Prima Pagina internet Orange, Vodafone, Digi Mobil, Telekom – vitezele de internet mobil

Orange, Vodafone, Digi Mobil, Telekom – vitezele de internet mobil

Orange, Vodafone, Digi Mobil, Telekom au vitezele de internet mobil prezentate intr-un studiu detaliat petnru anii 2015 si 2016 in Romania.

Orange, Vodafone, Digi Mobil si Telekom au vitezele de internet mobil in Romania comparate de catre cei de la ANCOM pentru anii 2015 si 2016 ideea de a ne arata care le-a fost evolutia. Cei de la ANCOM au facut comparatii pentru ambii ani atat pentru vitezele de internet mobil ale Orange, Vodafone, Digi Mobil si Telekom atat in interiorul cladirilor, cat si in afara lor, asa ca ne putem face o idee foarte clara despre evolutie.

Incepem cu vitezele de internet mobil in cladiri, indoor, aici Orange fiind de departe lider, cu 30.71 Mbps, urmat de catre Vodafone cu 26.18 Mbps, Telekom ci 15.5 Mbps si Digi Mobil cu 11.02 Mbps. Fata de anul 2015 observam cresteri semnificative pentru Digi Mobil, Vodafone si telekom in exact aceasta ordine, in cazul Orange viteza crescand usor, dar diferenta fata de Vodafone s-a micsorat considerabil.

orange vodafone digi mobil telekom internet mobil indoor

Trecem acum la vitezele de internet mobil in afara cladirilor, outdoor, aici tot Orange fiind lider cu 43.27 Mbps, Vodafone urmandu-l cu 41.87 Mbps, Telekom avand 19.68 Mbps si Digi Mobil 14.07 Mbps. Observam ca in cazul Telekom exista o diferenta infima in viteza, insa in cazul Digi Mobil se observa o crestere mare, dar ramane cea mai slaba retea pentru internet mobil, in coparatie cu Orange si Vodafone.

orange vodafone digi mobil telekom internet mobil outdoor

Orange, Vodafone, Digi Mobil, Telekom – comparatia vitezelor de internet mobil

Trecand acum la o prezentare a evolutiei vitezelor medii de internet mobil, observam ca Orange a avut o scadere brusca in T4 2016 de la 39.78 Mbps la 20.89 Mbps, vodafone avand o crestere substantiala in acea perioada, intrecand Orange. In cazul Digi Mobil si Telekom vitezele au ramas la fel de proaste ca intotdeauna, aici fiind comparate vitezele pentru interiorul cladirilor.

orange vodafone digi mobil telekom viteze medii internet mobil

Trecand acum la comparatia vitezelor in afara cladirilor, Orange ramane lider detasat, in T4 avand o crestere substantiala fata de T3, Vodafone urmandu-l la o distanta foarte mare. Digi Mobil si Telekom au avut evolutii relativ constante, dar ca si mai sus, raman in continuare operatorii de telefonie mobila cu cele mai proaste viteze de download, in comparatie cu ceea ce ofera Orange si Vodafone.

orange vodafone digi mobil telekom viteze medii internet mobil outdoor

Studiul celor de la ANCOM a fost realizat prin platforma Netograf prin analizarea catorva zeci de mii de teste de viteza facute din retelele Orange, Vodafone, Telekom si Digi Mobil. Exact precum in cazul studiilor anterioare, se confirma din nou ca Orange are cel mai bun internet mobil din Romania, Vodafone urmandu-l la o distanta considerabila, insa Telekom incepe sa fie ajuns din urma de catre Digi Mobil.

In ciuda investitiilor, Digi Mobil si Telekom sunt foarte departe de Orange si Vodafone, insa in momentul acesta logica de a plati un abonament Telekom dispare pentru ca Digi Mobil ofera aceleasi servicii la preturi mult mai mici.

 • adiadi

  Intotdeauna Orange o fost in fata ❤️

 • Srb Srb

  Acum vin comentariile gen
  “Zaone stim ca te plateste orange ca sa ii pui pe nr 1 dar sa stii ca vodafone sau x y rulz”

 • De fapt intai s-a dat soaga la ANCOM. Dar n-o sa comenteze lumea.

 • ibadea

  Interesant, ma asteptam ca la date Vodafone sa fie in fata Orange, dar se pare lucrurile s-au schimbat, Digi in statistica e ca si inexistent

 • Real

  Daaa
  Reclama pe fata (se stie)
  Sursa ancom e irelevanta ca si asa is spagari toti români.😂😂
  Nici vodafone nu sta rau.
  Tare mi-as dori ca rds sa cumpere telekom mobile si sa vedem atunci concurenta….
  Oare rds ar mai avea aceleasi abonamente????

