Prima Pagina Samsung Galaxy S9 Samsung Galaxy S9 Preia o Tehnologie a iPhone

Samsung Galaxy S9 Preia o Tehnologie a iPhone

Samsung Galaxy S9 va avea integrata o veche tehnologie a iPhone, care simplifica productia ecranelor OLED si le reduce grosimea.

Samsung Galaxy S9 urmeaza sa aiba integrata o tehnologie veche care este folosita in iPhone inca din cursul anului 2012, dar care abia acum poate fi utilizata pe ecranele OLED. In 2012 compania Apple a integrat in iPhone 5 o tehnologie numita in-cell care a permis lipirea panoului tactil de ecranul temrinalului pentru a reduce grosimea ecranului si numarul de componente necesare, Samsung Galaxy S9 urmand a se bucura de acelasi lucru.

Samsung Galaxy S9 va folosi totusi ecrane OLED, iar pentru acestea tehnologia se va numi Y-OCTA, insa principiul de baza din spatele sau va fi exact acelasi. Cei de la Samsung sunt intr-un avansat proces de testare a acestui tip de ecrane pentru Samsung Galaxy S9 si Samsung Galaxy S9 Plus, ele permitand reducerea substantiala a spatiului ocupat de ecran si componentele acestuia in interiorul carcasei terminalului.

Samsung Galaxy S9 nu va avea practic panoul tactil separat de ecran si nici vreo alta componenta separata necesara, acesta fiind lipit direct de ecranul OLED in timpul fabricarii acestuia. Procedura realizata de catre Samsung va permite producerea mai usoara a ecranelor OLED pentru Samsung Galaxy S9, iar asta va reduce nu doar costurile componentei, ci si perioada de timp necesara pentru fabricarea acesteia.

Samsung Galaxy S9 preia o tehnologie a iPhone

Samsung Galaxy S9 are parte de aceasta tehnologie abia acum pentru ca implementarea sa la ecranele OLED a fost mai dificl de realizat decat in cazul ecranelor LCD. Acesta este motivul pentru care Apple utilizeaza tehnologia inca din anul 2012, iar cei de la Samsung o vor implementa abia in Samsung Galaxy S9 si Samsung Galaxy S9 Plus, dar este interesant de vazut ca utilizarea sa este totusi posibila.

Samsung Galaxy S9 va avea un ecran cu diagonala de 5.8 inch, iar Samsung Galaxy S9 Plus va avea un ecran cu diagonala de 6.2 inch, exact precum seria Samsung Galaxy S8. Practic, Samsung va pastra dimensiunile ecranelor Samsung Galaxy S9 siSamsung Galaxy S9 Plus exact la fel precum in cazul seriei Samsung Galaxy S8, iar curbura spre exterior va ramane cel mai probabil este la fel pentru ele.

“Samsung Electronics is planning to apply Y-OCTA display, which is Samsung Display’s technology that applies touch function into flexible OLED. Because this technology implements touch function right away during manufacturing process of a display, separate parts are not needed.”

Samsung Galaxy S9 se va bucura in acest mod de tehnologii de ultima generatie pentru ecran si ar putea fi chiar mai subtire multumita schimbarii. Samsung ar putea implementa si o baterie de capacitate mai mare, sau alte componente in carcasa Samsung Galaxy S9 dupa schimbarea tehnologiei folosite pentru fabricarea ecranelor, dar e prea devreme de spus daca asta se va intampla.

Samsung Galaxy S9 tehnologie iPhone

 • Isaac

  Dar ecranul iPhone 8 nu va fi fabricat pe același principiu…e vorba de OLED in general aici..

 • Srb Srb

  era normal dupa ce Apple a pus-o in iphone si ulterior in ipad…samsung trebuia sa o copieze

 • V.P

  In – Cell este tehnologia celor de la Sharp , momentan nu comentez vreau sa vad daca tehnologia In -Cell are legatura cu Y-Octa .

 • Srb Srb
 • Srb Srb

  din ce observ Sharp a inceput prin 2015?

 • iullian

  Lasă sa copieze. Poate mai fac și ei ceva vânzări. Oricum samsung la capitolul Inovație e in urma rău.

 • Srb Srb

  din ce observ, da in 2012 Sharp au facut in-cell touch display pt iphone 5

 • V.P

  Da Apple vad ca o au patentata din 2012 , am vazut dar eu am tinut minte ca cei de la Sharp in colaborare cu Japan Display au lucrat si imbunatatit tehnologia asta , bine ca acum sunt si sub alte denumiri vad .

 • Srb Srb

  ai dreptate, ti-am si scris ulterior…sharp au facut pt iphone 5 display’urile

 • George 89

  Ce vorbesti ma omule? Cu siguranță toate inovațiile de pe piața Apple le a făcut nu? Display ul Dual Edge Amoled, camera duala pixel, 10 nm etc astea nu au fost inovații și nu Samsung le a făcut?…. Ia baga un search pe Google ca vorbești tâmpenii pe un site IT
  Ce naiba sa copieze Samsung mai ales ca tehnologia Super Amoled Samsung prin structura ei elimina straturile de sticla și din aer creând un display foarte sensibil

 • George 89

  Numai prostii sunt în acest articol, cum sa utilizeze Samsung tehnologia Y OCTA in viitor cand deja o folosea ca o extensie a permiterii tehnologiei Super Amoled de a elimina straturile de sticla și de aer… Prostii
  “Samsung is reportedly bringing the Y-OCTA display tech, first seen on the Galaxy Note7”

 • Leo MC

  Această știre mai aduce o informație fooooarte interesantă: Samsung folosește în ecranele sale piese produse de… alții; ba mai mult: Samsung poate produce în acest moment între 3 și 4 milioane de ecrane/lună, adică 48 milioane pe an; la 300 de milioane de telefoane vândute, rezultă că măcar 250 de milioane au ecrane produse de… alte companii.

