iPhone 8 a facut deja Primul Miliardar

iPhone 8 a facut deja primul miliardar, care in mod involuntar a profitat de pe rma popularitatii pe care noul smartphone al Apple o are.

iPhone 8 urmeaza sa fie lansat in toamna acestui an de catre compania Apple, dar zvonurile in ultima perioada sunt totusi benefice pentr cei din Cupertino, dar si pentru partenerii lor. Conform analistilor americani, iPhone 8 a facut deja primul miliardar, iar asta fara ca vreo unitate sa se vanda, pentru ca simplele zvonuri genereaza multi bani pentru Apple si alte companii.

iPhone 8 a facut primul miliardar in persoana lui Morris Chang, fondatorul si presedintele consiliului de administratie al companiei TSMC, cea care produce noul procesor. TSMC produce deja marea majoridate dintre procesoarele pentru iPhone, iPad si iPod Touch, iar pentru iPhone 8 va avea un procent mai mare decat cel acordat de catre compania Apple pentru seria iPhone 7.

iPhone 8 va avea nevoie de zeci de milioane de procesoare, iar seria iPhone 7S de peste 100 de milioane, asa ca TSMC va face multe miliarde de dolari de la Apple. Toate aceste zvonuri au crescut preturile actiunilor TSMC cu peste 25% in ultimul an, iar din moment ce fondatorul detine 0.5% din total, averea sa a crescut la peste 1 miliard de dolari in ultimul an.

iPhone 8 a facut deja primul miliardar

iPhone 8 este vazut de catre analisti ba ca un real succes, ba ca un esec formidabil, insa pentru partenerii Apple asta conteaza mai putin, pentru ca ei vor fi platiti oricum pentru componente. Separat de TSMC si preturile actiunilor altor companii partenere ale Apple au crescut constant in ultimul an, inclusiv cele ale Samsung, care va produce toate ecranele OLED pentru iPhone 8.

iPhone 8 nu este singurul motor de crestere pentru TSMC, compania primind contracte si de la alte companii care au nevoie de microprocesoare si alte chip-uri similare. Totusi, dintre toti partenerii TSMC, Apple ar putea fi cel mai mare, iar pentru iPhone 8 si seria iPhone 7S s-au facut comenzi foarte mari, asa ca probabil preturile actiunilor TSMC vor creste in continuare, impreuna cu averea fondatorului.

iPhone 8 va fi o sursa principala de venituri si pentru fondurile de investitii pentru ca majoritatea se asteapta la vanzari foarte mari si cumpara acum actiunile Apple inainte ca valoarea lor sa creasca. iPhone 8 este sursa de speculatie pentru mai toata lumea, iar oricine va putea sa faca vreun ban de pe urma sa, va incerca sa o faca, inclusiv bisnitarii dupa lansarea oficiala.

iPhone 8 va fi prezentat de catre compania Apple in luna septembrie, dar lansarea oficiala va avea loc abia in octombrie, sau noiembrie, cel mai devreme.

iPhone 8 miliardar