iPhone 9 – LG va Fabrica Exclusiv Bateriile

iPhone 9 va fi lansat in 2018, sau 2019, insa se pare ca Apple ar fi ales deja furnizorul viitoarelor sale baterii, iar alegerea nu este surprinzatoare. Mai exact, vorbim despre compania LG, care ar urma sa furnizeze toate bateriile pe care iPhone 9 ar urma sa le foloseasca, schimbarea fiind una neasteptata din moment ce actualul furnizor de baterii, Amperex, nu a avut probleme in a indeplini cerintele Apple.

iPhone 9 ar urma sa fie lansat in 2018 conform sursei acestor informatii, desi pare mai sigura lansare ain 2019, insa cei de la LG Chemical sunt preferatii Apple. Vorbim despre o companie care colaboreaza deja cu diversi producatori de smartphone-uri si care nu a avut probleme cu baterii care explodeaza sau se umfla, asa ca alegerea de a colabora cu acest partener pentru iPhone 9 este una logica.

iPhone 9 nu va beneficia de strategia Apple care implica folosirea unui numar mai mare de furnizori pentru componentele folosite in smartphone-uri, LG fiind unicul fabricant de baterii. Cei de la LG au facut investitii masive in echipamente pentru productia de baterii pentru smartphone-uri, iar cei de la Apple au fost atat de impresionati incat au decis sa-i ofere productie exclusiva pentru iPhone 9.

iPhone 9 – LG va Fabrica Exclusiv Bateriile

iPhone 9 ar urma sa aiba o baterie in forma literei L, adica similara cu cea prezentata in unele zvonuri aparute pentru iPhone 8 anul acesta din diverse surse. Aceasta schimbare in forma bateriei iPhone 9 i-ar permite companiei Apple sa-i creasca substantial capacitatea in comparatie cu cele folosite in momentul de fata, noutate pe care foarte multa lume o astepta anul acesta de la iPhone 8.

“LG has invested hundred of billions of Korean won for related facilities and plans to start mass production from early next year. The battery that LG Chem will supply to the iPhone 9 is an “L-shape” battery, which is bent to the right at the bottom. Apple has customized it to take advantage of the space on the bottom right of the iPhone that has evolved from the development of electronic component integration technology.”

iPhone 9 este inca foarte departe de lansarea oficiala, asa ca ramane de vazut daca se va schimba ceva pana in momentul in care terminalul va fi lansat. Pana atunci cei de la Apple ar putea decide sa faca schimbari substantiale pentru componentele care urmeaza sa fie folosite in iPhone 9, asa ca exista oricand posibilitatea sa vedem si alte surprize.

iPhone 9 baterii LG