Utilizatorii Windows abia asteapta sa cumpere un Mac

Utilizatorii sistemului d eoperare Windows abia asteapta sa cumpere un Mac, conform unui studiu publicat recent de catre o companie americana. In imaginea de mai jos puteti vedea un grafic cu interesul utilizatorilor sistemului de operare Windows vis-a-vis de Mac, dorinta acestora de a parasi platforma Windows fiind de 4 ori mai mare decat a celor care au un Mac de a trece la Windows.

Nu mai putin de 6000 de utilizatori ai Windows au participat la studiu, acestia avand venituri din dinverse categorii, pentru a reflecta cat mai bine realitatea. Dintre toti, cei cu venituri anuale de peste 150.000 de dolari sustin ca sunt cei mai interesati sa faca trecerea de la Windows la Mac, insa ei sunt urmati, in mod surprinzator, de cei ale caror venituri nu depasesc 15.000 de dolari anual.

Chiar si cei cu venituri intre 15.000 si 20.000 de dolari anual sunt mai interesati sa renunte la Windows pentru Mac decat cei care castiga intre 75.000 si 150.000 de dolari anual. Asta sugereaza faptul ca veniturile nu-i opresc pe oameni din a isi dori un Mac, dar e putin probabil ca mai multi oameni cu venituri mici sa cumpere un calculator al Apple, decat invers.

Apple are o oportunitate foarte mare de a vinde mai multe Mac-uri in lumea intreaga, dar numai daca va gasi de cuviinta sa stabileasca preturi omenesti pentru produsele sale. Majoritatea dintre Mac-urile Apple au preturi exagerate pentru ceea ce ofera, iar in final tot Apple pierde vanzari, care i-ar putea aduce nu doar mai multi bani, dar si o pozitie mai buna in piata.

clienti interesati Mac vs Windows

45 COMENTARII

  1. Am un mac…sta pe raft. e frumos, e drăguț, e cool dar e nașpa. Pentru noi cei care un pc nu înseamnă doar up*rn sau Facebook nu prea are valoare. Wine și backports iti aduce o oarecare flexibilitate dar limitări exista.

  2. Am trecut la Macbook Pro din decembrie 🙂 cea mai buna alegere, iar acum cand mai intru pe Windows am impresia ca sunt cu 10 ani in urma.

  3. hmm facebook este mai mult folosit pe telefoane, mac este folosit pt productie,editare etc. Cei ce au peste 150k anual nu iau mac pt facebook in kkt. Si nici eu nu am vazut astfel de oameni

  4. si pe windows intri tot de pe mac, asta este frumosul acestei categorii…poti avea nativ linux, macOS si windows 10, sau windows prin masina virtuala

  5. oh, da, orice vrei rapid si stabil, fara dureri de cap, iar cu High Sierra va si mai rapid, Sunt foarte multumit de aplicatia nativa de mail, am 40gb, aprox 120000 mail-uri, merge impecabil, de safari nici nu mai zic, firefox si chrome sunt departe in urma, video si audio de nota 10, pentru filme folosesc kodi (la fel si pe apple tv + netflix) care este mult mai rapid decat pe android si nu are crash-uri, nu se blocheaza la un banal pause/play, iar Apple Music este ultima mea descoperire, dai searsch, alegi album si play, la fel si pe iphone, fara torrenti, download, redenumire fisiere, actuliazare informatii. Dupa 7 luni de utiliare zilnica 10-12 ore/zi, functioneaza ca in prima zi, nici un windows nu ar fi rezistat.

  6. Probabil că ai uitat să îți actualizezi data PC-ului la ceasul din partea dreapta jos a ecranului. Schimbă anul 2007 în 2017 și gata!

  7. Las-o mai moale… Am Windows 10 pe iMac și merge absolut impecabil. Am făcut trecerea după scandalul Flashback când peste 600.000 macuri au fost atacate de malware, și pe Apple a durut-o la codița mărului timp de peste juma de an.
    Eu nu știu ce poți reproșa Chrome-ului, sau Outlook Express (ca mail). Ce anume îți oferă în plus Macul? Care e problema Chrome-ului?

