Windows 10 – Noua Versiune Lansata de Microsoft

Windows 10 va fi disponibil si in versiunea Pro, compania Microsoft anuntand lansarea sa in cursul zilei de ieri impreauna cu Fall Creators Update.

Windows 10 a avut ieri parte de anuntarea unei noi versiuni, compania Microsoft lasand putin deoparte apararea produselor din categoria Surface pentru a se axa din nou pe Windows. Vorbim despre Windows 10 Pro care a fost lansat oficial ieri de catre compania Microsoft, aceasta fiind o versiune a Windows 10 gandita special pentru calculatoarele de birou ale utilizatorilor profesionisti.

Windows 10 in versiunea Pro a fost zvonita pentru lansare inca din cursul lunii iunie, insa compania Microsoft a decis sa o aduca pe piata abia acum. Microsoft a lansat Windows 10 Pro pentru servere si pentru cei care au intr-adevar nevoie de functii Pro in Windows 10, ea fiind gandita special pentru calculatoarele care au procesoare cu foarte multe nuclee, dar si cantitati foarte mari de memorie RAM integrate.

Windows 10 avea nevoie si de o versiune Pro pentru asemenea calculatoare, ea fiind gandita special pentru cele care se ocupa cu procesare la nivel inalt. Windows 10 Pro va avea si Resilient File System, ReFS, activat in mod nativ de catre compania Microsoft, aceasta protejand calculatoarele cu Windows 10 impotriva coruperea datelor, dar optimizand in acelasi timp si prelucrarea de volume mari de date.

Windows 10 – noua versiune lansata de Microsoft

Windows 10 pro Versiune Lansata Microsoft

Windows 10 va avea deasemenea suport pentru module de memorie RAM non-volatile, NVDIMM-N, aceasta schimbare aducand si doua imbunatatiri majore. Mai exact, aceste module de memorie RAM pentru Windows 10 vor oferi cele mai bune viteze pentru prelucrarea datelor, iar in cazul in care calculatoarele vor fi inchise, datele vor fi pastrate in memorie, asa ca utilizatorii nu se vor teme ca ele ar putea fi pierdute.

Windows 10 are in versiunea Pro si suport pentru prelucrarea mai rapida a fisierelor, SMB Direct si Remote Direct Memory Access, RDMA, fiind utilizate. Ele vor permite placilor de retea sa functioneze la cea mai mica latenta posibila cu un consum minim de procesor in timpul transferului de date, vitezele de transfer fiind deasemenea mai mari in versiunea Pro a Windows 10 multumita acestei tehnologii.

Windows 10 va oferi suport pentru cele mai noi procesoare Intel si AMD dedicate serverelor, maxim doua procesoare fizice si 2 TB RAM urmand a fi suportate. Versiunea Pro a Windows 10 va fi lansata oficial de catre compania Microsoft impreuna cu Windows 10 Fall Creators Update, deci va fi disponibila in toamna acestui an, dar desigur ca nimeni nu stie deocamdata cand va putea fi efectiv cumparata.