WhatsApp – Functia Importanta pentru Europa

WhatsApp testeaza acum o functie foarte importanta si in Europa, mai exact compania americana testeaza un sistem de transfer de bani intre utilizatori.

WhatsApp, cea mai mare aplicatie de mesagerie de pe planeta, pregateste o functie foarte importanta pentru diverse tari de pe glob, inclusiv pentru Europa. V-am vorbit acum cateva saptamani despre aceasta functie cand ea a inceput sa fie testata in India, insa se pare ca acum cei de la WhatsApp incep sa o testeze si in alte tari, inclusiv in doua europene in ideea de a pregati lansarea si pe continent, in anumite piete.

WhatsApp a inceput acum cateva saptamani sa testeze o functie pentru transferuri de bani facute prin intermediul aplicatiei, asa cum se intampla in Facebook Messenger, sau in curand in iMessage. Testele facute de catre WhatsApp in SUA par sa fi avut succes, asa ca acum compania americana testeaza functia in SUA, Polonia si Marea Britanie, iar daca testele vor avea succes si in aceste 3 tari, atunci disponibilitatea va fi extinsa.

WhatsApp nu a dezvaluit prea multe detalii cu privire la sistemul de plati mobile pe care utilizatorii il vor putea incerca, insa el functioneaza probabil destul de simplu. Mai exact utilizatorii aleg sumele pe care vor sa le trimita prin WhatsApp si partajarea se face la fel de rapid ca si cum s-ar trimite un simplu mesaj, dar desigur ca trebuie inregistrate cartile de credit inainte ca vreunul dintre aceste lucruri sa se intample.

WhatsApp – functia importanta testata in Europa

whatsapp functia importanta europa

WhatsApp trebuie intai sa incheie acorduri cu diverse banci pentru a oferi acest sistem si a permite platile mobile, mai ales ca Apple Pay nu va fi integrat oficial. Nu se stie ce sistem de procesare a platilor ar putea folosi WhatsApp pentru sistemul din Europa, dar Polonia si Marea Britanie n-au fost alese la intamplare de catre companie, ci probabil acolo integrarea sistemului ar fi mai usoara multumita legislatiei.

WhatsApp a decis sa extinda sistmeul de transfer de bani intre utilizatori pentru ca el a fost cel mai probabil un adevarat succes in India in perioada de testare. In Polonia, Marea Britanie si SUA va fi cu siguranta o situatie similara, mai ales ca exista multi utilizatori ai platformei WhatsApp, dar si multi utilizatori de smartphone-uri care folosesc servicii de acest gen in viata de zi cu zi, asa cum este normal.

WhatsApp este o aplicatie pentru iPhone si Android disponibila gratuit in App Store-urile din intreaga lume, ea avand 1.3 miliarde de utilizatori. E greu de spus daca sistemul de transfer de bani pe care WhatsApp il testeaza acum va fi disponibil si in Romania, dar parerea mea este ca asta nu se va intampla prea curand.