Samsung anunta Profit Record, nu Mulumita Galaxy S8

Samsung a anuntat in cursul acestei zile rezultatele financiare pentru T2 2017 si confirma practic estimarile initiale privind profitul record pe care estima ca l-a facut. Vorbim despre un profit de 12.6 miliarde de dolari generat de catre compania Samsung in T2 2017, cel mai mare de pana acum pentru coreeni, dar asta multumita diviziei care dezvolta chip-uri pentru terminale mobile si alte produse electronice.

Samsung a anuntat ca profitul diviziei de chip-uri a crescut substantial in T2 2017, insa cel al diviziei mobile a scazut usor, desi compania se lauda cu vanzari bune pentru seria Samsung Galaxy S8. Cei de la Samsung sustin ca preturile mari pentru componentele smartphone-urilor au generat aceasta scadere a profitului, insa chiar si asa vorbim despre un nou record pentru coreeni, unul care a uimit intreaga lume.

Samsung reuseste sa isi mentina investitorii fericiti multumita rezultatelor foarte bune ale diviziei care produce chip-uri, pentru aceasta existand si planuri foarte mari in viitor. Compania a anuntat zilele trecute investitii masive in divizia care produce tot felul de chip-uri, dar si intentia de a isi extinde substantial baza de clienti pentru a genera incasari si profit mult mai mari in perioada urmatoare.

Samsung a vorbit si despre Samsung Galaxy Note 8, spunand ca noul smartphone va fi lansat cu functii de top care vor tine vanzarile la un nivel ridicat si in urmatoarele luni. Samsung urmeaza sa aiba parte de o toamna foarte buna pentru ca Apple va cumpara foarte multe ecrane OLED de la companie asa ca si incasarile vor fi pe masura asteptarilor, asa ca Samsung va uimi din nou in toamna ca profit foarte bun.

“Samsung’s revenue for the quarter was KRW 61.00 trillion, an increase of KRW 10.06 trillion YoY, while operating profit for the quarter posted a record KRW 14.07 trillion, an increase of KRW 5.92 trillion YoY.”

Samsung profit record t2 2017

43 COMENTARII

  1. sa imi zici si mie..eu singurul xiaomi a fost acel laptop tot asa de curiozitate, dar neeh…problema e ca pretul nu e ca la smartphone…adica daca era 120$ era SUPERB pt masa

  2. cum adica? ce vrei sa spui? pai in kkt am numai mac’uri ce sunt mai scumpe si sa nu am bani de 600$ laptop?
    usor cu cuvintele, inca nu ti-ai castigat acest drept

  3. Vorbești despre seria J din 2017 care are smartphone-uri cu carcase de aluminiul? Crezi că poate vreun producător să lanseze smartphone-uri cu materiale de calitate la 300 euro?
    Dacă nu mă înșel, J7 are 5,5 inci, super AMOLED, cameră foto excelentă și introdusă complet în carcasă, ceea ce Apple nu a reușit…

  4. Divizia de componente Samsung rupe tot…. Au investit banii cu cap și unde trebuie și profitul a fost mare
    S8 a depășit S7 la vânzări fapt ca divizia de mobile Samsung a avut un profit de 3.7 miliarde, ușor mai puțin decât perioada similara a anului trecut, dar dublu comparativ cu primul trimestru al acestui an.

  5. Sigur: un iPhone sau un galaxy costă vreo 250 dolari sa fie făcut, deci poate fi vândut cu 300 de euro, dacă nu i se instalează niciun fel de soft.

  6. J7 are software grămadă și costă vreo 300 euro: carcasă aluminiu, senzor amprentă, cameră perfect introdusă în carcasă, super AMOLED, software KNOX, Android 7, etc.

    Nu știu despre ce lipsă de software scrii, și nu cred că diferența între un iPhone fără software (250 euro) și unul cu iOS (700 euro) face 450 euro.

  7. Nu știu dacă știi, dar ultimul J7 (2017) are carcasa complet din metal (aluminiu), écran Gorilla Glass 5.

    “The Samsung Galaxy J7 (2017) and J5 (2017) will feature a 13MP selfie camera, full metal body, as well as a fingerprint sensor. This was revealed by a new leak that comes in the form of images that compare the handsets with their respective predecessors.

    Among other changes, the Galaxy J7 (2017) will sport a full HD display resolution, 3GB RAM, and 3,600mAh battery. Connectivity options include LTE Cat 6, VoLTE, and VoWiFi.”

    http://m.gsmarena.com/leak_reveals_samsung_galaxy_j7_2017_and_j5_2017_will_feature_13mp_front_camera_fingerprint_sensor-amp-25067.php

    Ce anume are iPhone premium și nu are J7?

