Apple cauta un om care sa-i conduca divizia de filme si seriale TV

Stim de ceva vreme ca Apple este foarte interesata sa intre pe piata continutului multimedia pentru a crea filme si seriale TV propriil pentru Apple Music. Apple a negociat cu unele case de productie si cu scriitori pentru a cumpara scenarii, luand anul trecut decizia de a cumpara inclusiv unele emisiuni TV pentru a le distribui prin Apple Music.

Totusi, planurile Apple sunt ceva mai indraznete, iar compania americana ar dori sa produca si mai mult, asa ca acum cauta un om care sa-i conduca divizia dedicata acestui scop. Un fost director de programe pentru HBO s-a intalnit recent cu oameni din cadrul companiei Apple, lui facandu-i-se probabil o oferta pentru a pune la punct planurile Apple.

Apple vrea sa le dea celor de la Hollywood de inteles ca este foarte serioasa in ceea ce priveste crearea de continut multimedia, asa ca angajeaza si oamenii potriviti pentru asta. Fostul director de programe al HBO pe care Apple ar dori sa il angajeze a supravegheat productia unor seriale extrem de populare precum Game of Thrones, Silicon Valley, sau True Blood.

Daca el s-ar angaja in cadrul Apple, atunci i-ar oferi un avantaj imens companiei din Cupertino in lupta cu servicii precum Hulu sau chiar Netflix. Desigur ca totul depinde si de ceea ce isi doresc managerii Apple, insa in momentul de fata se fac investitii mari pentru a putea crea continut original care sa fie distribuit prin intermediul Apple Music.

“HBO’s former programming head Michael Lombardo met with Apple executives earlier this year to discuss Apple’s video programming strategy, says a person familiar with the talks. The talks suggest Mr. Lombardo could be a candidate to run Apple’s video efforts. Apple has been looking to fill that role, said another person briefed on those efforts.”

Apple continut video