Apple a Scos din vanzare iPod Nano si Shuffle

Apple a scos astazi din vanzare iPod Nano si iPod Shuffle, ultimele modele ale legendarei serii iPod care mai erau vandute de catre cei din Cupertino. Accesarea sectiunii iPod din cadrul website-ului Apple directioneaza utilizatorii spre pagina in care compania americana mai vinde iPod Touch, un produs care nu a mai avut parte de un model nou de cativa ani de zile si care probabil va mai fi tinut in vanzare pana la jumatatea anului viitor, dupa care va fi deasemenea eliminat din oferta.

Apple a lansat iPod Nano si iPod Shuffle in 2005, la date diferite, iar acestea au fost ultimele modele din seria care a facut compania faimoasa in intreaga lume. iPod a adus Apple in atentia foarte multor oameni de pe planeta, produsul sau fiind vandut in extrem de multe exemplare si revolutionand complet industria media playerelor portabile in anul 2001, la fel cum iPhone a revolutionat industria smartphone in 2007.

Apple nu a spus absolut nimic acum despre eliminarea ultimelor modele ale iPod din vanzare, insa se stia de ani de zile ca aceasta serie de produse nu mai genereaza vanzari bune. Apple a incetat sa mai raporteze vanzarile iPod inca de acum cativa ani si e putin probabil ca pana recent sa vanda mai mult de 100.000 – 200.000 de unitati pe luna, asta daca mai reusea sa vanda chiar si atat, din moment ce exista alternative mult mai bune.

Apple nu a mai mentionat iPod in vreo conferinta din ultimii ani, iar scoaterea ultimelor modele din vanzare nu ar trebui sa surprinda pe nimeni pentru ca schimbarea era asteptat de multi. Eliminarea iPod Nano si iPod Shuffle din oferta Apple marcheaza sfarsitul unei ere si trecerea intr-o alta, cei de la Apple concentrandu-se acum pe serviciile de streaming, nu pe oferirea de muzica in dispozitive mobile.

UPDATE: Apple a confirmat faptul ca iPod-urile au fost scoase complet din oferta sa, iPod Touch fiind in continuare vandut in versiuni de 32 GB si 128 GB la preturi mai mici decat pana in prezent.

apple scos vanzare ipod nano shuffle