Apple investeste tot mai mult in cercetare si dezvoltare

In T1 2017 compania Apple a crescut bugetul alocat pentru cercetare si dezvoltare, ajugand la 2.8 miliarde de dolari, cea mai mare suma dintr-un prim trimestru fiscal al unui an. aceasta suma reprezinta 5% din incasarile totale inregistrate de catre cei de la Apple din T1 2017, iar fata e T1 2016 vorbim despre o crestere de 266 de milioane de dolari.

Apple nu ofera detalii cu privire la modul in care cheltuieste acesti bani pentru cercetare si dezvoltare, insa desigur ca vorbim despre crearea de produse noi. Apple are angajati foarte multi ingineri care lucreaza la o varietate de proiecte si are foarte multe costuri asociate producerii lor, sumele anuale investite trecand de 10 miliarde de dolari.

Fie ca vorbim despre un nou iPhone, o noua tableta iPad, un nou Mac, sau sistemul de ghidare pentru masini, cei de la Apple au multe proiecte in dezvoltare. Pentru a le sustine pe toate este nevoie de o suma foarte mare de bani, iar cei de la Apple au rezerve suficient de mari pentru a isi sustine orice fel de investitii pentru a crea produse grozave.

Apple aloca aproximativ 5% din incasarile trimestriale pentru cercetare si dezvoltare, insa sumele n-au mai scazut sub 5 miliarde de dolari, indiferent de incasari. In aceasta idee, Apple ivnesteste anual tot mai mult in cercetare si dezvoltare, iar lucrurile vor continua in acest ritm.

apple cercetare dezvoltare 201t1 2017