 • Chico

  Cu ce sa mai cumpere ma rds??? Au peste 1 miliard de euro datorii la banci si pierderi.. Ai auzit bine ce am spus, peste 1 miliard de euro….

 • andrewsbcr

  Digi se ridica, face progrese semnificative. Are doar câțiva ani de când e pe piața, e normal sa fie așa.

 • andrewsbcr

  Chico, știi ce e aia investiție ? Probabil vor face împrumut sa cumpere telekom => clienți mai mulți => bani mai mulți => câstiguri mai mari

 • Real

  Boss,asta nu e treaba mea..nu-s economist de meserie sa iti pot raspunde 😁😁
  Era doar o intrebare 😂😂😂
  Nu le plange de mila

 • Fane

  Măi băieți, testele astea se fac deobicei când ai viteză proastă, deci nu are cum sa iasă Vodafone foarte bine. Dacă ești pe Vodafone chiar nu ai timp de măsurători …faci trafic! …părerea mea!

 • Srb Srb

  corect, dar daca are dreptate, este mai greu sa obtina un imprumut atat de mare sa cumpere telekom atata timp cat ei sunt pe lista neagra de datornici

 • Mr. Tambourine Man

  Supermultumit de Orange…pret (prepay), beneficii, bonusuri

 • Bogdan Marian

  omule rds nu are bani,sa cumpere telekom tu te auzi ce zici plus ca în oricare situație tot ce-i de la rds ar fi pe minus în primul rând unde e rețea telekom e și rețea rds care e mai buna decât cea de la telekom daca va fi pana la urma cumpărata de cineva va fi ori orange ori upc în nici un caz rds care e îngropata în datorii.

 • Bogdan Marian

  slabe șanse ce-i de la rds sunt băgați rău de tot în datori oricum nu se prea merita ce-i de la rds nu ies cu nimic pe plus în afara de numărul de clienți mai mare telekom are infrastructura mai slaba decât cea de la rds și în plus toată lumea știe ca unde are telekom net,telefonie fixa și tv acolo e și rds mai de graba orange sau upc ar cumpăra telekom.

 • Cu cat te plateste Digi ?

 • Deci se fac doar la viteza proasta ? In conditiile astea, cu ce e mai sus Vodafone, daca toate testele sunt facute cand e viteza mai proasta ? Judecand dupa ce zici, toti sunt la egalitate..

 • Bobby

  Cu datorii sau fara datorii fara RDS aveam preturi triple acum, atat la internet fix cat si la mobil, de ex eu am telekom la tara si platesc 12 EURO pt super viteza de 8Mbs prin Adsl, nu am ce fac de cat sa dau, alt operator nu am.

 • Catalin Petrisor

  Nu se putea sa nu bagi injectia”ramane cea mai slaba retea de internet mobil”.
  Ti se pare ca nu stim sa citim un grafic???sau nu ai putut stopa tastatura, era prea puternic impulsul😂.
  Si mai vorbesti de corectitudine si realism.
  Ha, ha,ha

 • Te doare ? De parca e compania pe care ai fondat-o tu, asa reactionezi. Asta e adevarul, este cel mai prost internet mobil din tara.

 • Crs

  Digi câștiga teren, acum nu mai e ca acum 3 ani, au semnal peste tot

 • Catalin Petrisor

  Ma doare habotismul tau, dar interesul financiar te face sa resctionezi asa la fiecare articol, dar la fiecare in care apare DigiMobil.
  Dar cand esti OBLIGAT de altii sa o faci ca sa ti vina sponsorizarea calci totul in picioare.
  Dar asta e ultimul meu comentariu referitor la DigiMobil.De acum cand mai vad atticole in care tu implanti “sulita , topor si cutitul pana la plasele ” in Digi vei primi din partea mea doar asta:
  🍊=💶 ROB ORANGE.

 • Catalin Petrisor

  🍊=💶 ROB orange

 • Catalin Petrisor

  Q.E.D.

