iPhone 8 Concept arata un Buton Home Foarte Util

iPhone 8 apare astazi intr-un nou concept foarte interesant care inearca sa ne arate cum ne-ar putea fi cu adevarat util un buton Home virtual. Stim deja ca iPhone 8 nu va mai avea un buton Home fizic pentru ca Apple extinde ecranul pe intregul panou frontal al viitorului smartphone, astfel ca vom avea parte de o experienta complet noua de a utiliza butonul Home virtual pentru iOS 11.

iPhone 8 in conceptul de mai jos ne arata un Homebar, adica o portiune din ecran care este gandita pentru a avea o serie de functii implementate in iOS 11. Mai exact, iPhone 8 ar urma sa afiseze acolo notificari din aplicatii, un buton Home virtual, dar si informatii sau scurtaturi pentru alte aplicatii, lucru care ar face utilizarea noului smartphone mult mai simpla, daca Apple ne-ar permite sa le si personalizam.

iPhone 8 cu acest Homebar ar putea afisa inclusiv informatii din aplicatia pentru muzica, posibilitatea de a face apeluri telefonice, sau a seta o alarma, totul foarte simplu si usor. Practic, ideea din spatele acestui tweak este foarte similara cu eea ce ofera unele tweak-uri din Cydia, iar Apple ar putea face iPhone 8 extrem de util cu toate acestea, insa e greu de spus daca are intr-adevar dorinta de a face asta pentru noi.

iPhone 8 va fi prezentat luna viitoare si lansat la 10 -14 zile dupa aceea, dar decamdata nu sunt cunoscute datele.

iPhone 8 concept buton Home virtual

4 COMENTARII

  1. Până acum erau rezoluții standard la ecranele lor, iar aplicațiile nu necesitau prea multa schimbare de UI. Sa vezi de acum când apar alte modele, cu alte rezoluții, cu alt UI in iOS, dezvoltatorii vor lansa aplicații neoptimizate, small scale, big scale, ceva in plus la iPhone 8 cu display mai mare, ceva in minus la 7s daca va apărea. Până își revin cu updaturile apare iOS 12 și atunci iar altceva. Cam așa a fost și cu force touch, greu implementat în aplicații și greu au facut update la ele, la unele chiar lipsește funcția că probabil nu și-au bătut capul. În trecut a fost greu și cu touch ID, chiar si acum nu poti pune parola pe o singura aplicatie, nici nu discut de touch id, iar unele dabea acum au adoptat funcția.

  2. tweak e frumos si intuitiv, insa va ramane tweak. apple a imprumutat foarte putine tweakuri din Cydia ori idei din concepte tinand sa fie originali, de aceea eu sustin ca nu va fi implementat in iOS. Doritori tweakului se vor amagi singuri.

  3. Cu siguranță că va fi customizabil, dar asta abia peste câțiva ani. Nu dă Apple tot din prima, la fel și dark mode. Cât de bine arată iPhone-ul negru, iar m-am răsucit.