Samsung Admite ca-i e Frica de Lansarea iPhone 8

Samsung recunoaste ca-i este frica de lansarea iPhone 8 si anunta incasari si profit in scadere in urmatorul trimestru fiscal, asa cum este si normal.

Samsung a anuntat astazi cel mai mare profit inregistrat vreodata intr-un trimestru fiscal al unui an fiscal, compania coreeana obtinand acest rezultat impresionant multumita diviziei sale care produce chip-uri. Samsung a obtinut un profit de 12.6 miliarde de dolari in trimestrul fiscal anterior si exista sanse foarte mari sa depaseasca inclusiv compania Apple in ceea ce priveste profitul inregistrat in T2 2017.

Samsung a inregistrat o scadere usoara a profitului diviziei mobile in ciuda disponibilitatii seriei Samsung Galaxy S8 in cantitati suficiente, spunand ca preturile componentelor au crescut prea mult. Desigur ca asta inseamna ca Samsung nu produce prea multi bani cu seria Samsung Galaxy S8, iar asta pentru ca subventioneaza un procent mare din costul de productie al acestui smartphone lansat in martie.

Samsung a recunoscut deasemenea ca-i este frica de lansarea iPhone 8 si ca se asteapta ca vanzarile sale sa scada in cel de-al treilea si al patrulea trimestru fiscal. Samsung sustine ca va exista concurenta puternica in T3 si T4 2017 din partea competitorilor si a smartphone-urilor lansate de catre acestia, dar aici se refera in principal la Apple si iPhone 8, pentru ca restul competitorilor nu-i pot afecta substantial vanzarile.

Samsung admite ca-i e frica de lansarea iPhone 8

Samsung recunoaste si ca frica de iPhone 8 ar fi unul dintre motivele pentru care Samsung Galaxy Note 8 va fi lansat in graba in cursul lunii august. Samsung spune ca va lansa noul smartphone ca raspuns la lansarea iPhone 8 si a altor smartphone-uri Android, totul intr-o tentativa de a tine pe un fagas normal vanzarile sale de smartphone-uri, dar e greu de spus daca va si reusi asta in urmatoarele luni.

Samsung se asteapta deasemenea ca incasarile si profitul sa scada in T3 2017 fata de T2 2017 din cauza lansarii Samsung Galaxy Note 8 si a costurilor de marketing asociate. Totusi, daca vor scadea incasarile, atunci Samsung se asteapta ca vanzarile sa fie foarte slabe, pentru ca divizia care produce ecrane OLED va avea incasari colosale multumita iPhone 8.

“In the second half, demand for smartphones and tablets is forecast to increase as the market enters a period of strong seasonality .However, competition is expected to intensify as new smartphone models are released by competitors. In response, Samsung will launch a new Galaxy Note with enhanced performance and features, to maintain the strong sales momentum of its premium smartphones, together with the Galaxy S8 and S8+.”

Samsung a pregatit toti analistii pentru inevitabil, adica o toamna care va fi dominata de iPhone 8 si in care vanzarile de smartphone-uri Samsung vor fi afectate. Desi nu prea sunt luate in calcul, iPhone 7S si iPhone 7S Plus vor afecta deasemenea vanzarile celor de la Samsung, dar ramane de vazut in ce masura, pentru ca ele nu vor avea la fel de multe noutati importante precum iPhone 8 si lumea nu se va grabi sa le cumpere dupa lansarea oficiala.

samsung frica lansarea iPhone 8