Samsung este mult mai Inovatoare decat Apple

Samsung a avut un an 2017 plin de inovatii, dar numai in ceea ce priveste tehnologii care sunt acum protejate prin brevete de inventie acordate de catre autoritatile americane. Conform informatiilor furnizate de catre autoritatile americane, Samsung a inregistrat 4143 brevete de inventie intre 1 ianuarie si 1 august 2017, de peste 2 ori mai multe decat Apple, care a inregistrat 1559 brevete de inventie.

Samsung se apropie destul de mult de cei de la IBM, care au cele mai multe brevete de inventieinregistrate, in cazul lor cifra ajungand la 5800 de brevete de inventie. Intel are jumatate din brevetele de inventie ale Samsung, cu 2064 inregistrate, iar in urma lor regasim Google, cu 1775 brevete de inventie, Microsoft fiind plasata pe pozitia a patra cu 1673 brevete de inventie, Apple ocupand abia pozitia a 5-a cu 1559 brevete de inventie.

Samsung este mult mai inovatoare decat Apple

samsung inovatoare apple

Samsung a reusit sa inregistreze de peste 2.5 ori mai multe brevete de inventie decat compania Apple, desi cei din Cupertino investesc foarte multi bani in cercetare si dezvoltare. In ciuda acestui lucru, pana in momentul de fata n-au reusit sa depaseasca Samsung din acest punct de vedere si e greu de spus cand, sau daca, vor reusi vreodata sa faca asta, avand in vedere istoricul companiilor.

samsung inovatoare apple

Samsung ramane pe pozitia a 2-a si in topul brevetelor de inventie inregistrate din 2010 pana in 2017, cu 44,301, mai putine decat cele ale IBM. Apple isi pastreaza pozitia a 5-a in acest top, cu mult in urma celor de la Samsung, sau chiar a Microsoft, fiind mai aproape de Google si de Intel, dar asta este normal, avand in vedere ca investitiile sale in cercetare si dezvoltare au crescut substantial abia in ultimii 2 ani.

Samsung investeste mai mult decat Apple in cercetare si dezvoltare, insa diferenta in bani nu este la fel de mare precum cea privind numarul de brevete de inventie, desi probabil asta se va schimba curand.