    Mă mir că nu te deranjează lipsa Cut/Paste, reclamele insistente la Mac Keeper, lipsa software-ului cu adevărat productiv (MS Office), funcționarea dezastruoasă a Wi-Fi (după ieșirea din Sleep mode, Wi-Fi este nefuncțional, îți trebuie un restart). Nu te deranjează încărcarea anormală a RAMului (sunt sătul de comanda “sudo purge” din Terminal).

    Nu văd avantajele Apple Music față de Google Music sau Spotify. Aceeași treabă: dai căutare, ai piesa, o asculți fără Torrent sau alte grozăvii.

    Ce redenumiri de fișiere visezi? Ce actualizări de informații??? Tu ca și alții le exagerezi până peste limita credibilității :)))

  8. Dar tu cum îți explici că 80% dintre cei chestionați preferă în continuare Windows? Dacă era după cum grohăi tu, toți ar fi vrut Mac, sau cel puțin 95%.

  9. dupa cum vezi, pana si Viorel foloseste windows 10 pe iMAC 🙂
    deci are mac. El nu intelege aici ca articolul este despre mac ca produs si nu neaparat ca OS…dar ma rog…e prea dureros ce se intampla in capul lui

  10. calm calm, dupa cum vezi si tu folosesti iMAC…deci te autofaci de kkt d, ca rulezi macos sau windows treaba ta…articolul este despre produs si nu OS in kkt. asta e avantajul, vrei si macOS sau windows sau linux nativ pe acelasi produs? vrei macOS si in paralel sa rulezi si windows? ai o singura varianta – MAC

  11. din cei 80% cati ruleaza windows pe mac? ca pana si eu am windows 10…deci, inca 1 data aici este vorba de produse nu neaparat de OS. Lumea cu bani vrea mac pt ca acolo poti avea windows, macOS sau linux.

  12. Outlook nu face fata la utilizarea heavy
    Chrome si Firefox se misca greu si nu suporta Java si am nevoie pentru administrare ERP (doar Firefox ESR suporta java dar mai are probleme cu incarcarea appleturilor)
    Reclamele insistente cu Mac Keeper sunt blocate automat de eset.
    MS Office merge, il folosesc mai ales pentru pivot table si export .csv, prelucrare date de import ..
    Nu stiu ce probleme ai tu cu Wi-Fi ca eu nu am intampinat nici o problema, doar il deschid si merge, ca sa nu mai zic ca atunci cand fac hotspot de pe telefon e instant
    Restart nu i-am dat decat daca a facut update
    Nu a trebuit sa folosesc niciodata sudo purge
    De ce sa folosesc Google Music sau Spotify?
    Cand downloadezi muzica de obicei in denumirerea fisierului ai site-ul de pe care l-ai downloadat sau numele celui care a creat arhiva, sau fisierul MP3 nu are actualizate informatiile despre autor sau melodie.

    Tu ca si altii te crezi Smart ASS, iar daca ceva nu merge la tine inseamna ca nu merge la nimeni si nu poti dormii noaptea, sau esti incompetent si te doare.

  13. lasa-l…ca nu stie cum functioneaza RAM in mac…in kkt….
    foloseste windows pe iMAC in kkt si zice de mac’uri…cat de ipocrit sa fii ?!

  14. Eu nu mă cred smart ass, așa cum greșit scrii, ci îți spun ce minusuri are Mac OS pentru că ești extaziat de el.
    Outlook express gestionează impecabil volumele mari de mailuri. Dacă ar fu așa cum visezi tu, nu ar mais fi folosit în organizațiile care gestionează sute de mii de mailuri, sau milioane de mailuri pe servere. Nu știu ce versiune ai folosit tu însă Office 2013 este ireproșabil.

    Chrome merge impecabil, îl folosesc de foarte multă vreme, pentru că este fff versatil. Într-adevăr, consumă mult RAM, dar dacă ai 16-32 GB RAM, nu mai e nicio problemă.
    Iarăși, nu știu ce probleme ai tu cu Java, dar eu nu à așa ceva. Spune clar ce probleme ai?
    Chrome este cel măi utilizat browser la nivel global. De ce? Când aveam Mac OS, tot Chrome foloseam.

