Apple – Preturile pentru Vanzarea Filmelor 4K

Apple vrea ca din 2017 sa le permita utilizatorilor Apple TV sa cumpere filme din iTunes Store care sunt distribuite, intr-un final si in format 4K. Vorbim despre o schimbare majora pentru compania Apple, cei din Cupertino oferind in acest moment filmele din iTunes in versiune cu rezolutie maxima 1080p, dar adoptarea tot mai accelerata a televizoarelor 4K forteaza compania americana sa-si schimbe strategia.

Apple negociaza deja cu producatorii de continut pentru a putea vinde filme in format 4K in iTunes pentru Apple TV 5 si iPhone 8, dar nu se prea intelege la preturi cu ei. Mai exact, Apple ar vrea sa vanda filmele in format 4K cu maxim 20 de dolari prin intermediul iTunes Store, insa marile studiouri de productie vor ca Apple sa ceara minim 25 sau 30 de dolari pentru ele, iar cei din Cupertino nu sunt pre amultumiti.

Apple – preturile pentru vanzarea filmelor 4K

apple preturile filmelor 4k

Apple cere 20 de dolari pentru orice filme noi disponibile in format HD si vandute prin iTunes, iar pentru cele in format 4K vrea sa perceapa exact acelasi pret. Apple este de parere ca acest pret va creste vanzarile de filme prin intermediul platformei iTunes, insa marile studiouri de productie sunt de parere ca rezolutia premium pentru acest continut merita si un pret pe masura pe care clientii trebuie sa il plateasca.

Apple vrea sa finalizeze discutiile cu marile studiouri de productie si sa ajunga la o intelegere cu ele pana in 12 septembrie, cand vrea sa prezinte Apple TV 5 si iPhone 8. Nimeni nu stie daca va reusi sa faca asta, din moment ce marile studiouri de productie nu se lasa convinse prea usor, asa ca va fi interesant de vazut ce fel de de anunturi va face Apple luna viitoare in lipsa unor acorduri.

“Apple wants to have major Hollywood films available in ultra-high definition on the new device, expected to go on sale later this year. However, it wants to charge $19.99 for those movies—on par with what it sometimes charges for new HD movies, the people with knowledge of the discussions said. Several Hollywood studios want to charge $5 to $10 more for 4K movies, the people said.”