Huawei Aproape de Apple in Vanzarile Smartphone

Huawei s-a apropiat extrem de mult de compania Apple in vanzarile de smartphone-uri, fiind aproape de o egala inainte lansarii iPhone 8.

Huawei a avut parte de un T2 2017 extrem de bun si exact precum se asteptau unii analisti, vanzarile chinezilor au crescut substantial in aceasta perioada. Mai exact, Huawei s-a apropiat serios de compania Apple in vanzarile de smartphone-uri, reusind sa-si creasca cu exact 20% vanzarile, de la 32 de milioane de unitati in T2 2016 la 38.4 milioane de unitati in T2 2017, foarte aproape de cele 41 de milioane de iPhone-uri vandute de Apple.

Huawei in momentul de fata o cota de piata de 10.7% in piata smartphone, cu doar 0.7% mai mica decat cea a companiei Apple, fiind aproape de a ii ajunge pe cei din Cupertino. Daca Apple si-a crescut vanzarile de smartphone-uri cu 600.000 de unitati in T2 2017 fata de T2 2016, in cazul celor de la Huawei vorbim despre o crestere de 6.4 milioane de unitati, iar asta spune multe despre ceea ce au lansat companiile pe piata.

Huawei a reusit sa inregistreze o crestere in vanzari ce este de 10 ori mai mare decat cea a companiei Apple, cand vine vorba despre numarul de unitati comercializate. In aceasta idee, acum Huawei se afla la doar 2.6 milioane de unitati distanta de compania Apple in vanzarile de smartphone-uri, iar aceasta diferenta ar putea fi redusa si mai mult, sau ar putea fi transformata intr-un avans fata de Apple.

Huawei se apropie tot mai mult de Apple in vanzarile smartphone

Huawei are sansa de a intrece Apple in vanzarile de smartphone-uri la inceputul anului viitor, daca nu va renunta sa mai vanda terminalele ieftine. Este cunoscut faptul ca majoritatea smartphone-urilor Android vandute in lumea intreaga sunt ieftine, iar in cazul Huawei nu vorbim despre vreo exceptie de la regula, chinezii generand majoritatea incasarilor din terminalele ieftine vandute in China.

Huawei este deocamdata la o distanta foarte mare de cei de la Samsung, care au inregistrat vanzari de 79.5 milioane de unitati in T2 2017. CIfra este cu 1.9 milioane de unitati mai mare decat cea inregistrata in T2 2016, deci cresterea este din nou mai mare decat a companiei Apple, insa Huawei este la peste 30 de milioane de unitati distanta de coreeni, deci nu-i va ajunge prea curand, sau vreodata.

“Huawei maintained third position with a record 11 percent global smartphone marketshare in Q2 2017, up from 9 percent a year ago. Huawei is now closing in fast on Apple and Apple will be looking nervously over its shoulder in the next few quarters.”

Huawei a fost in T2 2017 foarte aproape de a isi indeplini obiectivul de a ajunge Apple in vanzarile de smartphone-uri, insa in T3 si T4 nu si-l va atinge. iPhone 8 va ajuta Apple sa-si continue cresterea in vanzarile de terminale iPhone in acest an, dar 2018 ar putea aduce Apple pentru prima oara pe locul al treilea in topul vanzartorilor globali de smartphone-uri, iar asta va genera foarte multe probleme.

Huawei Apple Vanzarile Smartphone

24 COMENTARII

  1. Măi omule nu mai scrie te rog cu majusculă fiecare cuvânt din titlu . Denotă lipsă BAC ….

    Huawei aproape de Apple in vanzările smartphoneurilor .

    Hai ca nu e greu , si e mai profesionist ….

  2. este si normal si bravo lor, au telefoane ok si ieftine, este normal si in a depasi apple din moment ce in lume, sunt oameni mai saraci decat avuti

  3. omule , te rog fa-ti tu un blog/site si il faci asa cum stii tu, si dupa aceea ne arati si noua cum arata sa ai BAC si sa fie mai profesionist

  4. Omul si-a spus parerea,nu te agita,chiar are dreptate.Inteleg ca se vrea sa se atraga atentia prin titlu,dar chiar e obositor sa vezi atatea majuscule in titlu,e ca si cum ar striga la tine.Acum,superdry ar trebui taxat pt ca nu a zis nimic referitor la articol,deci ai pt ce te lua de el.

  5. Daca citești comentariul lui ,observi că el chiar a făcut ceva,a semnalat niste greșeli.Acum,că tu nu știi sau nu vrei(sau poate te simți lezat?) să vezi diferența între a te plânge și a semnala ceva,e alta treabă.

  6. Eu nu,dar tu de pare că da.Daca îți scrie cineva,răspunde Srb,daca i-am scris lui,îmi răspunzi tu.Pai e frumos așa,sa nu aveți deloc secrete unul fata de celălalt?