Flash Dispare, Steve Jobs a castigat Razboiul cu Adobe

Flash dispare pana in 2020 si de pe versiunile pentru calculatoare ale website-urilor, compania Adobe facand anuntul in cursul zilei de ieri, spre bucuria intregului internet. Adobe anuntase deja ca versiunea pentru mobile a flash va disparea mult mai devreme de atat, insa iata ca si versiunea pentru calculataore dispare pana in 2020, asa ca Steve Jobs a castigat intr-un final razboiul cu celebrul plugin, desi nu se poate bucura de victorie.

Flash este deja blocat in mod nativ de catre majoritatea browserelor importante, insa toate acestea vor permite rularea sa la cerere pana in 2020 de catre utilizatori. Vorbim despre faptul ca website-urile care sunt facute in flash vor putea fi rulate in browserele desktop pana in 2020 daca utilizatorii cer asta, dar browserele cele mai populare nu vor afisa implicit continutul, asa ca pluginul este deja pe jumatate “mort”.

Flash mai are inca putin peste 2 ani de existenta in care detinatorii de website-uri vor trebui sa isi modifice paginile pentru a putea fi redate pe calculatoare. In momentul de fata HTML 5 este standardul preferat pentru redarea de clipuri video si alte tipuri de continut care in mod normal ar fi fost redate in flash, asa ca vorbim despre o schimbare majora pentru care, cu siguranta, nu vor fi pregatite chiar toate website-urile.

Flash este cunoscut pentru problemele majore de securitate, dar si pentru faptul ca necesita resurse foarte multe pentru a fi rulat pe calculatoarele noastre. Flash va mai fi actualizat pana in 2020 de catre cei de la Adobe, insa dupa aceea toata lumea il va folosi pe propriul risc si cu siguranta vor exista persoane care nu vor renunta chiar de la bun inceput la el, dar intr-un final vor fi obligate sa o faca.

“We will stop updating and distributing the Flash Player at the end of 2020 and encourage content creators to migrate any existing Flash content to these new open formats. Adobe will continue to support Flash on a number of major OSs and browsers that currently support Flash content through the planned EOL.”

flash dispare steve jobs razboi adobe

7 COMENTARII

  1. Nu și nu și nu. YouTube mergea foarte bine, chiar și în 720p, pe laptopul meu vechi de aproape 10 ani. Acum, cu HTML5, sacadează la 360p fullscreen. Care ar fi soluția? Un laptop nou?

  2. Hmm,nu stiu ce sa zic:a câstigat Jobs razboiul sau Flash? Unu’ e mort demult altul urmeaza in trei ani. Cine l-a câstigat? ?