iPhone 8 – noua Functie Neasteptata a Camerei

iPhone 8 va avea o noua functie neasteptata pentru camera care va face inregistrare video 4K la 60 FPS, cadre pe secunda, cu camera frontala si principala.

iPhone 8 are o noua functie complet neasteptata pentru camera dezvaluita in cursul acestei zile si da, tot sistemul de operare al HomePod este cel care ne dezvaluie totul. Conform intrarilor de cod descoperite in interiorul fisierelor de sistem ale HomePod, iPhone 8 va fi capabil sa inregistreze video 4K la 60 FPS, cadre pe secunda, atat cu noua sa camera duala, cat si cu noua camera frontala 3D.

iPhone 8 poate deja sa inregistreze video in format 4K la 30 FPS, asa ca schimbarea pregatita de catre compania Apple este una colosala, doar daca ar fi pentru camera principala. Avand in vedere ca si camera frontala 3D va putea inregistra clipuri video 4K la 60 FPS, atunci este clar ca Apple are doua camere foarte bune implementate atat in carcasa iPhone 8, cat si in panoul frontal al smartphone-ului.

iPhone 8 va creste calitatea inregistrarilor video facute folosind camera forntala de la 1080p in iPhone 7 la 4K si doar aceasta schimbare ar fi uriasa, fara a lua in calcul diferenta in FPS. Schimbarea are cel mai probabil legatura si cu sistemul Face ID pentru recunoasterea faciala, dar si cu sistemul de realitate augmentata ARKit pe care compania Apple il va oferi in iPhone 8 incepand cu iOS 11.

iPhone 8 – noua functie neasteptata a camerei

iPhone 8 va avea inclusiv suport pentru formatul HEVC in vederea inregistrarii video, astfel ca desi clipurile video 4K la 60 FPS vor ocupa mult spatiu, cuantumul va fi mai mic decat in cazul MPEG. Teoretic, noile clipuri video facute de catre iPhone 8 in format 4K la 60 FPS ar trebui sa aiba o dimensiune injumatatita fata de cele inregistrate la 30 FPS multumita HEVC, diferenta putand ajunge si la cativa GB in unele cazuri.

iPhone 8 Functie Neasteptata Camerei

iPhone 8 va avea camere foarte bune anul acesta, cel putin din punct de vedere al specificatiilor, pentru ca deocamdata nu stim in ce masura va fi imbunatatita calitatea in comparatie cu modelele anterioare. Totusi, aceste dezvaluiri confirma si faptul ca iPhone 8 va avea un procesor foarte puternic si RAM mai rapid, iar asta deoarece inregistrarea video 4K la 60 FPS si procesarea necesita foarte multe resurse.

iPhone 8 a tot avut dezvaluite foarte multe noutati saptamana aceasta, de la SmartCam pentru camera si pana la adevaratul motiv pentru care toate aceste informatii au ajuns la noi. Compania Apple se afla in cautare de atentie pentru noul sau produs, asa ca face orice este posibil pentru a fi mereu in atentia presei si in toate stirile importante, mai ales ca noi smartphone-uri Android sunt pregatite pentru lansare.