iPhone 8 si problemele producatorilor Android

iPhone 8 nu a fos tlansat, dar le creeaza mari probleme producatorilor Android, care nu pot cumpara componente pentru a-si lansa produsele pe piata.

iPhone 8 nu a fost lansat inca de catre compania Apple, dar se pare ca deja genereaza batai de cap foarte mari pentru producatorii de smartphone-uri Android. Compania Apple intentioneaza sa lanseze iPhone 8 in toamna acestui an, iar pana atunci se pare ca producatorii Android vor avea dificultati foarte mari in ceea ce priveste productia de smartphone-uri.

Conform unor informatii venite direct din Asia, cei de la Apple au comandat atat de multe componente pentru iPhone 8 si iPhone 7S, incat nu a mai ramas nimic pentru restul producatorilor. Samsung are deasemenea comenzi mari pentru unele componente, iar impreuna cu Apple vor lasa restul producatorilor Android cu probleme mari in a procura componente pentru smartphone-urile ce trebuiau lansate inaintea iPhone 8.

De la ecran si pana la memorii RAM, sau memorii NAND pentru stocarea datelor, Apple a comandat pentru iPhone 8 foarte multe componente. Partenerii care produc aceste componente pentru iPhone 8 au anuntat deja ca au dificultati foarte mari in a isi respecta contractele, stocurile actuale fiind foarte reduse, iar productia nu acopera cererea venita de la toata lumea.

iPhone 8 genereaza deja probleme mari producatorilor Android

Pentru iPhone 8 cei de la Apple au facut comenzi prealabile care sunt garantate prin contracte si platesc preturi premium pentru ceea ce cumpara de la producatorii asiatici. Samsung este in aceeasi situatie, si va avea componentele garantate de catre producatori, deci toti ceilalti producatori de smartphone-uri Android vor fi obligati sa amane lansarea unor produse pana dupa aparitia iPhone 8.

Cei de la LG au trecut prin aceasta problema cu Samsung Galaxy S8 si au lansat LG G6 fara cel mai nou chip Qualcomm, altii urmand a renunta la mai multa memorie RAM in produse din cauza iPhone 8. Indiferent de ce compromisuri vor avea de facut inaintea lansarii iPhone 8, este clar ca unii producatori Android vor avea probleme mari inainte ca acest smartphone sa apara.

“Global electronics makers are scrambling to stock up on memory chips to keep production lines running as Apple’s new iPhone 8 launch later this year threatens to worsen a global squeeze on supply. Some analysts say device makers could be forced to cut down on the amount of DRAM chips, which help devices perform multiple tasks at once, or NAND chips that are used for long-term data storage, on new products if the cannot get enough chips.”

Apple reuseste cam in fiecare an sa le dea batai de cap competitorilor care nu pot cumpara suficient de multe componente pentru smartphone-uri, dar cu iPhone 8 lucrurile sunt diferite. Apple va folosi ecrane OLED pentru iPhone 8, iar asta pune presiune si mai mare pe aceasta piata unde exista cerere mare si putini producatori, iar desi la RAM poti renunta ca sa lansezi un produs, la ecran nu poti renunta.

iphone 8 probleme android