Apple este Atacata cu un nou Proces din cauza Apple TV

Apple este atacata cu un nou proces din cauza Apple TV, compania americana parand sa fi implementat fara drept o functie bazata pe asistentul personal Siri. Mai exact, Apple a implementat o functie bazata pe Siri si Apple TV, aceasta permitandu-le utilizatorilor sa revada un anumit segment dintr-un clip video sau film prin simpla rostire a expresiei What did he Say catre asistentul personal Siri.

Aceasta functie a tvOS pentru Apple TV le permite utilizatorilor sa vada ultimele 10 secunde dintr-un clip video sau film pentru a reasculta o parte dintr-un dialog, inclusiv cu subtitrari. O companie numita CustomPlay sustine ca de fapt ea a dezvoltat aceasta functie si a brevetat-o, acuzand compania Apple ca prin implementarea sa in Apple TV incalca doua brevete de inventie separate care au fost inregistrate in 2002.

Tehnologia descrisa in brevete detaliaza o telecomanda care ar fi capabila sa activeze o functie de redare a unui film prin apasarea unui buton care ar avea forma cuvantului What, el acivand automat si subtitrarile. Ideea brevetata atunci de catre aceasta companie este foarte similara cu ceea ce ofera compania Apple in tvOS, doar ca acum vorbim despre activarea printr-o comanda vocala, nu prin apasarea unui buton.

Brevetul de inventie inregistrat in 2002 nu explica activarea functiei printr-o comanda vocala, asa ca aceasta ar putea fi “salvarea” celor de la Apple in acest proces. CustomPlay sustine ca a contactat Apple in 2014 privind un parteneriat pentru a implementa aceasta functie in Apple TV, insa cei de la Apple n-au oferit nici macar un raspuns propunerilor, asta dand de inteles ca Apple stia de existenta brevetului, sau ca avea functia in dezvoltare atunci.

“A remote control capable of activating a replay function comprises a WHAT? button, key, or other replay function key or means, to enable a viewer by activating the replay function to automatically cause the system to: i) rewind or skip backwards the playing of the video a system default or a viewer specific previously defined amount, e.g. 20 seconds; ii) turn on the subtitle to a system default or a viewer specific previously selected subtitle language.”

CustomPlay are deja aplicatii pentru iOS care au implementata functionalitatea din brevet, dar pe baza de apasare de buton, iar acum cere despagubiri de la compania Apple. Avand in vedere ca vorbim despre functii care se actioneaza diferit, e putin probabil ca Apple sa piarda acest proces si sa plateasca vreo despagubire, insa desigur ca surprize pot aparea oricand in asemenea procese.

apple atacata proces apple tv

6 COMENTARII

  1. Super tare, deci Apple trebuie sa inregistreze orice raspuns care il da Siri sau orice actiune care o realizeaza, eventual fiecare cuvant din toate limbile. Ce urmeaza? procese pentru butonul power, play, mute etc? De asta nici nu le-au dat raspuns, ca stiau ca bat campii.