, trebuie sa aveti foarte mare grija cand va culcati langa terminalele iPhone lasate la incarcat. Acesta este al doilea caz recent de electrocutare in care este implicat un iPhone, dar care s-a produs din vina utilizatorului, cel anterior implicand un barbat care a dorit sa-si incerce iPhone-ul cand facea baie.

“Like so many others, he had grown used to keeping his phone with him in bed, via an extension cord, as it charged overnight. The next morning, Day woke up and rolled over. As he did so, a dog-tag necklace that he was wearing happened to catch on the exposed prongs of the charger head, which had come loose from the extension cord. The metal chain suddenly became a conductor for the electricity — and it traveled straight to Day’s neck.”

barbat electrocutat iphone incarcare

barbat electrocutat iphone incarcare 1

12 COMENTARII

  1. Aş spune că este aceeași situație ca atunci când acuzați Android că este nesigur în fața malware-ului: Android nu are nicio vină, deoarece utilizatorul alege să se expună riscului când instalează aplicații dubioase din alte surse decât cele certificate de către Google.

    E clar că iPhone-ul nu are nicio vină, dar totuși folosirea iPhone-ului este periculoasă, câtă vreme iPhone-ul nu are sisteme de siguranță care să prevină electrocutarea.
    O mașină fără airbag-uri și/sau fără ABS nu are nicio vină dacă șoferul conduce rapid și nu poate frâna eficient.

  2. Hai ca asta e buna:))) cum naiba sa te electrocutezi la voltajul incarcatorului?

    Acum bag incarcatorul in priza si pun mufa lighting pe lant!

  3. Asta am spus și eu, că iPhone-ul nu are nicio vină. Folosirea lui (în viața de zi cu zi, prezența lui în casă, etc) comporta riscuri. Dacă amărâtul ăla ar fi avut un smartphone cu încărcare prin cablu mini-USB, nu s-ar fi întâmplat nenorocirea. Mufa lightning are contactele electrice la “vedere”, pe când USB ul nu.

  4. Bai, sa-mi bag… SF. Asta zici ca e ars cu fierul inrosit. Cum plm, s-a agatat portul ala mic lightning si a ramas sudat de lant, sau cum? A fost si aruncat din pat…