Samsung Galaxy Note 8 – Noul Procesor Exynos

Samsung Galaxy Note 8 are noul chip Exynos 9610 cu noul procesor confirmat de catre o sursa apropiata companiei Samsung, cu doar trei saptamani inainte de lansare.

Samsung Galaxy Note 8 va fi prezentat oficial pe data de 23 august, lansarea urmand a avea loc pe data de 25 august, conform unor informatii furnizate chiar de catre Samsung. Samsung Galaxy Note 8 va fi deasemenea vandut in multiple versiuni, care vor avea si doua procesoare diferite integrate, unul Qualcomm Snapdragon 835, dar si un al doilea produs de catre Samsung, despre a carui existenta aflam azi.

Samsung Galaxy Note 8 urmeaza sa aiba integrat un chip Exynos 9610 de catre compania Samsung, acesta fiind o versiune superioara a celui 8895 folosit in Samsung Galaxy S8. Noul procesor pentru Samsung Galaxy Note 8 va fi produs folosind un proces de fabricatie de 10nm, la fel precum in cazul modelului lansat in primavara, dar urmeaza sa aiba performante mult mai bune, lucru care era de asteptat de la un upgrade.

Samsung Galaxy Note 8 urmeaza sa aiba un chip Exynos 9610 care ar fi format din patru nuclee Cortex-A73 care au o frecventa de lucru de 2.4 GHz. Separat, vor exista in chip-ul Exynos 9610 al Samsung Galaxy Note 8 si patru nuclee Cortex-A53, acestea urmand a functiona la o frecventa mai redusa si urmand a fi folosite pentru task-urile simple, adica navigare prin meniuri, pe internet, etc.

Samsung Galaxy Note 8 – Noul Procesor Exynos

Samsung Galaxy Note 8 in acest nou chip Exynos 9610 urmeaza sa aiba integrata si o placa video Mali-G71, care ar putea oferi performante si mai bune decat cea din Samsung Galaxy S8. Vorbim despre un nou chip special creat pentru Samsung Galaxy Note 8, acesta putand fi produs folosind un proces de fabricatie mai nou care ar oferi nu doar performante mai bune, ci si un consum mai mic de energie.

Samsung Galaxy Note 8 are pentru prima oara dezvaluit acest nou chip pe care compania Samsung l-ar avea in plin proces de dezvoltare, el fiind cel mai probabil gandit inca de acum cel putin 1 an. E posibil ca Samsung sa doreasca sa ofere prin acest nou chip al Samsung Galaxy Note 8 performantele pe care utilizatorii le asteptau de la Samsung Galaxy S8, dar nu le-au primit, din pacate.

Samsung Galaxy Note 8 va avea acest nou chip 9610 implementat in vasta majoritate a unitatilor care urmeaza sa fie vandute in lumea intreaga de catre Samsung. Chip-urile Qulcomm Snapdragon 835 vor fi integrate in doar unele unitati ale Samsung Galaxy Note 8 vandute in putine piete de pe planeta, asa ca va fi interesant de vazut daca vor exista diferente in performante sau autonomia bateriei si daca vor fi mari.

Samsung Galaxy Note 8 are acest nou chip confirmat de catre Samsung in imaginea de mai jos, folosita si pentru a confirma noul design.

samsung galaxy note 8 procesor exynos

51 COMENTARII

  1. George in pozitia 69 cu Viorel a scris: Ar fi bine ca Samsung sa renunțe de tot la seria Note și sa meargă numai pe Galaxii S

    De acord cu tine, si poate in 2 ani sa renunte si la galaxiile S

  2. Ar fi bine sa apreciezi competitia. Doar asa apple mai schimba designul si alte chestii. Tatucu Jobs nu ii mai poate ajuta.

