Huawei se Lauda ca va intrece iPhone 8

Huawei se lauda ca va intrece iPhone 8 in performante cu noul sau chip Kirin 970 care va fi lansat pe 16 octombrie cu telefoanele Mate 10.

Huawei se lauda ca va intrece iPhone 8 in performante multumita noului sau chip Huawei Kirin 970 pe care l-a prezentat chiar zilele trecute la IFA Berlin. V-am vorbit si eu despre acest nou chip al Huawei, el fiind primul din lume in care este integrat un procesor special pentru functiile de inteligenta artificiala, compania Apple putand oferi unul similar in iPhone 8 anul acesta, el fiind zvonit ca fiind in dezvlotare.

iPhone 8 va avea deasemenea un chip nou integrat de catre compania Apple, acesta avand denumirea A11, insa e putin probabil ca Huawei sa aiba vreo idee cu privire la performantele sale. In ciuda acestui lucru, cei de la Huawei spun cu tarie ca vor lansa un Huawei Mate 10 care va intrece iPhone 8 in performante, desi in realitate niciun smartphone al companiei chinezesti nu a reusit sa intreaca vreun iPhone in performante.

Huawei risca foarte mult cu afirmatiile sale, pentru ca genereaza asteptari foarte mari din partea consumatorilor, iar iPhone 8 le va zdrobi pe toate in aceasta toamna. Compania Huawei are obiceiul de a spune foarte multe fara a-i pasa de realitate, pentru ca este o companie chinezeasca si chinezii mint fara sa le pese, insa cei de la Apple le vor arata cu iPhone 9, cel mai probabil, ce inseamna performantele adevarate.

Huawei se lauda ca va intrece iPhone 8 in performante

Huawei Lauda intrece iPhone 8

iPhone 8 va avea un chip A11 ce va fi cu minim 15% mai performant decat cel din iPhone 7, asta daca nu cumva Apple va dori sa ofere performante mult mai bune pentru a umili Huawei. Cele mai noi modele ale tabletelor iPad Pro au procesoare care pun “cu botul pe labe” orice smartphone, iar iPhone 8 s-ar putea bucura de aceeasi putere de procesare, asa ca tot ce spune acum Huawei este egal cu zero.

Huawei vrea totusi sa fie in atentia lumii inainte ca iPhone 8 sa fie lansat, iar deis noul sau chip Kirin 970 este impresionant, ramane de vazut cum va mai fi privit dupa ce va fi anuntat A11. Stim ca Apple si-a facut anual o misiune din a oferi cele mai bune performante in telefoanele sale, iar iPhone 8 ar urma sa fie din nou regele smartphone-urilor, peste cei de la Huawei, ca si anul acesta.

“Compared with Samsung and Apple, we have advantages. Users are in for much faster (feature) performance, longer battery life and more compact design.”

iPhone 8 cu un nou chip A11 foarte performant ar putea domina piata smartphone in intregul an 2018, cum s-a intamplat si in 2017, iar Huawei va trebui sa astepte pana in primvara pentru noi chip-uri Snapdragon 845. Acestea fiind spuse, Huawei va lansa noile sale smartphone-uri la jumatatea lunii octombrie, la aproape o luna dupa ce iPhone 8 va fi lansat, asa ca ramane de vazut cui ii va pasa de ele.