Facebook – Cum Poate fi Furat Usor un Cont

Facebook este vulnerabil in fata unei probleme care poate duce la furtul foarte usor al conturilor utilizatorilor folosind un simplu numar de telefon.

Facebook este cea mai mare retea de socializare de pe planeta, dar asta inseamna ca are si foarte multe probleme in ceea ce priveste functiile pe care le ofera. O astfel de problema a Facebook este dezvaluita de catre un cercetator in securitate informatica, acesta generand destula panica in randul utilizatorilor care au conturi active in reteaua de socializare, aceeasi metoda fiind imposibila in WhatsApp.

Facebook are un sistem care permite recuperarea conturilor folosind un numar de telefon pe care utilizatorul trebuie mai intai sa il introduca in profilul sau din cadrul retelei de socializare. Daca acel numar de telefon este vechi si utilizatorul a renuntat la el intre timp, atunci al sau cont Facebook ar putea fi spart si furat de catre persoana care intra in posesia respectivului numar de telefon, totul fara ca el sa poata face ceva.

Facebook a gandit aceasta masura de securitate ca una menita sa ajute utilizatorii sa isi recupereze conturile pentru care nu mai au parola de logare folosita in mod obisnuit. Din pacate, utilizatorii care isi introduc un numar de telefon in Facebook pentru a se bucura de aceasta protectie, sau de sistemul de autentificare in 2 pasi, raman vulnerabiliti in fata spargerii contului daca nu isi actualizeaza noul numar de telefon cand il schimba.

Facebook – cum poate fi furat usor un cont

Facebook a aflat despre aceasta vulnerabilitate, un cercetator in securitate informatica anuntand compania americana in legatura cu vulnerabilitatea de ceva vreme. El a afirmat ca acum a facut-o publica pentru a forta compania Facebook sa isi schimbe politica si sa nu mai lase utilizatorii vulnerabili in fata unei asemenea probleme, dar este foarte greu de spus cum ar putea fi regandit sistemul pentru cei care uita sa isi schimbe numerele de telefon.

Facebook este o adevarata “mina de aur” pentru hackerii care fura conturi si le vand pe piata neagra la preturi destul de bune, asa ca orice fel de furt este profitabil pentru ei. Desigur ca un hacker trebuie sa stie numarul de telefon folosit de catre victima cu Facebook si trebuie sa obtina cumva acces la mesajele SMS trimise de catre Facebook pentru autentificare, asa ca procedura nu este fara obstacole, in anumite cazuri.

“If someone finds one of your old phone numbers, they can easily access your account using a simple trick. A flaw in Facebook’s account recovery system, which lets users log in using their phone number if they lose their password, leaves accounts exposed to hackers.”

Facebook nu a rezolvat inca problema, insa cercetatorul in securitate informatica sustine ca a spart cateva conturi folosind acest sistem, deci a testat totul inainte de a publica detaliile. Acestea fiind spuse, daca veti decide sa adaugati un numar de telefon pentru reteaua de socializare Facebook, ar fi bine sa il schimbati in cazul in care veti trece la altul.

facebook furat cont