  8. De ce mi-aș pierde vremea să fac o comparație între un dispozitiv premium și unul banal?
    Nici acum nu ai înțeles că cifrele de pe hârtie contează doar dacă sunt confirmate de ceea ce poate face dispozitivul?
    Este suficient să te uiți câteva secunde la ecran ca să știi care este dispozitivul premium.

  9. Glumești probabil…
    Dat fiind faptul că J7 nu a apărut încă, există 1% șanse să ai dreptate, doar că, statistic vorbind, dispozitivele Apple se dovedesc a avea puțini contracandidați la titlul de „the best built”.

  10. Ești pe dinafară… “Dat fiind faptul că J7 nu a apărut încă”
    J7 2017 a apărut, este în magazine, și face iPhone-ul de rușine…

  11. E posibil să fiu pe dinafară, pentru că nu prea urmăresc produsele sub-medii.
    Păi dacă este un produs atât de bun, utilizatorii Android/Samsung vor ignora complet seriile S și Note – care au prețuri ridicate și care abia ating în performanțe iPhone – și vor cumpăra un J care, dacă face iPhone de rușine, automat face de rușine și telefoanele din seria S.

  12. Dacă nu știi despre un produs, de ce îți dai cu părerea? Nu ai nicio obligație să știi despre unele produse, dar măcar nu mai spune ca și cum le-ai cunoaște.

    Iphone nu se poate compara cu seriile S și Note, ci cu seriile A și mai nou J de la Samsung. Seriile S și mai ales Note sunt cu câțiva ani înaintea iPhone-ului.

    Seria J 2016 a fost mai slabă calitativ, având carcasa din plastic, dar seria 2017 este pur și simplu la nivelul iPhone.
    Nu văd nicio diferență în experiența de utilizare între un J7 2017 și un iPhone 7 Plus. Desigur dacă ești fanul milisecundelor câștigate de iPhone la joculețe, da! IPhone este alegerea potrivită. Dacă vrei un smartphone complet, și ieftin, J7 este soluția.

  13. Pot să-ți prezint noul J cu o marjă de eroare de numai 10%, fără să-l fi văzut, fără să-l fi atins și fără să știu despre el mai mult decât am aflat acum de la tine.

    „Iphone nu se poate…”
    Deja nu mai avem ce dialog să purtăm când te apuci de fabulat, în ciuda testelor – sintetice și practice – în care iPhone face ture în jurul oricărui dispozitiv Samsung.

  14. Tot o dai cu asta ca S8 s-a vândut mai bine ca S7,asta doar ca așa a zis șeful Samsung?
    Apoi Cunoști diferența dintre unități vândute și unități livrate? Adică Forbes minte,Kantar minte,doar șeful Samsung nu!
    Nu cumva tot șeful Samsung a zis când a lansat a doua oară Note 7 ca acum sigur nu mai bubuie?
    Urmează sa crezi ca bubuie economia României ca așa a zis Dragnea.

  15. Tu nu poți prezenta un produs pe care nu l-ai atins, și despre care nu știi nimic relevant decât că se numește J7 și că e produs de Samsung. Nu eu fabulez, ci tu.

    Am spus, și o repet dar tu ești orbit și nu vezi decât iPhone. J7 este un telefon premium, care rivalizează cu iPhone-ul, are avantaje față de iPhone, și ă e la jumătate de preț.

    Aspecte relevante care țin de experiența de utilizare:

    1. De ce este superior iPhone-ului:
    – ecran super AMOLED
    – Gorilla Glass 5
    – stbr superior (73% vs 68%)
    – cameră foto principală inclusă total în carcasă
    – încărcare rapidă
    – dual SIM
    – always on display
    – cameră foto secundară mai bună
    – 3600 mAh vs 2900 mAh (battery life 108h vs 75h)
    – memory card slot up to 256 GB
    – are mufă jack
    – are Android 7.1
    – are KNOX
    – preț la mai puțin de jumătate din cât costă iPhone 7 Plus

    2. De ce este similar iPhone-ului:
    – carcasă de aluminiu
    – ecran cu diagonală de 5,5 inci
    – are scaner de amprentă pe față

    3. De ce este inferior iPhone-ului:
    – deschide joculețele puțin mai lent
    – nu are certificare IP67
    – are mai puțină memorie

  16. Îți dai seama cât de bun sunt, dacă îți pot prezenta un telefon fără să-l văd cu marja aceea atât de mică de eroare ??
    Ați înnebunit lumea cu AMOLED-ul… Ecranele fhd făcute de Samsung (vezi S5) sunt mizerabile, pentru că pixelii sunt incompleți (sau crezi ca degeaba au pus 2k în ecranele bune?)
    Încărcarea rapidă e mișto.
    Prețul e și el mișto, dar ce relevanță are în discuția noastră?
    Restul sunt înșiruiri de nimicuri care sunt importante doar pentru orgoliul fanilor, pentru că ele nu au nicio greutate în ceea ce înseamnă un dispozitiv.
    Încă o dată: iPhone 7 este telefonul cu performanțe mai bune chiar și decât S8 deci, dacă J7 „face de rușine“ iPhone, atunci face de rușine și un telefon mai slab așa cum este S8.

