Prima Pagina Samsung Samsung este mult mai Inovatoare decat Apple

Samsung este mult mai Inovatoare decat Apple

Samsung a avut un an 2017 plin de inovatii, dar numai in ceea ce priveste tehnologii care sunt acum protejate prin brevete de inventie acordate de catre autoritatile americane. Conform informatiilor furnizate de catre autoritatile americane, Samsung a inregistrat 4143 brevete de inventie intre 1 ianuarie si 1 august 2017, de peste 2 ori mai multe decat Apple, care a inregistrat 1559 brevete de inventie.

Samsung se apropie destul de mult de cei de la IBM, care au cele mai multe brevete de inventieinregistrate, in cazul lor cifra ajungand la 5800 de brevete de inventie. Intel are jumatate din brevetele de inventie ale Samsung, cu 2064 inregistrate, iar in urma lor regasim Google, cu 1775 brevete de inventie, Microsoft fiind plasata pe pozitia a patra cu 1673 brevete de inventie, Apple ocupand abia pozitia a 5-a cu 1559 brevete de inventie.

Samsung este mult mai inovatoare decat Apple

samsung inovatoare apple

Samsung a reusit sa inregistreze de peste 2.5 ori mai multe brevete de inventie decat compania Apple, desi cei din Cupertino investesc foarte multi bani in cercetare si dezvoltare. In ciuda acestui lucru, pana in momentul de fata n-au reusit sa depaseasca Samsung din acest punct de vedere si e greu de spus cand, sau daca, vor reusi vreodata sa faca asta, avand in vedere istoricul companiilor.

samsung inovatoare apple

Samsung ramane pe pozitia a 2-a si in topul brevetelor de inventie inregistrate din 2010 pana in 2017, cu 44,301, mai putine decat cele ale IBM. Apple isi pastreaza pozitia a 5-a in acest top, cu mult in urma celor de la Samsung, sau chiar a Microsoft, fiind mai aproape de Google si de Intel, dar asta este normal, avand in vedere ca investitiile sale in cercetare si dezvoltare au crescut substantial abia in ultimii 2 ani.

Samsung investeste mai mult decat Apple in cercetare si dezvoltare, insa diferenta in bani nu este la fel de mare precum cea privind numarul de brevete de inventie, desi probabil asta se va schimba curand.

 • andrewsbcr

  😂😂😂 Adevarul a fost spus

 • Alex S.

  In sfarsit realitatea e scrisa negru pe alb !!!
  Sa nu mai aud toti indoctinatii urland ca din gura de sarpe ca Apple ii dumnezeu !

 • Srb Srb

  Brevete ce nu exista… 0

 • Srb Srb

  Omule sunt brevete. Inovatiile adevarate sunt cele ce le folosim noi,utilizatorii si nu prototipuri sau niste hartii

 • real

  Boss
  mai lauda si tu sammy asa odata la 10 ani
  nu stiu (si nu vreau sa stiu) ce experienta negativa ai avut cu ei.
  dar tare am impresia ca e asa sa mai pui gaz pe foc pe aici sau chiar nu ii suporti ca reusesc sa fie tot in top langa apple la vanzari.(eternul razboi, genul bmw vs benzo,nikon vs canon)
  trebuie laudati si pt ca apple a decis sa adopte oledul ,sa te bucuri si tu

 • Srb Srb

  pai nu au trecut 10 ani de la ultima lauda

 • V.P

  SuperAmole-ul din Galxu S4 este mult mai Ok decat Retina lui Apple .
  Testeaza si o sa vezi ca nu prea ai ce compara . Poare ca Retia are culori mai realiste si liminozitate mai mare dar in rest e destul de varza in comparatie cu ce au bagat aia in S4 .
  Cand ai un FullHd cu 44 pixel density nu ai cum sa spui ca vechitura aia este mai buna .