    MS Office merge pe Mac OS însă este o mizerie. În Excel nu ai posibilitatea de utilizare macro-uri, așadar nu vei acea niciodată butoane funcționale. Office pe Windows este imbatabil. Pe Mac OS, Excel-ul este bun doar de funcții basic (SUM, AVERAGE, etc) și de colorat celulele.

    Ai putea utiliza Google Music pentru că ai posibilitatea de a a descărca piesele muzicale pe dispozitiv, ceea ce este util când mergi cu mașina, să nu mai folosești datele.

    TU ești cel care se crede smart ASS pentru că ai descoperită apa caldă și restul ți se par slinoși, inferiori ție, că deh…
    Dacă nu ar fi fost windows, unde ai fost învățat tu ABC-ul computerului? Ți-ai fi făcut tu educația pe Mac?

    Nu suport parveniții care au uitat trecutul, de unde vin, și acum se văd mari elitiști :(((

  15. Lumea cu buni nu dă doi bani pe nimicurile astea. To se pare ție că Țiriac sau Năstase au insomnie că nu știu care e cel mai bun PC?

  16. Eu folosești Mac pentru că am nevoie de um all-in-one, iar la vremea la care l-am cumpărat, era cea mai potrivită alegere. Hardware-ul este frumușel, dar sistemul de operare e vai de steaua lui.

  17. Până și ăia cu venituri de sub 1100 dolarii lunar vor să își cu pere. Nu îmi spune tu că ăia sunt bogați. Și eu vreau un yacht, dar asta nu înseamnă înseamnă că mit permit.

  18. Stii ca Tiriac are un 13″ MBP din 2012 da?
    ma rog, hai sa punem punct ca deja este o situatie de genul de ce sa iti iei mercedes cand dacia este mai ieftina si face acelasi lucru esential, te duce din A in B

  19. tu ca si mine, poate ne-am dori yacht dar asta nu inseamna ca chiar ne dorim pt ca nu merita efortul financiar. una este sa dorim,visam, si alta este sa vrem. Eu deobicei cand vreau ceva obtin prin orice mijloace

  20. Cum, din 2012? Waw, ce sărac… Nu își permite un MB din 2017!
    Tu crezi că Țiriac și-a cumpărat el însuși un mac pentru că și-a dat seama că este bogat… Omul ăla are “și” un MB, iar el, spre deosebire de tine, “știe” că este bogat, și nu o arată nimănui. Tu vrei să arăți că ești bogat, și crezi că un mac sau un iPhone este etalonul bogăției.

    Ți-a scris un tip pe un site străin că ești paralel când vine vorba despre ceea ce înseamnă bani. Omul era din SUA și ți-a scris că acolo, produsele Apple sunt pur și simplu consumer, toată lumea și le permite. Tu, nu și nu, batman și batman, că tu ești bogat, nu ca el un sărăntoc.

  21. Am folosit Mac vreo 2 ani, îl pot folosi oricând, pentru că am windows prin boot camp. Pur și simplu nu este ceea ce îmi trebuie mie.

  22. De ce ți-ai cumpăra Mac, dacă ai în plan să folosești Windows? Dacă vreodată hardware de top, ai gama surface de la Microsoft, care este excelentă.

  23. Sa nu aud de surface,doar dell xps mi-as lua. Folosesc windows doar pt un program prin parallels.
    Surface e ok dar sunt jucarii pt copii si studenti

  24. Tu nu faci deosebire dintre fictiune si realitate. Am vazut ce poate fisu in realitate. Da si ferrari in sua oricine si le poate permite ca deh mai iei un sh etc
    E mare diferenta intre 1 ce isi ia mercedes 1 data la 3-4 ani si da 80k euro si alta e unu de isi face rate pt a isi lua bmw sh la 15k si il tine 50 Ani
    Tu iei un produs in parte aici mac, dar eu vorbesc de puterea de cumparare dar ma rog. Eu nu m-as uita la apple mercedes case prin alte tari haine de renume daca as avea 1000-2000$ lunar. Pt ca nu sunt genul sa iau ceva sh si sa trag pana moare.imi place sa le schimb tot timpul cand apare ceva nou.