  17. Nici nu mă miră cum scrii despre produsele Samsung și despre alea Apple.
    Mă pregătisem să îți scriu iar cum e cu avantajele și dezavantajele, dar mai bine explic unui perete decât ție, că am 10% șanse mai mari să fiu ascultat.
    Tu dai mai mare valoare iPhone-ului pentru că au iPhone, așa că, pentru tine, iPhone este smartphone-ul suprem.
    În psihologie, comportamentul ăsta se numește “endowment effect”, şi explică perfect de ce tu, amfetamin și Srb sunteți fascinați de iPhone.

    Eu îți sau o listă cu elementele care țin de experiența de utilizare, și tu te mulțumești să spui că lista este copilarească pentru că tot iPhone-ul este mai bun.

  18. “In psihologie, comportamentul ăsta se numește “endowment effect”, şi explică perfect de ce Viorel Predatorul,este fascinat de Samsung.”

  19. “In psihologie, comportamentul ăsta se numește “endowment effect”, şi explică perfect de ce Viorel Predatorul,este fascinat de Samsung..”

  20. Doar unuia ca tine i se par caracteristici inutile de genul: quick charge, autonomie superioară a bateriei, dimensiuni mai mici ale carcasei, etc.
    Acum, depinde și ce dispozitiv cu Android ai tu, dar asta nu înseamnă că toate sunt slabe calitativ.

  21. Am spus deja că Quick Charge este un avantaj; însă dimensiunea superioară a bateriei nu este egal cu autonomie mai bună (ba, dacă ne ujităm la istoric, din contră); AMOLED iar nu mi se pare un avantaj, din cauza faptului că distorsionează culorile (inclusiv ecranele montate în S au problema asta); camera foto nu știe 4k, nu știe live photo, slo-mo, nu filmează nici măcar la 60 fps.
    Ce alt aspect vrei să îți mai analizez?

  22. Clar AMOLED distorsionează, dar atunci de ce AMOLED-ul Samsung ia premii peste premii pentru cele mai bune ecrane, care afișează cele mai bune culori??
    Ai dreptate cu camera foto și 4k, însă eu ți-am scris de caracteristicile relevante ale experienței de utilizare. Dacă ție ți se pare că 4k și slow-mo sunt elemente esențiale, ai dreptate: iPhone este superior.

  23. Eu nu pot explica multe lucruri (decât într-un singur mod pe care nu-l voi face public, pentru că aș jigni milioane de oameni): de ce Despacito a fost ascultată de peste 4 mld de ori, de ce PSD a câștigat alegerile în România sau de ce peste 40% din români cred că soarele se învârte în jurul pământului.

    Eu am păreri doar cu privire la ceea ce discutăm, iar relevanța acelor funcții nu are legătură cu discuția; îți amintesc că discuția noastră a plecat de la ideea de smartphone cu materiale de calitate care să coste 300 de euro, iar eu ți-am oferit 2 alternative; tu ai introdus în discuție un dispozitiv care – după cum începi să observi și singur – are materiale de calitate inferioară celor două exemple date de mine.

  24. Tocmai că unii încă mai cred că iPhone este cel mai avansat smartphone, așa cum alții cred că Soarele se învârte în jurul Terrei.
    Eu ți-am spus ce materiale de calitate are J7, pentru că mi-ai lăsat de înțeles că nu știi cum e J7 2017.
    Repet, poate așa înțelegi: J7 2017 are toată carcasa din metal (aluminiu) și ecran cu sticlă Gorilla Glass. Așa are și iPhone 7 Plus, ba încă mai puțin – sticlă cu ioni.

    Ce anume are iPhone un plus ca să spui că J7 2017 nu are materiale de calitate și iPhone da?

