iOS 11 aduce noi functii pentru NFC pe iPhone

iOS 11 "deschide" accesul spre tehnologia NFC implementata in iPhone, dezvoltatorii putand-o folosi in viitoarele aplicatii pe care le vor lansa.

iOS 11 aduce noutati majore pentru tehnologia NFC implementata in terminalele iPhone, compania Apple avand planuri foarte mari pentru viitorul sau. Conform unui document despre iOS 11, compania Apple intentioneaza sa extinda functionalitatea NFC din produsele sale pentru a le permite dezvoltatorilor sa foloseasca tehnologia la noi functii in viitoare aplicatii.

Apple introduce cu iOS 11 sistemul Core NFC, acesta permitand citirea de informatii pe care chip-ul NFC din iPhone le poate percepe in apropierea sa. Conform documentului in care se vorbeste despre aceasta noua functionalitate pentru NFC, iOS 11 le va permite terminalelor iPhone sa citeasca orice fel de echipamente NFC din apropiere, nu doar cele pentru Apple Pay.

Folosind NFC terminalele iPhone ar putea comunica intre ele in iOS 11, insa ar putea interactiona cu diverse accesorii care pot comunica prin acest standard. Apple se foloseste de NFC pentru a prelua setari pentru castile AirPods, de exemplu, insa ar putea bloca aceste functii pentru terminalele iPhone care ruleaza iOS 11, asa ca nu trebuie sa ne bucuram extrem de tare.

Apple a blocat accesul la chip-ul NFC din iPhone spunand ca incearca sa mentina siguranta utilizatorilor, dar cu iOS 11 isi schimba strategia, probabil fara a ne afecta siguranta. Desi Apple ofera acces la NFC in iOS 11, ramane de vazut cum vor incepe dezvoltatorii sa se foloseasca de aceasta noua tehnologie, pentru ca nu este obligatoriu ca ei sa ne si ofere aplicatii cu adevarat utile.

iOS 11 iPhone NFC