  25. “Omul ăla are “și” un MB, iar el, spre deosebire de tine, “știe” că este bogat, și nu o arată nimănui.”
    Ma gandesc de unde stie atata lume faptul ca el este bogat daca nu o arata nimanui intr-un fel sau altul? toata lumea il cunoaste persoanl inseamna nu ? penibil

  26. Mulți de fapt majoritatea romanilor zic aceeași vor ca mac os e nașpa ca etc…pai habar nu aveți ce este de fapt mac os ca și iOS de fapt…de 3 ani lucrez cu mac și iOS și nici un minus nu simt in utilizare si aplicatii…asta dacă știi la ce sa le folosești !! Romanul de rând e prea CocaLar sa știe utiliza un dispozitiv Apple ..de aici și frustrări și hate!

  27. De unde ai ajuns tu la concluzia ca android si windows sunt instabile ,daca dai un search pe google o sa observi ca rata instabilitatii pe ios este mult mai mare fata de android ,inteleg ca traiesti cu 6-7 ani in urma si nu ai idee ca sistemele de operare au mai evoluat ,tu imi spui ca romanul de rand e prea CocaLar sa stie utiliza un dispozitiv Apple dar tu cataloghezi instant toata concurenta ca fiind praf ,de unica folosinta……adica cum ar face un CocaLar.

  28. In ce au evoluat atât de mult! Aceleași crash-uri același sistem, lustruit cu mistria specific Windows și android sa nu mai mai vorbim de securitate unde sunt cele mai slabe unde îți trebuie o grămada de soluții de securitate și cam tot degeaba! Mai da un search pe google și belesteti ochii mai bine! Se vede, de fapt prin acel coment pe care l-ai scris denota faptul ca faci parte din acei cocalari! Tipic Românului de rând care habar nu are sa caute informații și face gura mare

  29. Tipic românului că tine care nu știe să caute pe Google ,are rost sa te întreb cum se realizează procesul pentru jailbreak ,ca să îți demonstrez că nu știi ce vorbești și că faci parte din cocalarii care nu se interesează înainte să scrie ceva ,softul pentru jailbreak de folosește de vulnerabilități pentru a intra în sistemul de operare și a șterge limitările impuse de Apple ,de vulnerabilitatea respectiva se poate folosii un hacker că să infecteze și să controleze imbatabilul iOS , o să vezi dacă dai un search pe internet că imbatabilul iOS are de 3 ori mai multe vulnerabilități decât android din cauză că “mizeria” android , fiind un open source cei de la Google colaborează cu xda de exemplu pentru a descoperi și a rezolva vulnerabilitățile , singurul motiv pentru care android și Windows este mai atacat decât ecosistemul Apple este că iOS are 17% cota pe cât android are 83% ,macul deja nici nu merita menționat așa că dacă ai fi inteligent (ceea ce nu ești) ți-ai da seama că nu merita atacat ecosistemul Apple ,mai bine ataci restul de 90% deoarece șansa este de n ori mai mare ca sa scoți ceva ,să îți spun ce se întâmplă când ecosistemul Apple este atacat? Mai ști problema cu pozele vedetelor apărute pe internet când a fost atacat imbatabilul ecosistem Apple? Probabil ai uitat. Fata de Apple, Microsoft și Google lucrează de n ori mai mult ,configurații diferite , vulnerabilități diferite , ecosistemul Apple este închis și nici măcar așa Apple nu își protejează utilizatorii….dovada: JAILBREAK ,este dovada că ecosistemul Apple este la fel de vulnerabil ca restul ,numai că pentru hackeri nu prezintă un interes ,sper ca singurul tau neuron poate procesa ce am scris eu aici ,ori ești un puștan de 10 ani care crede că orice zboară se mănâncă.