Samsung Galaxy S9 Preia o Tehnologie a iPhone

Samsung Galaxy S9 va avea integrata o veche tehnologie a iPhone, care simplifica productia ecranelor OLED si le reduce grosimea.

Samsung Galaxy S9 urmeaza sa aiba integrata o tehnologie veche care este folosita in iPhone inca din cursul anului 2012, dar care abia acum poate fi utilizata pe ecranele OLED. In 2012 compania Apple a integrat in iPhone 5 o tehnologie numita in-cell care a permis lipirea panoului tactil de ecranul temrinalului pentru a reduce grosimea ecranului si numarul de componente necesare, Samsung Galaxy S9 urmand a se bucura de acelasi lucru.

Samsung Galaxy S9 va folosi totusi ecrane OLED, iar pentru acestea tehnologia se va numi Y-OCTA, insa principiul de baza din spatele sau va fi exact acelasi. Cei de la Samsung sunt intr-un avansat proces de testare a acestui tip de ecrane pentru Samsung Galaxy S9 si Samsung Galaxy S9 Plus, ele permitand reducerea substantiala a spatiului ocupat de ecran si componentele acestuia in interiorul carcasei terminalului.

Samsung Galaxy S9 nu va avea practic panoul tactil separat de ecran si nici vreo alta componenta separata necesara, acesta fiind lipit direct de ecranul OLED in timpul fabricarii acestuia. Procedura realizata de catre Samsung va permite producerea mai usoara a ecranelor OLED pentru Samsung Galaxy S9, iar asta va reduce nu doar costurile componentei, ci si perioada de timp necesara pentru fabricarea acesteia.

Samsung Galaxy S9 preia o tehnologie a iPhone

Samsung Galaxy S9 are parte de aceasta tehnologie abia acum pentru ca implementarea sa la ecranele OLED a fost mai dificl de realizat decat in cazul ecranelor LCD. Acesta este motivul pentru care Apple utilizeaza tehnologia inca din anul 2012, iar cei de la Samsung o vor implementa abia in Samsung Galaxy S9 si Samsung Galaxy S9 Plus, dar este interesant de vazut ca utilizarea sa este totusi posibila.

Samsung Galaxy S9 va avea un ecran cu diagonala de 5.8 inch, iar Samsung Galaxy S9 Plus va avea un ecran cu diagonala de 6.2 inch, exact precum seria Samsung Galaxy S8. Practic, Samsung va pastra dimensiunile ecranelor Samsung Galaxy S9 siSamsung Galaxy S9 Plus exact la fel precum in cazul seriei Samsung Galaxy S8, iar curbura spre exterior va ramane cel mai probabil este la fel pentru ele.

“Samsung Electronics is planning to apply Y-OCTA display, which is Samsung Display’s technology that applies touch function into flexible OLED. Because this technology implements touch function right away during manufacturing process of a display, separate parts are not needed.”

Samsung Galaxy S9 se va bucura in acest mod de tehnologii de ultima generatie pentru ecran si ar putea fi chiar mai subtire multumita schimbarii. Samsung ar putea implementa si o baterie de capacitate mai mare, sau alte componente in carcasa Samsung Galaxy S9 dupa schimbarea tehnologiei folosite pentru fabricarea ecranelor, dar e prea devreme de spus daca asta se va intampla.

Samsung Galaxy S9 tehnologie iPhone