Orange, Vodafone, Digi Mobil, Telekom – vitezele de internet mobil

Orange, Vodafone, Digi Mobil, Telekom au vitezele de internet mobil prezentate intr-un studiu detaliat petnru anii 2015 si 2016 in Romania.

Orange, Vodafone, Digi Mobil si Telekom au vitezele de internet mobil in Romania comparate de catre cei de la ANCOM pentru anii 2015 si 2016 ideea de a ne arata care le-a fost evolutia. Cei de la ANCOM au facut comparatii pentru ambii ani atat pentru vitezele de internet mobil ale Orange, Vodafone, Digi Mobil si Telekom atat in interiorul cladirilor, cat si in afara lor, asa ca ne putem face o idee foarte clara despre evolutie.

Incepem cu vitezele de internet mobil in cladiri, indoor, aici Orange fiind de departe lider, cu 30.71 Mbps, urmat de catre Vodafone cu 26.18 Mbps, Telekom ci 15.5 Mbps si Digi Mobil cu 11.02 Mbps. Fata de anul 2015 observam cresteri semnificative pentru Digi Mobil, Vodafone si telekom in exact aceasta ordine, in cazul Orange viteza crescand usor, dar diferenta fata de Vodafone s-a micsorat considerabil.

orange vodafone digi mobil telekom internet mobil indoor

Trecem acum la vitezele de internet mobil in afara cladirilor, outdoor, aici tot Orange fiind lider cu 43.27 Mbps, Vodafone urmandu-l cu 41.87 Mbps, Telekom avand 19.68 Mbps si Digi Mobil 14.07 Mbps. Observam ca in cazul Telekom exista o diferenta infima in viteza, insa in cazul Digi Mobil se observa o crestere mare, dar ramane cea mai slaba retea pentru internet mobil, in coparatie cu Orange si Vodafone.

orange vodafone digi mobil telekom internet mobil outdoor

Orange, Vodafone, Digi Mobil, Telekom – comparatia vitezelor de internet mobil

Trecand acum la o prezentare a evolutiei vitezelor medii de internet mobil, observam ca Orange a avut o scadere brusca in T4 2016 de la 39.78 Mbps la 20.89 Mbps, vodafone avand o crestere substantiala in acea perioada, intrecand Orange. In cazul Digi Mobil si Telekom vitezele au ramas la fel de proaste ca intotdeauna, aici fiind comparate vitezele pentru interiorul cladirilor.

orange vodafone digi mobil telekom viteze medii internet mobil

Trecand acum la comparatia vitezelor in afara cladirilor, Orange ramane lider detasat, in T4 avand o crestere substantiala fata de T3, Vodafone urmandu-l la o distanta foarte mare. Digi Mobil si Telekom au avut evolutii relativ constante, dar ca si mai sus, raman in continuare operatorii de telefonie mobila cu cele mai proaste viteze de download, in comparatie cu ceea ce ofera Orange si Vodafone.

orange vodafone digi mobil telekom viteze medii internet mobil outdoor

Studiul celor de la ANCOM a fost realizat prin platforma Netograf prin analizarea catorva zeci de mii de teste de viteza facute din retelele Orange, Vodafone, Telekom si Digi Mobil. Exact precum in cazul studiilor anterioare, se confirma din nou ca Orange are cel mai bun internet mobil din Romania, Vodafone urmandu-l la o distanta considerabila, insa Telekom incepe sa fie ajuns din urma de catre Digi Mobil.

In ciuda investitiilor, Digi Mobil si Telekom sunt foarte departe de Orange si Vodafone, insa in momentul acesta logica de a plati un abonament Telekom dispare pentru ca Digi Mobil ofera aceleasi servicii la preturi mult mai mici.