Facebook – Boxa Inteligenta Concurenta cu Apple

Facebook dezvolta un dispozitiv pentru apeluri video si o boxa inteligenta, cu care intentioneaza sa concureze cu Apple, Amazon si Google.

Facebook dezvolta in momentul de fata o boxa inteligenta cu care vrea sa concureze cu HomePod, cea pe care compania Apple a anuntat-o in luna iunie. Facebook are aceasta boxa inteligenta in proces de dezvoltare de cateva luni bune de zile, proiectul fiind condus de catre un fost director al unei agentii guvernamentale specializate in dezvoltarea de tehnologii revolutionare pentru SUA.

Facebook a gandit aceasta boxa inteligenta ca un concurent pentru HomePod, dar separat are si un dispozitiv concurent cu noul Amazon Echo Show, acesta fiind capabil sa aca inclusiv apeluri video pentru clienti. HomePod nu va fi capabila sa ofere asemenea functii, insa cei de la Facebook s-au gandit sa dezvolte doua produse separate pentru a permite efectuarea de apeluri video prin platforma Messenger, dar si ascultarea de muzica

Facebook va gandit dispozitivul pentru apeluri video pentru a fucctiona cu sistemul de operare Android al celor de la Google, deci va avea unele functii disponibile deja in el. Dispozitivul a celor de la Facebook va avea inclusiv un ecran cu diagonala de 13 – 15 inch, acesta urmand a fi tactil pentru a permite intearctiunea cu functiile oferite de catre companie, inclusiv cele pentru efectuarea de apeluri video.

Facebook – boxa inteligenta concurenta cu Apple

Facebook a gandit produsul cu o camera wide-angle si microfoane, pentru a putea prelua cuvintele rostite de catre utilizatori, dar poate si unele comenzi vocale pentru un asistent personal. Deocamdata nu se stie care va fi pretul acestui produs, insa Facebook ar intentiona sa il vanda la preturi de aproximativ cateva sute de dolari, cel mai probabil apropiat de cele ale produselor similare de pe piata.

Facebook va pune foarte mare accent pe inteligenta artificiala in acest dispozitiv, una dintre functii permitand scanarea camerei in care se afla produsul, pentru a descoperi oamenii din ea. Separat de dispozitivul pentru efectuarea apelurilor video, cei de la Facebook dezvolta inclusiv o boxa inteligenta concurenta HomePod, dar nu se stie in ce masura ea va fi lansata pe piata, din cauza interesului inca mic fata de asemenea produse.

“Facebook Inc. is working on a video chat device for the home — the first major hardware product from its experimental Building 8 lab. The social media giant is working on at least one other product — a standalone smart speaker that would compete with the Amazon Echo and Google Home.

Facebook incearca sa creeze tot mai multe produse similare cu cele populare disponibile pe pietele globale, inclusiv un smartphone modular. Boxele inteligente si dispozitivele pentru apeluri video nu fac parte din categoria produselor aflate la mare cautare, insa cei de la Facebook se gandesc ca ar putea face oamenii interesati sa le cumpere, desi un smartphone si o tableta indeplinesc aceasta functie fara probleme.

Facebook investeste miliarde de dolari in diverse proiecte, separat de reteaua sa de socializare, asa ca urmeaza sa aflam si mai multe despre ele in viitor.

Facebook boxa inteligenta Apple

1 COMENTARIU

  1. video chat…ciudat din moment ce toate dispozitevele pe care le avem cam fac asta….trebuie sa se focuseze pe altceva ca sa aiba succes