  3. Tot nu termini cu jignirile.. “George in pozitia 69 cu Viorel”.. Du-te naiba de nenorocit ordinar, așează-te in genunchi în fata lui Cook ca să ți exprimi recunoștința fata de cum conduce Apple, compania la care te închini atat

  4. doamne ce urat vorbesti….serios, doar asta ai vazut la tine in cei 7 ani petrecuti in familie? chiar nu pot sa inteleg de unde ai preluat acest comportament, familie sau anturaj, sau ambele

  5. Ia mai termina și tu odată, parca cumperi tu Samsung galaxy Note
    Ecranul ala cu mulți ppi este declarat an de an cel mai bun display, iar ecranul ala de tableta e foarte bine inghesuit într-o carcasa extrem de compacta, ca pana la urma asta contează, dimensiunile totale a telefonului, dar cine sa știe asta
    Și camera vagon spre deosebire de camera semafor??? e integrata total și frumos în carcasa in plus e printre cele mai bune camere pentru smartphone-uri
    Nu găsești pe nimeni care sa ți pună un S8 + și un i7 Plus in fata, apoi sa ți dea în fata cu I7 Plus…. Trolezi prea mult cu același fraze și în plus neadevărate

  6. Pentru trafic pe site, ca foarte multe comentarii de care se bucura site ul niciodată aici nu se va atinge cu bunul simt și comentarii constructive

  7. Cred că între Samsung și Qualcomm sunt niște aranjamente comerciale legate de drepturile de proprietate a tehnologiilor. Samsung este obligată să cumpere un număr de X procesoare pentru a folosi tehnologiile Y în Exynos,sau să își păstreze o anumită cotă de piață.
    Altfel, nu îmi explic de ce Samsung cumpăra de la competitor.

  8. Uite ca la asta nu ma m gândit, ai punctat bine, dar Samsung ar putea sa plătească licențe pentru tehnologiile folosite și sa scape de Snapdragon, astfel cum ai spus și tu nu știu de ce Samsung cumpăra de la alt producător când are în house unul din cele mai bune și evoluate procesoare

  9. Am avut un samsung s8 . Pot spune ca la inceput mi-a placut oarecun design-ul , desi cam mare ptr gusturile mele. Va pot spune ca e destul de slab samsungul foarte multe minusuri in comparatie cu iphone. Am revenit la iphone 7 care este realmente un super telefon . Niciodata nu o sa fie un samsung cu android mai bun decat un iphone cu ios. Degeaba va certati pe aici . Apple e din alata galaxie.
    Va pup !

  10. Contractele astea sunt foarte complicate, și Qualcomm își protejează poziția pe piață. În felul ăsta, ține pe Samsung la o cotă de piață de x%, suficient cât să nu îi amenințe poziția de jucător important.
    Poate că Samsung a propus să cumpere licențele, dar Qualcomm probabil că nu a vrut. Banii de fac, dar poziția pe piață mai greu 🙂

    Ce scriu eu este o bănuială…

  11. Ne poți da exemple de aceste minusuri în comparație cu iphone te rog?
    Ca asa și eu pot spune ca X e varza fata de Y, dar nu pot argumenta de ce
    Oricum discuția era despre procesoare in caz ca nu ai observat, nu ne certam din cauza iphone vs Samsung

  12. Tu ești ala care copia pseudonumele userilor de aici? Cam asa pare, nu de altceva, dar in afara de userul Andreea(poate nu era fata) nu a mai fost aici nicio fata (cred)

  13. Totul se rezuma la tehnologia CDMA, iar acolo sunt obligati sa foloseasca Snapdragon(Verizon, Sprint) unde e GSM merg pe Exynos. SoC-ul 9810 ar fi primul ce ar integra suportul CDMA si e posibil sa fie si un punct de separare fata de QC, insa cu siguranta nu il vor putea comercializa catre terti.

  14. Iphone ramane iphone ! Poti sa faci si o suta de tumbe … la samsung s8 bateria este slaba rau , senzorul de amprenta pe spate , o tampenie ! Aplicatii ce nu se poteivesc cu display ala alungit prosteste , castile audio slabe in comparatie cu iphone7 , se zgarie foarte usor , se incinge ca naiba , dupa ce incepi sa instalezi ceva aplicatii in plus apare si lag ul . Samsung e samsung un produs slab calitativ . Buton cu bixby pe care l-am oprit, dar tot se deschide cand il atingi din greseala . Cosmar !!! L-am facut cadou nepotului meu de 5 ani. Se joaca cu el in nisip , e foarte incantat … ca smart phone, samsung ramane aceeasi varza cu android.

