Qualcomm prezinta o functie a iPhone 8

Qualcomm a prezentat astazi o tehnologie extrem de interesanta care permite scanarea amprentelor direct prin ecranul unui smartphone, tehnologia urmand a fi implementata in iPhone 8. O varietate de zvonuri aparute in ultimele luni au sustinut ca iPhone 8 va avea un cititor de amprente integrat in ecran, iar cei de la Qualcomm au prezentat in prealabil ceea ce va oferi Apple.

Cititorul de amprente integrat de catre Qualcomm in ecranul unui smartphone Vivo este capabil sa scaneze amprenta chiar daca ecranul are o grosime de 800 micrometri. Grosimea este dubla fata de cea la care tehnologiile anterioare puteau face scanarea, asa ca vorbim despre un avans tehnologic imens realizat de catre Qualcomm, iar iPhone 8 se va bucura de ceva similar.

Noii senzori demonstrati de catre cei de la Qualcomm sunt capabili sa faca scanarea folosind unde ultrasonice si nu se limiteaza numai la scanarea de amprente. Mai exact, noua tehnologie a Qualcomm este capabila sa perceapa bataile inimii utilizatorului, dar si fluxul sangvin, ca o masura suplinetara de securitate biometica, ce ar putea fi oferita de catre producator.

Problema cu aceasta tehnologie este ca zona de scanare a amprentei este foarte mica si deblocarea se face mult mai greu decat in cazul unui cititor de amprente normal. Vivo a afirmat ca poate integra cititoare de amprente pe intreaga suprafata a ecranului, dar costul ar fi cu mult prea mare, asa ca ramane de vazut ce va face compania Apple pentru iPhone 8.

Scannerul dezvoltat de Qualcomm poate functiona inclusiv prin metale, deci ar permite eliminarea acelor butoane urate din carcare, dar… primele smartphone-uri cu aceasta tehnologie vor fi lansate in 2018.

“Since the new fingerprint sensors will use ultrasonic scanning, they’ll also be able to pick up a person’s heartbeat and blood flow as an extra measure of security. I found the fingerprint recognition speed to be noticeably slower — about one second between first touch and entering home screen.”

Qualcomm scanare amprenta ecran iPhone 8