  Adică Samsung face exact ceea ce unii dintre voi reproșați că face… Apple.

 • George 89

  Nu înțeleg…. Cum sa utilizeze Samsung peste produse de alții în ecrane?
  Niște explicații concrete

 • Leo MC

  Un ecran este construit din mai multe componente; pe unele le face Samsung (de exemplu stratul de OLED), pe altele (de exemplu stratul de preluare a atingerilor – „touch film” în limba engleză sau controlerele) le cumpără.
  Deci, dacă informațiile din sursele pe care le-am găsit sunt corecte, primele ecrane făcute integral de Samsung (deși nu știu ce să zic despre controlere) au fost montate în Note 7 (pe care îl putem exclude, din cauza a ceea ce s-a întâmplat cu el) și în S8 (simplu, pentru că în + este folosită aceeași tehnologie veche).
  Adică, data viitoare când îmi va spune careva că Apple nu este în stare să-și facă singură componentele telefoanelor, le voi aminti că Samsung procedează într-un mod similar.
  Tot data viitoare, când va fi vorba de rezoluția „de rahat” a iPhone și de tehnologia „învechită”, voi avea o plăcere malefică să văd cum se vor chinui specialiștii lui pește prăjit de pe internet să explice cum de un ecran cu doar 7 sppi este „muuult mai clar” decât ecranul lui iP 7+.

 • George 89

  Tot nu am înțeles… Mai pe scurt te rog

 • Viorel Predatorul

  Ca să fim sinceri Apple nu are nicio technologie in-cell. Apple cumpără ecranele de la furnizori care au producție pe tehnologia in-cell. Apple nu are unități de producție, cu pur și simplu merge la magazin și alege ceea ce alții au reușit să producă.
  Este ca și cum Srl Srl și-a cumpărat Mercedes

 • Viorel Predatorul

  Ce să copieze? Este vorba despre technologie OLED, iar Apple nu are nicio tehnologie care să fie copiata.

 • Srb Srb

  are brevet pt in-cell din 2012

 • Srb Srb

  are brevet din 2012,iar sharp au fost primii ce le-au facut primele display’uri in-cell…stim ca nu prea esti citit

 • Leo MC

  Mai pe scurt, citește prima frază.

 • Viorel Predatorul

  Samsung produce 3-4 milioane de “panouri” AMOLED lunar, nu “ecrane”. Un panou este mare, și se decupează în câteva zeci de ecrane.
  Este lesne de înțeles, câtă vreme Samsung deține majoritatea cotei de piață pe OLED, iar producția globală anuală este de cateva zeci/sute de milioane de “ecrane”.

 • Leo MC

  Tu îți închipui că un „panou” este ca aluatul din care tai ecranele precum tai formele de prăjituri? :)))))

  Poate că ai dreptate, însă te vom crede doar după ce ne vei pune la dispoziție mai multe informații.
  Până atunci, pun eu un articol în care se spune că Apple a comandat 70 de milioane de „panels” pentru iPhone 8, articol pe care, dacă îl interpretăm după cum spui tu, înseamnă că vor fi produse măcar 140 mil de iPhone 8.
  https://asia.nikkei.com/Business/AC/Apple-has-ordered-70m-units-of-OLED-panels-sources?page=1

 • Viorel Predatorul

  Probabil că denumirea de “panou” este folosită în mod greșit. Uite un articol pe 9to5mac, unde scrie că Apple a comandat 70 milioane de “display-uri” curbate, deci nu de “panouri”.
  https://9to5mac.com/2017/04/03/apple-orders-70m-bendable-oled-displays-from-samsung-iphone-8/amp/

  Încă un articol de pe Android Authority unde scrie că Samsung are capacități de 200 milioane de ecrane anual și își crește capacitatea până la 500 milioane

  http://www.androidauthority.com/report-samsung-spend-6-82b-year-increase-amoled-production-apple-699252/

  Nu știu despre ce 40 milioane de unități scrii tu…

 • Leo MC

  Eu prefer să discut despre lucruri sigure, nu despre probabilități.
  Tot pe 9to5mac apare un alt articol în care se vorbește despre „panels” comandate de Apple, deci, potrivit acelui site (care își asumă ambele articole), panel=display.

  Alt argument în favoarea afirmației mele este chiar înțelesul cuvântului „panel”: https://www.merriam-webster.com/dictionary/panel
  citez: a separate or distinct part of a surface;
  a […] section of a surface.

  Dar tu ai libertatea de a oferi un contraargument, folosind ca sursă un producător de ecrane, nu bloguri.

 • Viorel Predatorul

  Ok