WhatsApp – Functia care Ataca iMessage si Apple

WhatsApp va avea o noua functie care ataca iMessage si un sistem de transferuri de bani pe care Apple il va lansa oficial impreuna cu iOS 11 in toamna.

WhatsApp va lansa in curand o functie noua care ar putea da mari batai de cap companie Apple si serviciului iMessage, pentr care cei din Cupertino vor lansa ceva nou in iOS 11. Mai exact WhatsApp a primit aprobarea pentru a implementa un sistem de transferuri de bani intre utilizatorii din India, acesta fiind primul pas spre a oferi global un asemenea sistem pentru utilizatorii iPhone si Android.

WhatsApp a primit aprobarile necesare pentru a lansa acest sistem de la autoritatile guvernamentale, insa compania detinuta de catre Facebook are de ceva vreme discutii cu diverse banci. Aceste discutii dintre WhatsApp se apropie de final, astfel ca in curand aplicatia le va permite indienilor sa transfere bani intre ei direct de pe smartphone, in timp ce poarta discutii cu prietenii.

WhatsApp va araca iMessage cu aceasta noua functie, deoarece Apple a anuntat chiar luna trecuta un sistem care le va permite utilizatorilor iPhone sa transfere bani intre ei. iMessage va utiliza Apple Pay pentru a facilita transferurile de bani intre clienti, deocamdata doar in tarile care au acest sistem, iar WhatsApp ar putea concura in curand cu Apple si in acest domeniu, avand mai multi utilizatori activi.

WhatsApp – functia care ataca iMessage si Apple

WhatsApp este prima aplicatie din India care a primit autorizatia de la guvern pentru a facilita transferurile de bani intre clienti, iar de aici lucrurile probabil vor “exploda”. Cei de la WhatsApp au testat cam intotdeauna functii noi in India inainte de a le lansa in alte piete, iar asta pentru ca, probabil, acolo exista si tara cu cel mai mare numar de utilizatori activi lunar din intreaga baza de 1.2 miliarde de persoane.

WhatsApp nu are deocamdata dezvaluita interfata prin care urmeaza sa permita transferurile de bani intre clienti, dar cu siguranta o vom vedea in curand prezentata de catre cei care testeaza sistemul. Transferurile de bani intre utilizatorii WhatsApp ar trebui sa nu fie taxate cu vreun comision foarte mare de catre banci, acestea fiind in general de genul catorva centi.

“Players like WhatsApp and Google are very large in size and thus partnering with multiple banks makes sense to ensure a smooth payments process. Google is now awaiting the Reserve Bank of India’s approval to go live on UPI.”

WhatsApp trebuie sa poarte discutii cu bancile din fiecare tara in care vrea sa ofere aceasta functie, iar SUA ar trebui sa fie a doua tara in care acest sistem ar putea ajunge. Facebook Messenger permite transferurile de bani in SUA de vreun an, asa ca Facebook ar putea ajunge foarte usor la o intelegere cu bancile pentru a permite si folosirea WhatsApp pentru acelasi lucru.

WhatsApp deocamdata nu a vorbit despre acest nou sistem, dar cu siguranta vom auzi mai multe in curand.

whatsapp functia imessage apple

1 COMENTARIU

  1. Ar fi tare sa lanseze aceasta funcție (măcar in India) înainte ca IOS11 sa fie lansat oficial. Ar muri Apple de ciuda ?