Nokia 9 – performante peste iPhone 8 si Samsung Galaxy S8

Nokia 9 este testat si are performante mai bune decat Samsung Galaxy S8, poate si chiar decat viitorul iPhone 8, impresionand intreaga lume.

Nokia 9 este primul smartphone premium pe care compania finlandeza HDM intentioneaza sa il lanseze pe pietele globale sub binecunoscutul brand de telefoane mobile. Cei de la HDM au lansat anul acesta cateva telefoane mobile sub brand-ul Nokia, insa majoritatea sunt terminale ieftine menite a fi vandute pe pietele aflate in curs de dezvoltare, fara pretentii de a fi smartphone-uri premium, dar Nokia 9 va schimba totul.

Nokia 9 este un smartphone premium pe care HDM il testeaza in momentul de fata in vederea lansarii, el aparand intr-un test facut folosind celebra aplicatie de benchmarking, AnTuTu. Din pacate nu putem vedea si care sunt performantele Nokia 9 in teste, insa putem vedea ca noul smartphone are componente de top si se va lupta cu iPhone 8 sau Samsung Galaxy S8.

In imaginea de mai jos puteti vedea ca Nokia 9 va avea un chip Qualcomm Snapdragon 835, exact precum Samsung Galaxy S8, tot cu 4 GB RAM. Mai mult decat atat, Nokia 9 va avea si doua camere de 13 megapixeli, una principala montata in carcasa, plus inca una frontala, dar nu vorbim despre suport pentru camere duale oferit de catre noul terminal al HDM.

Nokia 9 se lupta cu iPhone 8 si Samsung Galaxy S8

Nokia 9 performanteNokia 9 urmeaza sa aiba deasemenea un ecran al carui rezolutie va fi de 2560 x 1440 pixeli, identica cu cea oferita de catre smartphone-urile Android premium. Aceasta rezolutie a ecranului Nokia 9 ar putea fi chiar mai mare decat cea pe care compania Apple ar putea-o oferi pentru iPhone 8, dar deocamdata nu exista detalii cu privire la aceste planuri ale companiei Apple, asa ca ramane sa vedem ce va fi anuntat in toamna.

Pe de alta parte, un test de performanta de zilele trecute da de inteles ca Nokia 9 obtine 2255 de puncte in testul single-core si 7770 puncte in cel multi-core. Daca rezultatele sunt reale, atunci Nokia 9 ar fi cel mai performant smartphone de pe piata, cu mult mai puternic decat iPhone 7 Plus, sau Samsung Galaxy S8, insa poate chiar si decat iPhone 8.

Diferenta in performante intre Nokia 9 si Samsung Galaxy S8 ar fi de peste 1000 de puncte, lucru greu de crezut ca ar putea fi obtinut de la chip-ul Snapdragon 835. Totusi, Nokia 9 este deocamdata in faza de testare, asa ca multe s-ar putea schimba pana in momentul lansarii, dar se pare ca HDM pregateste un smartphone premium foarte interesant.

Nokia 9 performante 1