Samsung Galaxy Note 8 – Noul Procesor Exynos

Samsung Galaxy Note 8 are noul chip Exynos 9610 cu noul procesor confirmat de catre o sursa apropiata companiei Samsung, cu doar trei saptamani inainte de lansare.

51

Samsung Galaxy Note 8 va fi prezentat oficial pe data de 23 august, lansarea urmand a avea loc pe data de 25 august, conform unor informatii furnizate chiar de catre Samsung. Samsung Galaxy Note 8 va fi deasemenea vandut in multiple versiuni, care vor avea si doua procesoare diferite integrate, unul Qualcomm Snapdragon 835, dar si un al doilea produs de catre Samsung, despre a carui existenta aflam azi.

Samsung Galaxy Note 8 urmeaza sa aiba integrat un chip Exynos 9610 de catre compania Samsung, acesta fiind o versiune superioara a celui 8895 folosit in Samsung Galaxy S8. Noul procesor pentru Samsung Galaxy Note 8 va fi produs folosind un proces de fabricatie de 10nm, la fel precum in cazul modelului lansat in primavara, dar urmeaza sa aiba performante mult mai bune, lucru care era de asteptat de la un upgrade.

Samsung Galaxy Note 8 urmeaza sa aiba un chip Exynos 9610 care ar fi format din patru nuclee Cortex-A73 care au o frecventa de lucru de 2.4 GHz. Separat, vor exista in chip-ul Exynos 9610 al Samsung Galaxy Note 8 si patru nuclee Cortex-A53, acestea urmand a functiona la o frecventa mai redusa si urmand a fi folosite pentru task-urile simple, adica navigare prin meniuri, pe internet, etc.

Samsung Galaxy Note 8 – Noul Procesor Exynos

Samsung Galaxy Note 8 in acest nou chip Exynos 9610 urmeaza sa aiba integrata si o placa video Mali-G71, care ar putea oferi performante si mai bune decat cea din Samsung Galaxy S8. Vorbim despre un nou chip special creat pentru Samsung Galaxy Note 8, acesta putand fi produs folosind un proces de fabricatie mai nou care ar oferi nu doar performante mai bune, ci si un consum mai mic de energie.

Samsung Galaxy Note 8 are pentru prima oara dezvaluit acest nou chip pe care compania Samsung l-ar avea in plin proces de dezvoltare, el fiind cel mai probabil gandit inca de acum cel putin 1 an. E posibil ca Samsung sa doreasca sa ofere prin acest nou chip al Samsung Galaxy Note 8 performantele pe care utilizatorii le asteptau de la Samsung Galaxy S8, dar nu le-au primit, din pacate.

Samsung Galaxy Note 8 va avea acest nou chip 9610 implementat in vasta majoritate a unitatilor care urmeaza sa fie vandute in lumea intreaga de catre Samsung. Chip-urile Qulcomm Snapdragon 835 vor fi integrate in doar unele unitati ale Samsung Galaxy Note 8 vandute in putine piete de pe planeta, asa ca va fi interesant de vazut daca vor exista diferente in performante sau autonomia bateriei si daca vor fi mari.

Samsung Galaxy Note 8 are acest nou chip confirmat de catre Samsung in imaginea de mai jos, folosita si pentru a confirma noul design.

samsung galaxy note 8 procesor exynos