Apple vrea tablete iPad in Mainile Tuturor Pacientilor din Spitale

Apple are un plan foarte ambitios pentru a creste vanzarile tabletelor iPad, care sunt intr-o continua scadere de cativa ani buni. Cei din Cupertino dores sa convinga spitalele sa aiba cate o tableta iPad pentru fiecare pacient care este tratat pentru diverse boli, ideea celor din Cupertino fiind nu doar extrem de ambitioasa, ci si foarte costisitoare pentru spitalele americane si nu numai.

Apple stie ca tabletele iPad sunt folosite zilnic de catre doctorii din spitalele americane, insa acum un program regional din SUA le aduce si in mainile pacientilor. Acestia au ocazia de a vedea pe tabletele iPad istoricul lor medical, plus alte informatii privind tratamentele pe care le primesc, insa functionalitatea este in unele cazuri cu mult mai extinsa.

Unele spitale din SUA au testat programe de acest gen in trecut, insa abia cand au facut trecerea la tabletele iPad au reusit sa obtina rezultate impresionante. Utilizarea tabletelor iPad a redus numarul greselilor facute de catre angajatii spitalelor, a extins numarul de informatii pe care pacientii le pot vedea si a scutit angajatii de a face munca dubla pentru a cataloga informatiile importante.

“Without the iPad, doctors and nurses have to follow a paper trail and then write up duplicate information on a white board often found on the back wall in the patient’s room. Mistakes can happen and, as Cedars-Sinai doctor Shaun Miller told me, the staff often run out of room to write, leading to confusion or a lack of information for the patient.”

Pentru ca v-am spus si despre utilizari diferite pentru tabletele iPad, in sectia de neonatologie tabletele iPad sunt folosite pentru a isi vedea copii nou-nascuti prin FaceTime. Vorbim aici despre copiii bolnavi, sau nascuti prematur, care sunt izolati de restul pacientilor si implicit de parinti, acestia din urma putandu-i vedea cu ajutorul FaceTime si al tabletelor iPad, doctorii si asistentele numind acest proces BabyTime.

“New parents are utilizing unmodified iPads to FaceTime with their newborns who may be sick or premature. These babies need to be kept isolated from the outside world and the germs that come with it so new parents aren’t usually able to see their baby for a few days after they are born. But, with what the nurses refer to as BabyTime (FaceTime for babies), parents can interact virtually with their little one while they wait.”

Vorbim despre un program foarte complex si foarte interesant pe care cateva spitale din SUA il deruleaza in momentul de fata cu ajutorul celor de la Apple si asa mai vedem cat de avansate sunt lucrurile acolo.

apple tablete ipad-pacientilor spitale