 • Scrii cu atat fanatism incat ma faci sa ma intreb cat te plateste Digi ca sa faci asta. Nu de alta, dar ceea ce am prezentat eu aici sunt statistici ale unei institutii a statului si tu tot pe mine ma acuzi ca ma plateste cineva ca sa zic adevarul despre Digi.
  Logica nu exista, iar de aici vin intrebarile privind intentiile de a sustine Digi cu atat de mult fanatism.
  Si inca ceva, n-am ajuns sa te fac sclav Digi, asa ca sa renuntam la apelative, daca poti purta o discutie normala.

 • Real

  Omule tu citesti ce scriu???
  Am scris **Tare mi-as dori ca rds sa cumpere telekom mobile si sa vedem atunci concurenta***
  Nu le plange de mila la rds ca toata lumea are datorii…

 • Bogdan Marian

  eu nu le plâng de mila dar asta e adevarul oricum chiar și dacă telekom va fi cumpărat de rds puțin probabil tot ei ies pe minus plus ca prețurile se vor marii stai liniștit.

 • Real

  Eu cred ca unii au facut insolatie de la atata soare…
  Studiul a fost facut de anacom,nu de zaone….faceti diferenta?
  Daca anacom a luat spaga sa prezinte altceva il blamati pe zaone?
  Daca iesea rds pe 1 loc il blamam eu pe zaone. 🤔🤔🤔

 • Real

  Eu is linistit…
  Is client rds doar la tv si internet acasa.
  La mobile sint slabuti inca.

 • Bogdan Marian

  și tu cam la ce te aștepți ca dacă telekom,va fi cumpărat de rds vei primi net de 500 mbs la țara și preț foarte bun la servici stai liniștit ca mai mult de maxim 20-25 de mbs tot nu o sa primești oricum chat despre prețuri sunt mari șanse sa rămână tot același când rds nu va mai avea concurența vor marii prețurile asta e clar.

 • Catalin Petrisor

  ROB=RomanianOrangeBoarding😜.
  Nu e fanatism dar DigiMobil mi a oferit tot ce am nevoie , au fost fair din toate punctele de vedere, pe cand “japca portocalie” , dupa 17 ani, 5 abonamente, nicio zi intarziere la plata , m au tratat cu FLIT.
  Nu ma plateste Digi absolut cu nimic, in comparatie cu tine🍊.
  Dar in 4 ani am economisit mult, sunt linistit si am ce mi doresc,de aici vine vehementa, NU e fanatism.
  E un punct de vedere, daca vrei un raspuns mai apasat la tirul tau continuu la adresa DigiMobil.
  Sa auzim de bine.

 • Bogdan Marian

  ok.

 • amfetamin

  Este peste Orange stai liniștit,doar ca in viața reala și nu in testele celor de la Ancom. Tare as vrea sa văd niște teste live cu 2 echipamente identice unul cu SIM de VDF,altul cu Orange. In clădiri,in afara,pe munte,pe câmp,oriunde este acopirere 4G și da-i frate un speedtest nu Netograf-ul lui peste prăjit pe care nu-l folosesc doar cei de la Ancom. Sa vezi atunci cât de tare e Orange.

 • Mircea

  SpeedTest sunt etalon in masurat viteza worldwide. Vodafone a iesit acolo cu viteza cea mai buna din Romania. Restul, e Can Can 😉

 • Liviu Verestiuc

  Că a vezi un film online nu ai nevoie de mai mult de 1,5mbps. Însă aia trebuie sa meargă bine, nu trebuie sa fie “împiedicați”. 🙂

 • Liviu Verestiuc

  Sunt de acord că Speedtest Ookla e cel mai bun testest. Cantitativ vorbind ne de teste făcute zilnic cu Ookla este mult mai mare decât rarele teste făcute cu Netograf. În 5 ani parca țin minte că am făcut un test la Netograf,însă la Ookla fac câteva teste pe zic daca e cazul. Uneori le fac când văd că o rețea nu merge bine, uneori le fac la vizitarea unor zone noi, cum as fi în concediu de exemplu.Si nu le fac intr-o rețea, le fac în 3 rețele. Totul de relativ și tine de geografia reliefului, depărtarea de stații,nrcde clienți pe statie samd.

 • Eu am cartela prepay la toți 4 operatori. Telekom la semnal 3G nu a mai extins aria de acoperire. Deci, Digi e mai ,,acoperit” decât Telekom la 3G. Știu din experienta când ma duc la servici în alt oras.

 • Cristy Nedelcu

  ai foarte mare dreptate !

 • Cristy Nedelcu

  Digi Mobil are si VoLTE si VoWiFi ce ceilalti nu au numai Orange si Digi Mobil au VoLTE SI VoWiFi !