Huawei domina Apple si Samsung in Vanzari

Huawei domina Apple si Samsung in vanzarile de smartphone-uri din China, Xiaomi intrecand deasemenea gigantul american in T2 2017.

Huawei domina Apple si Samsung in vanzarile de smartphone-uri, conform celor de la Canalys care au facut aceasta dezvaluire surprinzatoare noaptea trecuta. Publicand rezultatele unei analize a pietei din China, cei de la Canalys sustin ca Huawei a ramas in fata Apple si Samsung in ceea ce priveste vanzarile de smartphone-uri, dominand serios cei doi mari producatori, cel mai probabil multumita preturilor mici pentru produse.

Huawei este cel mai mare vanzator de smartphone-uri in T2 2017 in China, mentinandu-si dominatia asupra pietei, in timp ce Xiaomi a reusit sa depaseasca Apple in vanzari. Huawei a vandut 23 de milioane de smartphone-uri in China in T2 2017, o cifra substantiala care reprezinta cam jumatate din vanzarile globale de terminale iPhone pe care analistii se asteapta ca Apple sa le anunte pentru acelasi trimestru fiscal.

Huawei a depasit in continuare Oppo in vanzarile smartphone, acest producator insumand 21 de milioane de unitati vandute in T2 2017 si ocupa pozitia a doua. Vivo ramane pe pozitia a treia in topul vanzatorilor de smartphone-uri din China cu 16 milioane de unitati vandute, deci Huawei inca mai are un avans substantial in fata acestui competitor, chiar daca fata de Oppo distanta s-a redus serios.

Huawei domina Apple si Samsung in vanzarile din China

Huawei domina o piata in care compania Apple detinea la un moment dat suprematia, dar in care a pierdut chiar si locul al treilea, dupa ce Xiaomi a reusit sa vanda 15 milioane de smartphone-uri in T2 2017. O estimare a vanzarilor de iPhone-uri in China in T2 2017 nu este oferita de catre Canalys, nici in cazul produselor Samsung, dar cu siguranta Huawei a vandut aproape de 2 ori mai multe unitati decat americanii sau coreenii.

Huawei a reusit sa ramana in fruntea pietei smartphone-urilor din China dupa ce vanzarile au inregistrat o scadere de 3% fata de T2 2016, atingand doar 113 milioane de unitati in T2 2017. Huawei vinde foarte multe produse in China, unele copii ale celor lansate de catre compania Apple, asa ca succesul are o explicatie destul de clara, dar asta conteaza mai putin pentru cei din Cupertino acum.

“Huawei shipped over 23 million to lead the market for the second quarter in a row. Oppo shipped just over 21 million and had to settle for second place, despite growing 37% year on year. Vivo held onto third place, shipping just over 16 million, losing ground on the leading pair during the quarter. Xiaomi was the standout vendor as it overtook Apple to take fourth place.”

Huawei, Oppo, Vivo, Xiaomi si Apple au vandut impreuna aproape trei sferturi din toate smartphone-urile cumparate in China in T2 2017, iar asta inseamna ca vanzarile iPhone ar fi foarte apropiate de cele ale Xiaomi. Huawei a reusit sa cucereasca piata din China, in care Apple se chinuie, iar Samsung vinde din ce in ce mai putine produse de cativa ani, fara a reusi sa aiba o solutie pentru problema.

huawei domina apple samsung vanzari

10 COMENTARII

  1. au crescut asa cum a crescut si cota primelor androide…xiaomi nu e pe piata chinezeasca de 10 ani…e normal sa creasca la ce preturi au

  2. Am Huawei P10, foarte multumit de acest telefon. Sunt un fan al telefoanelor mobile, am avut toate marcile de top. Recomand Huawei!