  15. Tocmai de aceea atat Samung cat si Intel “sustin” Apple, odata eliberate licentele CDMA batalia se va da in 3 iar Qualcomm ar pierde monopolul pe acest segment.
    Oricum o mare porcarie CDMA-ul numai dezavantaje pentru clientul final… bine ca pe operatorii nostri nu i-a mancat undeva, au fost aia de la zapp daca nu ma insel am avut un mdem de la ei si parca asa imi aduc aminte.

  16. o papadie? ceea ce iti scapa e o ciuperca ce arunca cu spori cand e presata, dar daca tot s-a ajuns aici propun o ciupercuta draguta… phallus impudicus. 😀

  17. Se cunosc puține lucruri despre Exynos 9810, dar cum ai spus și tu ar fi primul care ar integra suportul CDMA și ar fi pe 7 sau 6 nm
    Oricum ar fi benefica separarea Samsung de Qualcomm pentru ca :
    1. Nu ar mai fi diferențe de performante între modele (în favoarea Exynos)
    2. Samsung ar avea cele mai evoluate procesoare de pe piața (nm)
    3. Samsung ar fi cunoscut drept cel mai inovator constructor de cipuri fata de TSMC, prin tehnologia superioara pe care o deține Samsung
    4. Fiind concurenta acerba Samsung va integra componente de top în procesoarele mid range Exynos cât și construcție de ultima generație, se pare cum se va întâmpla cu la anul cu A7 2018 (Exynos7885,10nm,2 A73 +4 A53,2.1GHz,Mali-G71)

  18. 1.”la samsung s8 bateria este slaba rau” (depinde de utilizator, unii sunt mulțumiți, alții nu.. Simplu)
    2.”senzorul de amprenta pe spate , o tampenie” (corect)
    3.”Aplicatii ce nu se poteivesc cu display ala alungit prosteste” (pe naiba acum, la fel cum nici aplicațiile mari nu se potrivesc cu ecranul plat lat…. Acum pe bune motivul asta e pueril )
    4.”castile audio slabe in comparatie cu iphone7″ (sunt căști AKG și depinde și de utilizator, mulțumit sau nemulțumit)
    5.” se incinge ca naiba” (pe bune, are sistem de răcire și în plus procesorul este pe 10 nm, adică procesor mic și consum redus de energie)
    6.”dupa ce incepi sa instalezi ceva aplicatii in plus apare si lag” (poate, dar și la ios nu e optimizarea in aplicații în copaci)
    7.”Samsung e samsung un produs slab calitativ” ( dacă îți pun în fata o lista extrem de lunga cu problemele iphone, hardware și software, nu știu cine e mai slab calitativ)
    8.”Buton cu bixby pe care l-am oprit, dar tot se deschide cand il atingi din greseala”(ai mâini de furca?)
    Chiar crezi ca crede cineva asa ceva? Motivele 1,3,4,5,7,8 sunt puerile același lucru se pot spune cu ușurință despre iPhone asa ca…

  19. Pentru ca asa a vrut apple,am avut iphone 4 pana la ios 6.1.3 amers bine dupa ce am facut update la 7.1.2 a murit se misca ios-ul mai greu ca locomotiva diesel la fel si iphone 5 camd am trecut de la ios 7 la 8 la fel de greu merge,atunci am zis stop apple, mi-am luat un note 4 are 3 ani si dupa 3 ani cu update la android 6.0.1 marsmalow rad de toti colegii care mai folosesc chiar si iphone 7!gama note de la samsung este mult prea buna si mult prea sigura,acum astept note 8

  20. Note 7 a fost mult prea sigur?
    Da note 8 s o sa fie sigur dar nu poti spune ca toata gama note e la niciun an dupa tragedie
    Mai degrAba seria galaxy s

  21. Da de bănuit agresivitatea fanboylor apple la astfel de articole. Se pare ca au o agendă.
    Ciudat cum a aparut si trollul pe nume corina care scrie aberatii fara număr.