Huawei Mate 10 – Data de Lansare si Lupta cu iPhone 8

Huawei Mate 10 urmeaza sa fie lansat pe data de 16 octombrie de catre compania Huawei si vine cu un nou chip Kirin 970 pentru a lupta mai bine cu iPhone 8.

Huawei Mate 10 are astazi data de lansare anuntata oficial de catre compania Huawei, o invitatie pentru un eveniment din 16 octombrie fiind trimisa astazi catre presa. Cei de la Huawei intentioneaza sa prezinte Huawei Mate 10 in Munich, Germania, locatia fiind una destul de neobisnuita, mai ales ca acolo nu urmeaza sa aiba loc vreo conferinta europeana sau internationala majora in respectiva zi.

Huawei Mate 10 va fi prezentat atunci de catre compania Huawei si ar putea fi lansat chiar din aceeasi data, avand in vedere ca apare destul de tarziu pe piata. In mod normal Huawei Mate 10 ar fi trebuit sa fie prezentat ceva mai devreme pentru a putea concura serios cu iPhone 8 si Samsung Galaxy Note 8, insa se pare ca situatia este complet diferita, iar cei de la Huawei au alte planuri pentru dispozitivul lor.

Huawei Mate 10 va fi si ultimul smartphone Android premium pe care compania Huawei il va lansa pentru utilizatori, iar asta pentru ca sfarsitul de an va veni cu alte prioritati pentru companie. In acea perioada ar trebui sa fie lansat si Google Pixel 2, compania Google intentionand sa prezinte noul sau smartphone cu putin timp in urma celor de la Apple, asa ca aparitia sa pe piata ar putea fi in preajma Huawei Mate 10.

Huawei Mate 10 – data de lansare si lupta cu iPhone 8

huawei mate 10 data lansare iphone 8

Huawei Mate 10 urmeaza sa fie lansat de catre compania Huawei cu un nou chip Kirin 970, acesta fiind acum in productie la TSMC, compania care produce si noul chip A11 al iPhone 8. Huawei a gandit noul chip special pentru Huawei Mate 10, iar el urmeaza sa aiba integrat un procesor cu 8 nuclee, optimizat, teoretic, special pentru Android.

Huawei Mate 10 va avea un chip Kirin 970 care contine un procesor cu 8 nuclee compuse din 4 procesoare Cortex A72 si 4 procesoare Cortex A53. Frecventele de lucru ale procesoarelor din Huawei Mate 10 vor ajunge pana la 2.8 GHz pentru patru dintre ele, frecventele pentru celelalte 4 urmand a fi mai mici, unele fiind folosite pentru task-uri complexe, in timp ce altele vor fi folosite pentru utilizare simpla.

Huawei Mate 10 va avea inclusiv RAM DDR4 la frecventa de 1866 MHz, tot acest hardware urmand a sustine un ecran cu diagonala de 6.1 inch. Desi Huawei Mate 10 se va bucura de un procesor creat special de catre Huawei pentru El, nu se stie in ce masura ar putea intrece el in performante iPhone 8 dupa lansare, asa ca ramane de vazut cum vor arata si primele teste facute de catre utilizatori.

Huawei Mate 10 ar putea fi deasemenea vandut la preturi care depasesc 1000 de dolari, sau euro, dar nu este sigur.