Prima Pagina smartphone Iata ce marime au cele mai folosite smartphone-uri in europa

Iata ce marime au cele mai folosite smartphone-uri in europa

Diagonala ecranelor smartphone-urilor a fost un subiect extrem de intens de discutie cu doar 3 ani in urma, cand foarte multi criticau phablet-urile pe care toata lumea le vrea azi. Atunci vedeam un iPhone cu ecran de 4 inch drept perfect si am avut acea parere atunci, insa totul se schimba, astfel ca acum n-as mai renunta la ecranul de 5.5 inch al iPhone 7 Plus si multi altii au aceeasi parere.

Un studiu recent pune putin lucrurile in perspectiva si ne arata ce diagonala au ecranele celor mai folosite smartphone-uri din Europa, Asia si America de Nord. Conform acestui studiu, in Europa majoritatea smartphone-urilor au ecrane cu diagonala cuprinsa intre 4.5 si 5 inch, ele reprezentand 37% din total, in America de Nord procentul fiind de 40%.

In urma lor vin smartphone-urile cu ecrane de 5 – 5.5 inch, acestea avand in Europa un procent de 29%, iar in America de Nord 19%, in timp ce in Asia au 22%. Trecand la terminalele cu ecrane de 5.5 – 5 inch, europenii nu le prea prefera, avand 10% din total, insa in America de Nord ele sunt foarte populare, cu 25% din total, in Asia procentul crescand la 29%.

Practic, preferintele consumatorilor s-au schimbat extrem de mult, iar acum sunt cautate in principal terminalele mobile ale caror ecrane au diagonala de 5 – 6 inch. Avand in vedere ca Samsung Galaxy S8 si S8 Plus au ecrane de 5.8 inch si respectiv 6.2 inch introduse in carcase pentru smartphone-uri de 5.2 si 5.5 inch, este usor de inteles spre ce se merge.

Inclusiv Apple este adepta acestui trend, iar asa este usor de inteles de ce iPhone 8 va avea un ecran de 5.8 inch inghesuit in carcasa unuia cu ecran de 4.7 inch.

diagonala smartphone europa

 • Srb Srb

  Eu zic ca or sa se schimbe si cele de 5.5-5.8″ vor urca pe locul 1 daca toti umbla la acel screen to body ratio. Samsung S8 Lg G6 au facut-o, urmeaza iPhone, si probabil si chinezii,sony ar mai trebui si ar trebuie si telefoanele ieftine sa urmeze acelasi trend
  Ne plac ecranele mari, dar nu si dimensiunile fizice mari

 • Gabi

  Fake fake … Asia clar are 60 % cel putin la 5.5 ” in sus. Altfel nu-mi explic cum telefoanele ce vin de acolo au numai diagonala asta .

 • Sa nu uitam si cati folosesc smartphone acolo, e mult mai multa lume decat in Europa sau SUA/Canada.

 • V.P

  Corect !!

 • Mr. Tambourine Man

  In unele momente pur si simplu n-ai unde pune telefonul….il ții in mana

 • gelu

  Nu e clar unde se incadreaza diagonala de 5″ – la 4.5 – 5 sau la 5 – 5.5 .
  Oricum majoritatea telefoanelor in uz si la vanzare sunt de 5 si 5.5 .
  Exista foarte putine telefoane sub 5″ la vanzare acum , in afara de iPhone.
  Oricum viata a demonstrat ca Jobs si toata turma de oi care l-a urmat, nu au avut dreptate cand au sustinut cu incapatanare ca diagonala de 3.5(si apoi 4) este cea perfecta (mai aveau si bezeluri de 50%).

 • Olimpiu

  Sustineau diagonala mai mica pentru ca la acel moment una mai mare l-ar fi facut incomod, plus celelalte inconveniente tehnice sau de pret. Srb Srb are dreptate, ne plac ecranele cat mai mari, dar cu dimensiuni de gabarit rezonabile ale tlf.

 • Leo MC

  Jobs avea dreptate: 3,5″ este diagonala perfectă pentru a controla tot ecranul cu o singură mână.
  În momentul de față, folosind un telefon cu ecran mediu cu o singura mână, trebuie să-l înclini în toate direcțiile ca să ajungi cu degetul în extremitățile ecranului.