Windows 10 – iata pe cate calculatoare este instalat

Windows 10 este cel mai folosit sistem de operare de pe planeta in momentul de fata, creatia celor de la Microsoft fiind instalata pe extrem de multe calculatoare. Conform companiei americane, in momentul de fata nu mai putin de 500 de milioane de calculatoare ruleaza Windows 10, cifra fiind una impresionanta, dar demna de un asemenea sistem de operare.

Cu 8 luni in urma cei de la Microsoft anuntau ca 400 de milioane de calculatoare ruleaza Windows 10, deci rata de crestere este destul de mica. Totusi, vorbim despre o diferenta colosala fata de ceea ce se inregistreaza in cazul macOS, cateva zeci de milioane de Mac-uri ruland cel mai probabil cea mai recenta versiune a sistemului de operare al Apple.

Cei de la Microsoft sustineau ca pana in 2018 Windows 10 va rula pe 1 miliard de calculatoare, insa recent estimarea a fost revizuita pentru ca este imposibil de realizat. Acum cei de la Microsoft nu mai spun cand vor ajunge la cifra de 1 miliard de calculatoare cu Windows 10 instalat, insa probabil va fi nevoie de inca 4 – 5 ani, iar pana atunci va aparea o versiune noua.

Cresterea in numarul de instalari ale Windows 10 a crescut cat Microsoft a oferit sistemul de operare gratuit pentru unii clienti, dar de atunci lucrurile s-au cam asezat. Desi Windows 10 este cel mai popular sistem de operare de pe planeta, el are multe probleme cu virusi, malware, dar chiar si asa, ramane in continuare singura solutie a producatorilor de PC-uri.

Windows 10 500 milioane