 • Srb Srb

  eu le-am testat pe toate incepand de la S1, ca am un samsonist prieten din copilarie. Si cum sunt eu cu apple asa este el cu samsung.
  Si el a zis ca la display iphone 4 si pana la iphone 5s i-au placut mai mult pt ca nu iti dadea imrpesia ca te uiti la culori prea accentuate fata de realitate, dar lui i-au placut live wallpapers ceea ce iphone nu avea
  De la S7 a ajuns Amoled acolo unde trebuia si unde imi place…dar inca are burn-in, probabil si iphone 8 va avea

 • creed

  Displeiul iPhone 7 este mult mai Ok decât dispkeiul implementat in Samsung S6 . Singurul displei Samsung care pot spune ca este Ok ….ar fi asta ultimul , cel de pe Samsung S8, atât . Sigur displeiul din iPhone 8 va fi peste S8, ca imagine , culori .

 • richard

  Păi oricum la hârtii, schite si desene marca Apple pe care le numeste brevete si care niciodata nu ajung sa fie puse în practică Apple e the king. Macar Samsung ce breveteaza si implenteaza intr-o masura mult, mult mai mare fata de Apple. Stai jos.

 • Srb Srb

  logic ca una este sa ai 10000 brevete si samsung daca baga 100 tot e mai mult fata de apple care are 100 brevete si baga 10….si 100> 10…deci eu zic sa te duci la mama ta sa te mai alapteze pt ca esti inapoiat putin

 • richard

  De mata sa vb tu pt tine. Iar legat de subiect chiar si la ce ai scris tu tot Samsung e cu mult peste Apple dpdv al inovației și asta se vede clar si in produse. Apple vine cu functii de care Samsung deja s-a săturat si le consideră ok pt tel low end.

 • Srb Srb

  hai hai treci la laptic. Samsung vine cu functii useless care nu sunt copiate de nimeni, iar apple cu orice vine, toti o copiaza si toti utilizatorii se bucura.
  asta da inovatie

 • andrei…

  Samsung mult peste iphone , de curand am achizionat pentru gagikmea un s8 , asa telefon inteligent si cu un design mai rar intalnesti. Eu detin un amarat de iphone 6s in valoare de 500pounds care dupa 10 luni de zile ma tine bateria aproape 10 ore, nejucandu-ma prea mult pe el(doar un pic de facebook si de vorbit doar 5 min intr-o zi). Cea mai proasta alegere..parerea mea.

 • Pastravanu Silviu

  Cand am spus ca Apple nu mai inoveaza, ci stoarce lumea de bani, m-ati facut hate..😂

  Sincer mi-e dor de vremurile cand doar Apple era pe podium.. Acum toti se bat pt primul loc. Nu era asa acum cativa ani. Cred ca politica lui Tim Cuc a dus Apple aici. 😭

 • Costel

  Mai mult ca sigur DISPLEIUL din aifon 8 va fi peste orice DISPLEI din univers ca imagine,culori.

 • Viorel Predatorul

  Scrb, adevărul doare…

 • Costel

  Apple a profitat de fraieri, cook nu are nici o vina , politica lui a fost sa stoarca oile de bani si a reusit sa prosteasca miliarde de fani (oite) si va continua la nesfarsit cat timp exista naivi care cred ca tot ce zboara se mananca.

 • Srb Srb

  Poate pe tine te doare,pixul ala in ods,dar la mine este 0

 • tralala

  Tu nici macar nu sti sa scrii si in mintea te crezi ca te mai si pricepi!
  Tu maimuta, display-ul ip7 este pipi fata de amoledul folosit la prima generatie Galaxy S fabricat acum 7 ani

  Iar ca sa te intristez putin display-ul la ip8 este facut tot de Samsung si nu va fi peste nici un S8

 • shapk

  Samsung este cu ani buni in fata Apple.

 • Leo MC

  Poate că cifrele respective sunt corecte pentru SUA, însă ele sunt greșite la nivel global; și îți dau doar exemplul Nokia, care deține peste 30 mii de patente individuale: https://www.nokia.com/sites/default/files/nokia_ar2015_nokia_technologies_uk.pdf

 • Leo MC

  http://iri.jrc.ec.europa.eu/scoreboard16.html#modal-one
  Dat fiind faptul că Samsung Electronics bagă 12 mld de euro în dezvoltare pentru televizoare, mașini de spălat, aere condiționate, hote, camere foto/video, memorii, procesoare, baterii, imprimante, laptopuri, PC-uri, telefoane ș.a., iar Apple bagă 7 mld (10, după alte surse) doar în telefoane, laptopuri și PC-uri, cred că poate fi un indiciu asupra faptului că și Apple inovează măcar un piculeț.