  25. Eu îi consider idioți pe toți cei care fac aprecieri absolute, precum „telefonul X este cel mai bun”.
    N-am să caut informații despre J, pentru că nu face parte din sfera mea de interes; am să pun în schimb câteva calități ale iPhone: sticlă de safir care acoperă camera foto (vrei mai multe detalii despre materialele folosite ca să poată funcționa așa cum o face?); ecranul iP este făcut tot de Corning, doar că, la fel ca în cazul multor alte componente, Apple are specificațiile sale, de aceea sticla nu se numește Gorilla ci este folosit brandul Apple; nu știu ce aluminiu folosește Apple, însă eu am scăpat 7-le pe gresie de 3 ori și nu am niciun semn pe el (am schimbat 2 5s din cauza unei căzături similare suferite de fiecare, 6s a reușit să scape); ecranul, care este pe podium între cele două S-uri de la Samsung (plus că înțelege mai multe niveluri de presiune), mi-e greu să cred că poate fi ajuns de un S. AMOLED care este doar FHD (adică având o rezoluție puțin peste cea a iP 7 dar fără tehnologiile acestuia – sau greșesc și are de fapt aceeași gama largă de culori?); rezistent la apă (J cum e?).
    Cred că este suficient ca să înțeleagă și cel mai mare fan Samsung că J face parte dintr-o categorie de calitate a construcției care încă nu se poate apropia de iP.

  26. Da, halal safir pe camera aia. Probabil un safir “made in China”, că altfel nu îmi explic de ce se zgârie cu așa ușurință:
    https://youtu.be/0vYfAqEyGV0

    Cât despre gama de culori a AMOLED vs LCD IPS, te dezamăgesc și îți spun că AMOLED redă mai multe culori, și mai naturale.
    Înainte de a te arunca în astfel de discuții, nu ar strica să te informezi cum funcționează fiecare din cele două tipuri de ecrane.

    Rezistența la apă? Clar că iPhone este superior, dar am scris și eu la fel, doar că tu nu ai citit.
    Ciudat (sau ipocrizie mai bine spus), dar când S7 avea IP68, cu toții spuneați că e o prostie, și tot mai bun este iPhone 6 fără IP68, că “doar e un telefon”, şi nu vorbești în duș. Acum, când iPhone are un amărât IP 67, etete ce grozav este :)))))

    Iar dacă tu lauzi calitatea construcției iPhone, cu siguranță ai uitat de toate gateurile. Niciun smartphone Samsung nu a avut bubele iPhone-ului:
    – “you hold it wrongly” la iPhone 4
    – vopsea decojită direct din cutie, la iPhone 5
    – îndoirea carcasei cu o minimă presiune la iPhone 6
    – vopsea distrusă la jet blec
    – ecrane galbene în număr semnificativ

    Nu vei vedea niciodată problemele astea la niciun smartphone Samsung, așa cum ți se par ție produse sub-medii :)))

  27. Deci când eu vorbesc despre un material folosit în iP, tu ai voie să-l respingi dpdv calitativ, însă eu nu am voie când vine vorba de metalul lui J?

    Vezi-ți de treabă cu AMOLED-ul tău, abia S8 a introdus o gamă de culori care se apropie de ce poate iP 7.
    Am zis eu vreodată că este inutil un telefon rezistent la apă?
    Eu vorbesc aici de iP 7, nu de 4, nu de 5, nu de 6 (așa cum și tu vorbeai, dacă nu mă înșel, de J7 – modelul 2017, nu de cel din 2015).

  28. Păi ăla nu este safir :))))) De ce să dau credit acelei bucăți de sticlă dacă nu are proprietățile anunțate? Safirul nu se zgârie ca untul. Cu așa materiale “de calitate”… Mai bine nu!

    Tu ai scris că iPhone-ul și-a făcut treaba exemplar pentru ceea ce Apple a spus că face, dar uite că nu e așa.
    Apple minte și exagerează mereu când e vorba despre calitățile produselor sale. Apple a mințit când:
    – a spus la scenă deschisă cât de capabil e iPhone 3, când de fapt, produsul ăla era manipulat de inginerii din spatele scenei. Săracul produs nici nu puteau menține deschisă rețeaua Wi-Fi
    – când a promovat SIRI ca fiind un asistent personal capabil, când de fapt este un produs software sub-mediu (ca să folosesc cuvintele tale). Unii au dat în judecată Apple pentru reclamă mincinoasă.
    – când a spus că iPhone 7 are cameră foto acoperita cu sticlă safir. Știm cât de ușor se zgârie.
    – când Tim Cuc a spus că rata de satisfacție a produsului Apple este de 99%. Statistic vorbind, procentul ăsta este imposibil de atins.
    – când a spus că iOS este cel mai avansat sistem de operare pentru mobile din lume. Nu mi se pare nici pe departe că iOS ar fi așa ceva, câtă vreme îi lipsească funcții care există în alte sisteme de operare
    – când a promovat Apple Maps ca fiind “cel mai avansat sistem de hărți creat vreodată de om”

    Lista poate continua, dar mi-e lene să mai scriu.
    Tu rămâi cu LCDul tău și amăgește-te că un panou care obține culori prin filtrarea albului cu alte trei panouri de culoare (RGB) obține culori mai naturale decât OLED-ul (care emite culori fără filtre :)))))