iPhone 8 – Asa Arata noul Dock si Bara de Functii

iPhone 8 are noul dock pentru aplicatii prezentat intr-un concept care ne arata si cum vom activa bara de functii gandita de Apple pentru iOS 11.

iPhone 8 a avut astazi confirmata o schimbare majora pe care compania Apple o pregateste, mai exact eliminarea butonului Home, dar si lipsa unui buton Home virtual. Stiam deja ca iPhone 8 nu va avea un buton Home integrat de catre compania Apple, insa asteptam un buton Home virtual integrat impreuna cu o bara de functii care sa afiseze o multitudine de optiuni de control pentru sistemul de operare iOS 11.

iPhone 8 urmeaza sa aiba un dock care “pluteste” deasupra interfetei de utilizator pentru iOS 11, iar sub el va fi afisata o bara subtire care va permite accesarea unui meniu de functii. Acesta va putea fi accesat printr-o glisare facuta de jos in sus in interfata iOS 11, asa cum se intampla acum cu Control Center, insa in iPhone 8 vom vorbi despre o varietate de functii care emuleaza cele oferite de catre butonul Home.

iPhone 8 va putea fi controlat in cea mai mare parte folosind gesturi, insa imaginea de mai jos ne prezinta intr-o buna masura cum ar trebui sa arate ecranul principal de aplicatii in iOS 11. Vorbim despre o crestere a suprafetei in care sunt afisate aplicatiile in ecranul iPhone 8 pentru iOS 11, noul spatiu permitand deasemenea ridicarea dock-ului fata de pozitia actuala si afisarea acelui indicator pentru bara de functii.

iPhone 8 – asa arata noul dock si bara de functii in iOS 11

iPhone 8 dock bara functii

iPhone 8 urmeaza sa aiba in iOS 11 un dock similar cu cel al iPad, in el fiind afisate unele iconite pentru aplicatii statice, dar si iconita, sau iconitele aplicatiei/aplicatiilor deschise recent. Apple ne-ar permite sa accesam mult mai usor atat aplicatiile noastre favorite, cat si aplicatiile pe care le-am deschis recent, iPhone 8 avand mai mult spatiu disponibil in ecran pentru a permite o asemenea schimbare pentru interfata.

iPhone 8 are in clipul video de mai sus afisate schimbarile mentionate anterior, dar si modul in care urmeaza sa fie facuta interactiunea cu noul dock. iPhone 8 va avea si un task switcher modificat pentru a semana mai bine cu cel al iPad, insa e greu de spus daca in el va fi afisat si un dock cu aplicatiile favorite si cele deschise recent, desi acest lucru este perfect posibil in iOS 11.

iPhone 8 va fi controlat in totalitate cu gesturi si apasari, fara a mai folosi vreun buton fizic, asa cum se intampla si la Samsung Galaxy S8, de exemplu. Era normal ca Apple sa ofere o schimbare de acest gen pentru iPhone 8 multumita noului ecran de diagonala mai mare, asa ca vom avea parte de o experienta de utilizare care va fi cu mult diferita fata de cele oferite pana acum de catre iPhone si Apple.