Apple testeaza Suportul 5G pentru iPhone

Apple a primit autorizarea pentru a testa suportul 5G pentru iPhone de la autoritatile americane, acestea oferind astazi aprobarea pentru a testa retelele de viitoare generatie. Vorbim despre suport pentru retele 5G testate in benzile de 28 GHz si 39 GHz de catre compania Apple, autoritatile americane incepand sa imparta spectrul 5G inca din cursul anului trecut, asa ca Apple urmeaza cursul normal al unui proces de dezvoltare al iPhone.

Apple este unul dintre cei mai mari producatori de smartphone-uri de pe planeta, iar implementarea suportului pentru retelele 5G in iPhone este cu siguranta o prioritate pentru americani. Apple a depus cererea pentru a testa retelele 5G la inceputul acestui an, scopul sau fiind de a testa din timp aceasta tehnologie pentru a o putea implementa in iPhone in momentul in care retelele vor ajunge la o oarecare maturitate.

Apple testeaza totusi un tip de retea numit millimeter wave band care are o frecventa mai mare decat cele ale retelelor anuntate de catre doi operatori de telefonie mobila din SUA. De ce testeaza Apple retelele 5G la frecvente mai mari decat alti operatori ramane un mister, insa cei mai mari doi operatori de telefonie mobila din SUA nu au anuntat pe ce frecvente isi vor face retelele 5G, asa ca exista posibilitatea ca Apple sa stie in avans planurile acestora.

Apple testeaza acum tehnologii care vor sta la baza viitoarelor retele 5G, dar asta in conditiile in care standardele nu au fost deocamdata finalizate pentru aceste retele. In aceasta idee, compania Apple exploreaza deocamdata retelele 5G, insa ne putem astepta ca iPhone sa aiba suport pentru ele abia in 2020, sau poate chiar mai tarziu, dupa ce vor si exista suficiente retele de acest tip in lumea intreaga.

Apple suportul 5g iPhone